Noaptea Muzeelor. Spectacol inedit în Cimitirul Belu, pe 19 mai

de Cinemagia în 18 Mai 2018
Un recital de zile mari semnat de Aurelian Temișan&Band și spectacolul de teatru „Chirița în carnaval”, în regia lui Marius Bodochi

Sâmbătă, 19 mai 2018, între orele 18.00-24.00, bucureștenii sunt așteptați cu mic cu mare la un eveniment mai special desfasurat in Cimitirul Bellu – Noaptea Muzeelor. Spectatorii sunt invitati astfel la o incursiune în istoria României de acum 100 de ani și o reactualizare a memoriei eroilor Marii Uniri, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Programul serii începe de la ora 18.00 cu un tur ghidat de vizitare a cimitirului, un recital de muzică instrumentală, urmat de un spectacol de dansuri populare tradiționale, concursuri cu premii, dar și un recital de zile mari semnat de Aurelian Temișan&Band.

„E într-adevăr o premieră acest lucru, faptul că o să cânt în Cimitirul Bellu alături de band-ul meu, sâmbătă seară, pe 19 mai, începând cu ora 22.20, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor. Am să încerc să nu abordez piese care ar putea avea vreo tentă sau care te-ar putea duce cu gândul la ceva. Până la urmă este un act artistic, conjunctură în care se întâmplă e puțin „creepy”, dar dacă e să glumim și ei au nevoie de muzică buna…Pot să garantez că actul artistic este unul de calitate!”, spune Temisan despre experiența inedită în care se va afla la Noaptea Muzeelor.

Mai mult, în jurul orei 20.00, cei prezenți la eveniment vor putea viziona și piesa de teatru „Chirița în carnaval”, în regia lui Marius Bodochi, cu o distribuție de excepție din care fac parte: Rodica Popescu Bitănescu, Marius Bodochi și Anca Sigartău.

Actrița Monica Davidescu este gazda evenimentului și mărturisește că o încearcă totuși câteva emoții la gândul că Noaptea Muzeelor se desfășoară în Cimitirul Bellu. „În cadrul acestui mare eveniment cultural, Noaptea Muzeelor, am fost cooptată să prezint spectacolul care se desfășoară în Cimitirul Bellu. Inițial am crezut că e doar o propunere, dar am aflat că nu suntem la primul eveniment de acest fel. Au fost evenimente interesante și în anii trecuți care s-au bucurat de un public numeros.

Am un ușor trac pentru că mă știu emotivă, plâng ușor, și e suficient să văd o persoană care vine să vadă spectacolul, rememorând amintiri dragi cu o persoană dispărută, al cărui trup se odihnește chiar acolo în cimitir, și știu că sufletul meu se va zbuciuma. Este pentru prima oară când prezint un spectacol acolo. Din păcate am fost de prea multe ori în cimitir conducând pe ultimul drum persoane dragi. Sarcina mea nu e ușoară. Am acceptat acest rol văzând lucrurile prin ochii unei prietene aflate la vârstă a treia, care îmi spune mereu când vine la un spectacol de-al meu: “A fost lângă mine la spectacol și soțul meu (plecat de 4 ani dintre noi), eu mă bucur să împărtășesc cu el, chiar dacă în gând, toate lucrurile bune care mi se intampla”. Da, cred că sunt mulți oameni care vor încă să împărtășească o bucurie cu cei dragi dispăruți. Facem spectacol pentru ei, pentru amintirile lor, pentru liniștea lor, acolo unde cei dragi au mers pe ultimul drum.

În plus, Cimitirul Bellu este un muzeu în aer liber, datorită monumentelor ce marchează locul unde odihnesc trupurile unor mari personalități ce au marcat istoria societății noastre. E un loc de vizitat, cu bucuria cunoașterii și a rememorării. De altfel în ediția aceasta a Nopții Muzeelor se desfășoară un tur interesant la monumentele unor personalități marcante pentru România secolului trecut. Cultură, literatură, istorie, medicina… Dacă vom merge acolo unde odihnesc cei dragi și împărtășim cu familiile lor câteva clipe de bucurie, sigur vom transmite o energie bună către ei, energie pe care o primim înmiit înapoi. Regizorul Bogdan Alexe e un frumos nebun al zilelor noastre, are curaj și inițiativă, are idei și le pune frumos și curat în practica”, spune Monica Davidescu.

Bogdan Alexe, regizorul și producătorul spectacolului, declara: „Este al treilea an în care gândim acest spectacol inedit în Cimitirul Bellu. În fiecare an, în Noaptea Muzeelor, am reușit să strângem la Muzeul Bellu câteva mii de oameni (anul trecut au fost în jur de 18.000). Sperăm ca și anul acesta să fim la înălțimea așteptărilor”. 

Cimitirul Șerban Vodă - Bellu este pe Calea Șerban Vodă, nr. 249. Intrarea este liberă.

Exploreaza subiecte similare:

Monica Davidescu, Aurelian Temişan

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells