Netflix: zece filme şi seriale de văzut în aprilie

de Ştefan Dobroiu în 3 Apr 2019
De la reality show interactiv la horror indonezian

Cu zeci de titluri noi lansate în fiecare lună pe platforma Netflix nu este de mirare că abonaţii au uneori dificultăţi să aleagă. Le venim în ajutor cu cele zece titluri de mai jos, care oferă mai totul, de la doza de bizar şi straniu la reîntâlniri cu personaje populare şi un reality show în care spectatorul decide mersul lucrurilor. Iată  recomandările noastre, cu imagini de prezentare colate în clipul de mai sus.

Suzzanna: Buried Alive/3 aprilie (film)
Dacă la întrebarea "ai văzut vreodată un horror indonezian?" răspunsul tău e "nu", iată că ai ocazia rezolvi problema. Suzzanna: Buried Alive se inspiră din mitologia indoneziană pentru a ne arăta ce se întâmplă când, ucisă în condiţii suspecte, o tânără însărcinată revine printre cei vii pentru a-i bântui şi ucide în cele mai sângeroase moduri cu putinţă pe cei vinovaţi de moartea ei.

Chilling Adventures of Sabrina: Part 2/5 aprilie (serial)
Nouă ne-a plăcut foarte mult prima parte a sezonului (cronica aici), iar a doua parte pare să reia cu acelaşi aplomb lupta dintre lumină şi întuneric lăsată nerezolvată după primele opt episoade. Sabrina (Kiernan Shipka, pe care o revedem luna aceasta pe Netflix şi în horror-ul The Silence) pare să-şi fi îmbrăţişat legăturile cu întunericul, dar va fi ea în stare să renunţe la legăturile cu lumea oamenilor obişnuiţi pentru a deveni vrăjitoare? Vom vedea cu siguranţă în cele nouă episoade noi lansate pe 5 aprilie.

Quicksand/5 aprilie (serial)
The Bridge/Broen este poate cel mai francizat serial al deceniului, cu versiuni locale în Marea Britanie, SUA, Estonia, Malaezia şi Germania. Scenarista Camilla Ahlgren revine în atenţie cu Quicksand, o adaptare după cartea cu acelaşi nume scrisă de Malin Persson Giolito, despre Maja (Hanna Ardéhn), o adolescentă acuzată de crimă. Pornind de la o tragedie, serialul va retrasa evenimentele anterioare, explorând dedesubturile dubioase ale lumii celor înstăriţi din prosperul Stockholm. A trecut ceva vreme de când Scandinavia a oferit un hit din genul pe care l-a şi creat, prin urmare chiar ne dorim ca Quicksand să se ridice la înălţimea aşteptărilor.

Our Planet/5 aprilie (serial documentar)
Planet Earth (2006) este cu siguranţă cel mai de succes serial documentar din toate timpurile (locul patru în topul imdb al serialelor, cu un rating de 9,4). Iată că realizatorii din spatele producţiei BBC, inclusiv naratorul David Attenborough, ajuns acum la 92 de ani, revin în atenţie cu Our Planet, un sezon de opt episoade ce explorează în cadre uluitoare varietatea naturii pe glob. De această dată tonul se schimbă, pentru că documentarul nu se va sfii să arate şi efectele devastatoare ale încălzirii globale.

You vs. Wild/10 aprilie (reality show interactiv)
Anul trecut lansa filmul interactiv Black Mirror: Bandersnatch, iar acum Netflix merge mai departe pe tărâmul producţiilor interactive cu reality show-ul You vs. Wild, în care spectatorii îl vor îndruma pe Bear Grylls în aventurile sale în cele mai periculoase locuri de pe glob. În acest moment nu ştim cât de mare este puterea spectatorilor (oare mai multe alegeri greşite vor duce la moartea exploratorului?), dar vom afla curând...

Black Summer/11 aprilie (serial)
După ce la sfârşitul lunii ianuarie impresiona cu excelentul Kingdom (cronica noastră aici), Netflix propune un nou serial cu zombi, Black Summer. Acesta este pentru serialul Syfy Z Nation exact ceea ce Fear the Walking Dead era pentru The Walking Dead, un prequel ce explorează zorii apocalipsei ce face întreaga societate să se dărâme. Observăm evenimentele din punctul de vedere al lui Rose (Jaime King), o tânără mamă separată de fiica atunci când armata încearcă să restabilească ordinea în haosul cauzat de atacurile zombilor.

Huge in France/12 aprilie (serial)
Românii îl cunosc pe Gad Elmaleh mai ales datorită comediei romantice Hors de prix (2006), dar omul chiar e "huge in France", o celebritate a scenelor de stand-up comedy şi a emisiunilor de divertisment. Serialul se bazează exact pe premisa descrisă în titlu, explorând ce se întâmplă când Elmaleh ajunge în Statele Unite pentru a petrece timp cu fiul său şi descoperă că aici nimeni n-a auzit de el. Obişnuit cu atenţia presei, Elmaleh se urcă în avion "huge" şi aterizează un "nobody". Mai mult de atât, un "nobody" cu atât mai enervant cu cât încă se crede "huge". Jerry Seinfeld apare în propriul rol, iar serialul va comenta ireverenţios întreg star system-ul hollywoodian.  

The Silence/12 aprilie (film)
Dacă după A Quiet Place ne-am uitat la Bird Box, păi chiar trebuie să vedem şi The Silence, a treia parte din poate cea mai nefericită sincronizare din istoria genului horror. Premisa: când omenirea este atacată de o specie de prădători eliberaţi recent din adâncuri, orice zgomot poate fi o condamnare la moarte pentru supravieţuitorii care ajung în vizorul atacatorilor orbi, dar cu auzul extrem de dezvoltat. În centrul atenţiei este o tânără surdă (Kiernan Shipka), care încearcă să supravieţuiască alături de familia sa (Stanley Tucci, Miranda Otto). Firul narativ comun se schimbă atunci când familia trebuie să înfrunte un cult bizar...

The Protector: Season 2/26 aprilie (serial)
Nu am avut timp să publicăm o cronică la apariţia primului sezon din acest prim serial Netflix produs în Turcia, dar trebuie să spunem că l-am vizionat până la sfârşit şi că merită atenţia. Fără să se ia prea mult în serios, The Protector spune povestea lui Hakan (Çagatay Ulusoy), un tânăr vânzător în bazar care descoperă că are un rol major în lupta unei organizaţii străvechi aflate în război cu un inamic nemuritor ce a pus gând rău Istanbulului şi întregii omeniri. Dacă la finalul primului sezon am aflat identitatea antagonistului, iată că sezonul doi se va ocupa de războiul total dintre bine şi rău.

Street Food/26 aprilie (serial documentar)
Creatorii serialului Chef's Table lasă deoparte maeştrii bucătari cu restaurante prestigioase şi se concentrează pe delicii gastronomice gata să fie savurate în locaţii mai prietenoase, pe trotuar sau la colţ de stradă. Primul sezon ne va purta în nouă oraşe asiatice şi ne va prezenta specialităţi locale. În acest moment nu au fost anunţate numele chef-ilor prezentaţi, dar o fotografie de promovare ne-o arată pe legendara Jay Fai, primul bucătar stradal recompensat cu o stea Michelin.

Ce filme şi seriale vei vedea pe Netflix în aprilie?

Exploreaza subiecte similare:

Kiernan Shipka, Chilling Adventures of Sabrina, Our Planet, Black Summer, The Silence, The Protector, Stanley Tucci, Miranda Otto, David Attenborough, Planet Earth, Gad Elmaleh, Hors de prix, Jaime King, A Quiet Place, Bird Box, Chef's Table

Alte știri din cinema

How to with John Wilson (John Wilson: Cum facem?): probabil cea mai comică miniserie din 2020

How to with John Wilson, 2020 (John Wilson: Cum facem?) Disponibil pe platforma HBO GO

Noi artiști și reguli de acces Summer Well: The Limited Edition

Organizatorii anunță nume noi în line-up-ul deja existent

Un nou film cu monştri e în pregătire la Universal: Renfield, cu Nicholas Hoult

Un personaj apropiat de Dracula, descris ca putrezind într-un azil după anii de vampirism

Cineplexx Baneasa te scoate la VIP din 5 august

Vei avea din nou șansa să te răsfeți cu cele mai bune meniuri și băuturi la sălile VIP

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 4 aprilie 2019 18:05
nu stiu de ce tot insistati cu sezonul doi la Sabrina,este tot sezonul unu doar ca partea a doua
cavallioty pe 4 aprilie 2019 18:08
"the second part of the first season is set to be released on April 5, 2019. In December 2018, Netflix renewed the series for a second season of 16 episodes, which will also be split into two parts."
cavallioty pe 5 aprilie 2019 19:25
o completare mica la Sabrina:noua episoade pe 5 aprilie
Phantom_sub pe 22 aprilie 2019 08:22
Sabrina Între întuneric şi lumină, sezonul al doilea l-am văzut şi e foarte bun pentru iubitorii genului.
You vs. Wild alt serial interactiv în care tu iei hotărârile. Îl recomand şi pe ăsta.
The Silence se vrea a fi un fel de A Quiet Place mai plictisitor. Puteţi să vă uitaţi, de curiozitate, pentru creaturi mai mult.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells