Northmen. Saga vikingilor: personajele

de Cinemagia în 13 Nov 2014
Northmen. Saga vikingilor intră în cinematografele din toată ţara pe 14 noiembrie

Sub comanda neînfricatului lider Asbjörn (Tom Hopper), vikingii se îmbarcă într-o misiune extrem de periculoasă.Iată ce spun actorii despre ne}nfricatele personaje pe cae le joacă în acest film de aventuri ce intră vineri în cinematografele noastre.

Tom Hopper (Asbjörn) despre rolul său:

„Asbjörn este conducătorul vikingilor. Tatăl său a fost un șef de clan foarte îndrăgit și respectat, dar a fost ucis la ordinul regelui. Pentru a prelua conducerea de la tatăl său, Asbjörn trebuie să iasă din umbra acestuia, dar nu toți vikingii sunt gata să-l accepte. Spre deosebire de tatăl lui, care prefera crimele și victoriile sângeroase, Asbjörn își pune la bătaie bunul simț și rațiunea și preferă să tranșeze situațiile conflictuale cu diplomație”.Ryan Kwanten (Conall) despre rolul său:

„Vikingii dau în drumul lor peste călugărul Conall, care medita la malul unui lac. Nu îl iau în serios pe acest călugăr creștin, care e calm și nu se pierde ușor cu firea, dar totul se va schimba când Conall va elimina cu mare pricepere câțiva atacatori în prima lor bătălie împreună. În spatele acestui călugăr secretos se ascunde, de fapt, un războinic adevărat. El îi va ajuta pe vikingi să aibă grijă de rănile lui Björn, și li se va alătura în drumul lor pe teritoriul inamic”.

Ken Duken (Thorald) despre rolul său:

„Thorald este cel mai bun arcaș din grup. Folosește o veche tehnică, acum uitată, în care poate să tragă următoarea săgeată în timp ce prima este încă în aer. Așa reușește să lichideze dușmanii de la distanță. Este cel mai loial prieten al lui Asbjörn, și și-ar da și viața pentru el.”

 Charlie Murphy (Inghean) despre rolul ei:

„Inghean nu e prințesa tipică. A fugit de tatăl ei, și acum a căzut în mâinile vikingilor, care realizează rapid că nu și-au făcut vreo favoare ținând-o captivă. Inghean s-a născut în secolul greșit, e o tânără care nu vrea să depindă de vreun bărbat”.

Northmen. Saga vikingilor e un film de aventuri despre eroi și legături frățești.

Spectatorii vor putea să trăiască solidaritatea unui grup de oameni care au ajuns împreună forțați de circumstanțe extreme.

Este un film despre prietenie, loialitate și sacrificiu” (Tom Hopper)

Ed Skrein (Hjorr)  despre rolul lui:

„Hjorr este fratele mai mic al lui Bovarr. La trei ani a văzut cum vikingii i-au violat mama și i-au bătut de moarte tatăl. E traumatizat de aceste amintiri și nu are încredere decât în fratele său, priceput la strategii și tactici, el fiind exact opusul, adică agresiv, brutal și impulsiv.”

Anatole Taubman (Bovarr) despre rolul lui:

„Bovarr  este un mercenar nemilos care vine din Munții Carpați, și conduce grupul Lupilor împreună cu fratele său mai mic, Hjorr. Regele Dunchaid îi tocmește ca să-i vâneze pe vikingi. Dar pentru Bovarr e și o vendetă personală, căci, pe când era copil, i-a văzut pe vikingi cum îi omorâseră părinții. De atunci, Bovarr își protejează fratele, care e cu cinci ani mai mic decât el. Hjorr este un războinic furios și agresiv, care face uz de violență pentru a-și croi drum în viață. Bovarr, pe de altă parte, e un tip mai calculat, și preferă să abordeze lucrurile rațional.”

James Norton (Björn) James Norton despre rolul lui:

„Björn este marele noroc al vikingilor, căci a mai fost în Scoția, și știe felul oamenilor și limba locuitorilor acestui teritoriu inamic. Cu toate acestea, devine o povară pentru grup când e rănit în bătălia de după furtună..“

Leo Gregory  (Jorund) despre rolul său:

„Jorund a fost gardă de corp a regelui Harald, dar i-a refuzat ordinele de a ucide și de a tâlhări. A evadat și i s-a alăturat tatălui lui Asbjörn, dar după moartea acestuia, îi vine greu greu să-l accepte pe fiul lui ca nou lider. Jorud este un luptător rapid și priceput, și mai degrabă ar scoate pumnalul decât sabia. În contrast cu ceilalți vikingi, el nu crede în viața de apoi din Valhalla. Nu crede că e o onoare să mori în luptă, ci preferă să trăiască cât mai mult”...

Darrell D'Silva (Gunnar) despre rolul său:

„Gunnar, care e cel mai bătrân războinic al grupului, a luptat de multe ori alături de tatăl lui Asbjörn. Vikingii sunt ca găștile de motocicliști, iar Gunnar e printre membrii fondatori. E un tip căruia-i place viața, îi place să bea și să se bată, și e mereu cu ochii după femei. Urmează ordinele lui Asbjörn fără să ezite, căci îl știe de când s-a născut; îi este ca un unchi și un protector”.

Mark Strepan despre Grim:

„Grim este cel mai tânăr din grup și stă în planul doi. Nu e un viking tipic, ci e genul care pune mereu totul la îndoială. Deși crede în Valhalla, vrea și să trăiască cât mai mult cu putință. Mânuiește sabia cu iuțime și agilitate, și năzuiește să ajungă precum Asbjörn”.

 Richard Lothiandespre rolul Haldor:

 „Haldor e unul din cei mai tineri vikingi. E speriat, și mai are încă multe de învățat de la ceilalți războinici pentru a-și cuceri un loc în grup. Haldor își mânuiește cu mare pricepere sabia scurtă. Luptă cot la cot cu Grim, celălalt viking tânăr, și mereu își păzesc spatele unul altuia.”

 Johan Hegg  despre Valli:

„Valli e un războinic cu multă experiență. E foarte legat de fratele său mai tânăr, Björn, și nu știe dacă poate să aibă încredere deplină în Asbjörn, noul lider. L-a slujit cu loialitate pe tatăl acestuia până la finalul său tragic, și acum e sceptic privind talentul de lider al lui Asbjörn. Cu umerii largi și ținuta sa de piele, Valli arată extrem de dur. A văzut multe la viața lui și a trecut prin multe, și asta a lăsat urme adânci pe chipul său”.

Sinopsis extins

Alungați din propria lor țară de propriul lor rege, un grup de vikingi neînfricați o pornesc înspre Britania cu intenția de a prăda și a jefui. Sub comanda neînfricatului lor lider  Asbjörn (Tom Hopper), vikingii se îmbarcă într-o misiune extrem de periculoasă, cu scopul de a jefui mânăstirile de comorile cu care să-și răscumpere apoi libertatea. Călătoria le e întreruptă de o furtună violentă, care îi face să naufragieze pe coasta Scoției. Eșuați printre inamici, singura lor șansă de supraviețuire e să ajungă la așezarea daneză Danelaw. Pe drum, vikingii reușesc să o ia prizonieră pe arțăgoasa lady Inghean (Charlie Murphy), fiica regelui Dunchaid (Danny Keogh). Războinicii renegați profită imediat de această oportunitate pentru a cere o răscumpărare uriașă, dar se lovesc de refuzul regelui Dunchaid, un conducător călit în bătălii grele, care strânge împotriva lor o armată formată din cei mai necruțători mercenari, Haita Lupilor, temuți prin tot ținutul pentru ferocitatea lor. 

Din acel moment, vikingii au doar o șansă apărută ca prin minune – un călugăr misterios pe nume Conall (Ryan Kwanten) care îi va ajuta să scape de Haita Lupilor și mai ales de liderii lor sângeroși, Hjorr (Ed Skrein) și Bovarr (Anatole Taubman). Conduși de Conall, vikingii o iau pe singurul drum cu adevărat ferit, Calea Șarpelui, iar călătoria lor se transformă într-o cursă contracronometru, o vânătoare pe viață și pe moarte. 

Despre vikingi

Vikingii provin din nordicii originari din Norvegia, Danemarca și Suedia zilelor noastre. Începând din secolul al 9-lea, aceștia au format alianțe pentru a pătrunde în interiorul Europei Centrale și de Est, sau pentru a crea noi așezăminte. Au stabilit, de asemenea, legături comerciale strânse cu Europa, Orientul, și, mai târziu, America.

Odată cu secolul al 11-lea, Norvegia, Danemarca și Suedia au devenit mari imperii cu o influență considerabilă, ceea ce a contribuit la sfârșitul dominației vikingilor. Mai mult, creștinizarea Scandinaviei i-a îmblânzit pe războinici, care credeau că mântuirea spirituală stătea în mâinile zeilor lor, iar viața de apoi îi aștepta în Valhalla.

Exploreaza subiecte similare:

Northmen: A Viking Saga, Tom Hooper

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells