Noi lucruri despre Generalul Hux din Star Wars: The Force Awakens și ce este Starkiller Base

de Gloria Sauciuc în 14 Nov 2015
Star Wars: The Force Awakens urmează să aibă premiera pe 18 decembrie în România, simultan cu Statele Unite

Campania publicitară pentru Star Wars este în plină desfășurare, ținând cont de toate informațiile pe care Lucasfilm le-a făcut publice și despre tot ceea ce actorii și echipa de filmare discută pe marginea filmului. Deocamdată, cu toții au menținut confidențialitatea asupra acțiunii din film, iar acum, la o lună distanță de premieră, nu se știe mai nimic despre subiect. Unele dintre noile informații cuprind un nou spot TV cu numeroase materiale filmate: J.J. Abrams vorbind despre deja miticul Luke Skywalker, plus câteva noi detalii despre Maz Kantana (Lupita Nyong) și despre Snoke-liderul suprem (Andy Serkis).

Iată câteva detalii în plus despre Starkiller Base, via geektyrant.com. Abrams confirmă că este o nouă Death Star (o megastructură de mărimea unei mici planete, bază militară a Imperiului): „Este în mare măsură o nouă Death Star. Dar despre ce poate să facă, sau cum anume funcționează, sau ce pericol prezintă, este suficient să spunem că este mult peste ceea ce putea face Death Star. Starkiller Base este un nou pas înainte, din punct de vedere al tehnologiei și al puterii de luptă...”

Și într-adevăr, demonstrațiile de putere sunt subiectul noului film. Generalul Hux (Domhnall Gleeson) este un membru de rang înalt al primului ordin, și e posibil ca el să fie comandantul Starkiller Base. Iată câteva detalii despre personaj prin ochii actorului: „Are un aer de superioritate, de impunere în fața celor din jur. Este nemilos. Un om al disciplinei ar fi puțin spus... Nu ajungi atât de departe precum a ajuns el decât dacă ești nemilos. Trebuie să treci peste câteva cadavre în drumul spre poziția lui...”

Gleeson continuă că, deși luptă de aceeași parte, Hux și Kylo Ren (Adam Driver) sunt personalități diferite: „Este opusul lui Kylo Ren. Au o relație specială și ieșită din comun. Fiecare dintre ei este puternic în alt fel decât celălalt. Și amândoi luptă pentru putere”. 

Povestea lui Luke Skywalker a fost cea care l-a inspirat pe J.J. Abrams  în a face filmul Star Wars: The Force Awakens

O fi Luke Skywalker absent din campania de promovare la Star Wars: The Force Awakens, dar personajul său continuă să fie, implicit, în poveste. Într-un alt interviu, regizorul J.J.Abrams a relatat rolul său în dezvoltarea filmului și a vorbit despre personajul lui Luke. De fapt, povestea lui Luke a fost cea care l-a inspirat pe Abrams în a face filmul. „A fost ceea ce m-a influențat cel mai tare. Să scriu o poveste care se petrece după 40 de ani. E vorba despre o întreagă generație pentru care Luke Skywalker, Han Solo și Leia au devenit mituri și personaje de legendă, precum Regele Arthur. Personaje despre care doar s-a auzit, despre care se crede ca au existat sau se se crede că sunt personaje de basm”.

Personajul Daisy Ridley este exemplul perfect: „Pentru cineva care se luptă să trăiască pe propriile picioare, fără educație și fără un sistem de asistență socială, dacă o asemenea persoană poate asimila ideea cum că Jedi au existat cu adevărat, că Forța există și reprezintă o adevărata putere în univers, asta poate fi o motivație extraordinară”.

Regizorul continuă descriind și tabăra adversă. Primul Ordin vorbește și el despre Luke, și îl descrie tinerilor recruți drept un fabulos personaj negativ, un individ periculos care a distrus baza Death Star și care l-a asasinat pe Împărat. Pentru Finn, această optică se modifică de-a lungul filmului, după cum relatează actorul John Boyega: „Nici pentru Finn, crescut în cenușa Imperiului, Skywalker nu este necunoscut. Pentru el, din momentul în care intră în rândul armatei, Skywalker este prezentat drept arhetipul inamicului, însă este un dușman interesant prin perspectiva faptului că stăpânește Forța, lucru interesant pentru Finn. Ce anume este Forța, și ce rol are Skywalker în folosirea ei?”

Este posibil ca Luke, spre dezamăgirea fanilor, să nu apară decât la sfârșitul filmului. Însă chiar și așa, apariția lui Mark Hamill va înnebuni fanii.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, J.J. Abrams, Domhnall Gleeson, Adam Driver, Daisy Ridley, Mark Hamill, Andy Serkis

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
gaborull pe 16 noiembrie 2015 11:12
Vad ca nu se face nici o referire de copii lui Luke si Leia

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells