Nou operator de cinematografe în România. Gigantul austriac Cineplexx cumpără Grand Cinema & More

de Cinemagia în 23 Apr 2019
Unul dintre liderii operatorilor de cinema din centrul și sud-estul Europei face primul pas în România

Compania cu sediul în Austria „Cineplexx International”, unul dintre cei mai importanți operatori de cinema din centrul și sud-estul Europei, va prelua multiplexul „Grand Cinema & More” din București, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Preluarea continuă politica de extindere a companiei Cineplexx în sud-estul Europei. Transferul se va realiza efectiv în următoarele luni și nu va afecta deloc buna funcționare a activității curente deoarece - pentru o perioadă - se va opera sub numele Grand Cinema & More, se mai vede în comunicat.

Situat în Băneasa Shopping City din București, cinematograful Grand Cinema & More este dotat cu 2700 de locuri și a fost inaugurat în 2011. Anul trecut a înregistrat peste 900.000 de spectatori. Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost date publicității.

Cinplexx are in plan deschiderea altor șapte locații în țara noastră, următoarea fiind la Satu Mare

În afară de achiziția Grand Cinema & More, Cinplexx are in plan deschiderea altor șapte locații în țara noastră, următoarea fiind la Satu Mare, în această toamnă, se mai vede în comunicat.

„Suntem foarte încântați ca la intrarea pe această nouă piață pentru noi să adăugăm unul dintre cele mai vizitate cinematografe multiplex din România. Cunoscuți fiind ca inovatori și lideri în domeniul nostru ne simțim obligați să aducem cât mai repede standardul Cineplexx pentru a oferi vizitatorilor Băneasa Shopping City cea mai bună experiență cinematografică de care pot avea parte”, spune Dl. Christof Papousek, managing partner și CFO al Cineplexx International.

Ramânând fildei strategiei noastre de a selecta chiriașii în funcție de calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă, am decis să aducem în rândul nostru unul dintre cei mai renumiți operatori de cinema din regiune ”, a declarat Dl. Arthur Popa General Manager, Băneasa Developments.

Cu 27 de cinematografe numai în Austria, Cineplexx International a achiziționat sau construit cinematografe în Slovenia, Croația, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Albania, Macedonia, Bosnia și Herzegovina și Grecia. Cineplexx International este unul dintre liderii în domeniul cineplexurilor din sud-estul Europei.

Cineplexx International este parte a companiei austriece Constantin Film Holding GmbH, fondată în 1951 activând ca distribuitor de filme în Austria. Grupul austriac se definește prin modernitate, viziune si pionierat, acesta din urmă fiind confirmat de recenta implementare a ecranului ONYX-LED cu proiectorul Real cu laser performant cât și a 4 noi săli MX4D cu proiector IMAX dublu laser.

Cineplexx Group are în prezent 47 multiplex-uri și 6 cinematografe tradiționale în 11 țări totalizând peste 300 de săli. Cu cei aproape 1500 de angajați, compania austriacă a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 130 milioane Euro în anul 2018 raportat la cei peste 11 milioane de spectatori.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells