Nintendo îşi pregăteşte succesul pe piaţa de film

de Cristina Grigore în 17 Mai 2016
Compania ţine pasul cu tranziţia tot mai populară a jocurilor video spre industria cinematografică

O nouă companie celebră dezvoltatoare de jocuri video se extinde în zona producţiei de filme. Japonezii de la Nintendo au mai încercat să-şi aducă personajele şi jocurile celebre pe marele ecran, însă fără succes la acea vreme (un dezamăgitor film Super Mario Bros a fost lansat în 1993). Publicaţia Asahi Shimbun, citată de IGN.com, arată însă că Nintendo se află în discuţii cu mai multe mari case de producţie, urmând să păstreze, de această dată, mai mult control creativ asupra proiectelor şi implicându-se activ în producţie.

Preşedintele Nintendo, Tatsumi Kimishima, a declarat că în cel mult cinci ani va ajunge pe marile ecrane un film inspirat din universul jocurilor populare ale companiei, însă nu a oferit nici un indiciu legat de titluri. Fanii Nintendo au indicat însă, în comentariile online, spre The Legend of Zelda, Metroid, Super Mario Bros, Punch Out, Kid Icarus şi MarioKart.

Producţiile inspirate din jocurile video au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme. După recenta ecranizare Rovio a jocului Angry Birds,  urmează să vedem transpuse pe marile ecrane – anul acesta, în mai şi decembrie - şi poveştile inspirate din Warcraft (în Warcraft: The Beginning) şi Assassin’s Creed.

Cei de la Nintendo au experimentat, cumva, planul unor ecranizării viitoare, printr-un scurtmetraj de animaţie, realizat cu ocazia lansării noului joc Star Fox.

Exploreaza subiecte similare:

Super Mario Bros., The Angry Birds Movie, Warcraft, Assassin's Creed

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 17 mai 2016 13:26
Ce mai ma jucam Mario pe consola Nintendo 64. Asta prin 1999. Nintendo 64 era (la vremea aia) consola cu cel mai mare nr de biti (64) urmata de Play Station 1 si Sega Saturn (console cu cate 32 de biti fiecare)
Liviu2995 pe 19 mai 2016 09:16
Mario e la fel de popular si in zilele noastre
carmen_angelus_romila pe 28 octombrie 2018 13:10
Acest curent al productiilor cinematografe inspirate din infantile jocuri compiuterizate, este un pericol iminent al evolutiei sanatoase in ceea c priveste cinematografia autentica..

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells