Noah, redus la 86 de minute de către studiourile Paramount?

de Cristina Grigore în 12 Mar 2014
Regizorul Darren Aronofsky nu a fost mulţumit de decizie şi a înduplecat studiourile să renunţe la aceasta

Filmul de 130 de milioane de dolari al lui Darren Aronofsky, Noah, a intrat în categoria producţiilor de buget mare cu risc de anul acesta, iar de aceeaşi părere au fost şi studiourile producătoare, Paramount, ce au hotărât să taie la montaj o bună parte din acesta, pentru a se asigura că vor atrage în cinematografe cât mai mulţi spectatori.

Decizia Paramount a fost motivată de rezultatele slabe pe care o previzionare a filmului a avut-o în rândurile publicului religios din Statele Unite. Cei de la Hollywood Reporter au aflat însă că regizorul lui The Wrestler şi Black Swan a fost împotriva versiunii de 86 de minute la care au ajuns mai marii Paramount şi i-a convins pe aceştia – mai ales când s-a dovedit că nici aceasta nu a avut un scor mai bun la previzionare – să introducă în cinematografe varianta originală, cea editată de echipa sa.

Se pare că publicul religios a fost nemulţumit de felul în care Noe este portretizat în film, majoritatea susţinând că acţiunile şi atitudinea acestuia nu corespunde descrierii din Biblie, dar şi de unele elemente supranaturale exacerbat prezentate prin intermediul efectelor vizuale. Se pare că studiourile Paramount au încercat nu mai puţin de 12 versiuni ale peliculei la montaj, în încercarea de a o găsi pe cea mai echilibrată. Între timp, Aronofsky şi-a menţinut ferm poziţia, convins fiind că varianta sa originală va fi cea potrivită, cu ,,lipici” la box office.

Noah se lansează în cinematografele noastre pe 28 martie.

Exploreaza subiecte similare:

Noah, Darren Aronofsky, The Wrestler, Black Swan

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 12 martie 2014 10:53
Daca va acelasi lipici ca si The Fountain atunci e bine.
cristi23 pe 12 martie 2014 11:05
au stiut ce film va iesi din clipa in care au citit scenariul........si acuma se sucesc??? sa lase filmul asa cum e,sa il lanseze in varianta originala daca va fi bine sau nu asta e.....eu sper sa fie un film bun.....daca va avea succes sau nu.......ramane sa vedem....
Bayard pe 12 martie 2014 11:19
La 86 de minute ar fi fost mai scurt decat o comedie proasta...
anseek pe 12 martie 2014 12:30
Sunt de acord cu tine, dar si decat sa il faca de ,,18" ore, cum mai sunt unele filme, in care te uiti pana la final doar pentru ca ,,Daca tot l-am inceput". Mai bine il lasa de jumatate de ora in care vedem ceva actiune, si efectele, ca restul de 7 ore ne arata cum se plimba, privesc in gol, mananca, sau alta activitate buna de nimic. Asta daca filmul nu se dovedeste o capodopera mirobolanta pentru care s-ar reinventa si Isus si ar veni pentru a 7-a oara pe Pamant sa il vada.
radu3455 pe 12 martie 2014 12:48
prea putin 86 de minute
th30 pe 12 martie 2014 13:14
ma mir ca-n Romania inca nu a zis nimic despre film patriarhul Daniel... asteptam... intre timp luam la palme publicul cretin... crestin pardon...
cosmin742000 pe 12 martie 2014 15:33
Ce sa zic publicul religios . Toata lumea tine cont de criterii din astea publicul religios , publicul rasist publicul antirasist , publicul antigay ,publicul progay, publicul librschibist etc , de publicul cinefil se pare ca nu mai tine cont nimeni
robert.munteanu pe 13 martie 2014 10:16
Nu inteleg de ce se "revolta" publicul religios pentru portretizarea lui Noe in film. E un film fantasy, nu biopic.
alex_il_fenomeno pe 25 martie 2014 14:11
Nu inteleg...Daca este un film bun, de ce sa il taie?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells