Netflix: 11 filme şi seriale de văzut în luna mai 2019

de Ştefan Dobroiu în 30 Apr 2019
Adolescenţii, drogurile şi personajele feminine puternice par a fi la modă luna aceasta

Din zecile de titluri lansate pe platforma Netflix România în mai, am ales 11 care ni se par cele mai promiţătoare, incitante, exotice sau de-a dreptul bizare. Avem de toate, de la serial spaniol cu iz de Titanic, la telenovelă chinezească şi SF cu adolescenţi şi invazii extraterestre. Iată mai jos recomandările noastre, iar mai sus iată un montaj cu imagini din o parte din titlurile selectate.

Dacă ai rămas în urmă, citeşte aici despre recomandările Netflix din luna aprilie.

Undercover/Fabrica de extaz  (serial)
3 mai
Dacă vrei să vezi o replică europeană la serialele despre traficanţi de droguri din SUA, nu poţi găsi pretendent mai bun decât Undergover, coproducţie olandezo-belgiană. În centrul atenţiei este Ferry (Frank Lammers), un producător de ecstasy gata de orice pentru a-şi păstra afacerea. Ce nu ştie Ferry este că autorităţile din Belgia şi Olanda au pus ochii pe el şi că noii săi vecini, Kim (Anna Drijver) şi Bob (Tom Waes) sunt de fapt agenţi sub acoperire cu planul de a-i câştiga încrederea pentru a se infiltra în operaţiunea ilegală. Premisa are potenţial şi serialul, deja lansat în Belgia, a fost întâmpinat cu cronici pozitive.

Dead to Me/Nu mai exişti pentru mine (serial)
3 mai
Christina Applegate se întoarce la serial cu Dead to Me, despre Jen, o văduvă care şi-a pierdut recent soţul. Printre metodele lui Jen de a face faţă situaţiei se numără şi improbabila prietenie cu Judy (Linda Cardellini), pe care o invită să locuiască în casa ei de oaspeţi. Doar că în curând Jen începe să bănuiască faptul că Judy nu este deloc cine pare a fi, iar când FBI-ul sună la uşă lucrurile nu vor întârzia să scape de sub control. Primele cronici etichetează serialul drept "plin de surprize" şi "demn de binging".

The Last Summer/Ultima noastră vară (film)
3 mai
De la apariţia sa în Riverdale, actorul australian K.J. Apa este din ce în ce mai popular în SUA şi îşi poate consolida statutul cu acest film ce porneşte de la o premisă foarte familiară: mai mulţi prieteni au parte de o mulţime de provocări în vacanţa de vară dintre liceu şi colegiu. "Este ultima vară în care poţi decide cine vei fi. Şi cu cine vei fi", spune inocent (sau poate naiv?) Griffin, personajul principal, o perspectivă ce îţi poate spune foarte repede dacă vrei sau nu să intri în joc, ca spectator. Probabil că publicul adolescent va accepta mai rapid panseurile lui Griffin despre viaţă şi obligatoria maturizare.

Lucifer: Sezonul 4
8 mai
Telenovela noastră supranaturală favorită şi probabil cea mai mare plăcere vinovată a deceniului se întoarce cu o mulţime de aşi în mânecă. Ştim deja că Lucifer (Tom Ellis) i s-a arătat în toată splendoarea partenerei (şi febleţei) sale, poliţista Chloe (Lauren German), obligând-o să facă faţă ideii că lucrează cu diavolul în persoană. Sezonul patru aduce o nouă provocare, Eva, cea dintâi femeie, interpretată de actriţa israeliană Inbar Levi (de văzut în Imposters). Aceasta va dinamita relaţia dintre Lucifer şi Chloe, aducând un suflu proaspăt telenovelei. Insistăm cu acest termen pentru că latura procedurală a serialului, în care vinovatul este întotdeauna persoana la care te aştepţi mai puţin (deşi a trecut obligatoriu prin cadru), este adesea ridicolă...

The Society/Societatea (serial)
10 mai
Ar fi serialul cu cea mai incitantă premisă a lunii mai, dar trailerele sunt doldora de replici sentenţioase, prin urmare am ales să ne ţinem în frâu aşteptările. Zeci de adolescenţi sunt transportaţi ca prin minune într-un loc care arată exact ca oraşul natal, doar că adulţii lipsesc cu desăvârşire. Toate căile de acces sunt blocate, iar eroii îşi vor da seama curând că a întreţine o societate civilizată şi democratică în aceste condiţii este o misiune mai dificilă decât s-ar fi aşteptat. The Society pare o combinaţie între The 100 (primul sezon) şi The Dome, cu o puternică sursă de inspiraţie în romanul Împăratul muştelor. Cine va deveni liderul noii societăţi şi cât de greu va fi să conducă? Şi oare va fi rezolvat misterul "răpirii" supranaturale a eroilor?

Wine Country/E vina vinului (film)
10 mai
Amy Poehler, Tina Fey şi Maya Rudolph au fost suficient de simpatice în comedia Sisters (2015) pentru a ne convinge să dăm o şansă acestei noi comedii despre un grup de prietene gata să celebreze a 50-a aniversare a uneia dintre ele în Napa, populara zonă viticolă a Californiei. Deşi trailerul conţine unul dintre marile locuri comune ale comediei hollywoodiene (un personaj care se cocoaţă pe ceva doar ca să pice de acolo), Wine Country beneficiază de atâtea forţe contradictorii încât ar putea fi cu uşurinţă ataşant şi amuzant.

Well Intended Love/Dragoste bine intenţionată (serial)
15 mai
Nu am mai recomandat un titlu chinezesc disponibil pe platforma Netflix, prin urmare hai să o facem acum. O telenovelă cu acţiunea plasată în mediul aseptic al zgârâie-norilor din districtele financiare ale Chinei, Well Intended Love are în centrul atenţiei o actriţă de mâna a treia care suferă de leucemie şi se căsătoreşte în secret cu un CEO al unei corporaţii pentru a obţine mai repede un transplant de măduvă. Evident, în acelaşi timp vrea şi să avanseze în carieră şi, la fel de evident, ambele planuri se vor trezi curând ameninţate de obstacole.

What/If/Repercusiuni (serial)
24 mai
După controversate operaţii estetice, atât Uma Thurman cât şi Renée Zellweger iau calea serialelor Netflix, prima în Chambers (lansat pe 24 aprilie) şi a doua în What/If. În acest moment detaliile despre noul serial sunt foarte vagi şi par a sublinia o asemănare cu Propunere indecentă: o femeie misterioasă (Zellwegger) face o propunere de nerefuzat unui cuplu de tineri căsătoriţi din San Francisco. Sinopsisul mai precizează că What/If este un thriller social "neo-noir" despre "oameni obişnuiţi care ajung să facă lucruri inacceptabile". Să vedem cât de inacceptabile...

High Seas/Alta Mar/Mările nimănui (serial)
24 mai
Spunem de la început că acest serial spaniol a primit deja undă verde pentru al doilea sezon. Acţiunea are loc în anii '40, pe un luxos vas de croazieră cu destinaţia Rio de Janeiro. Eroinele sunt două surori, pasagere ale vasului, iar în jurul lor alte personaje vor avea parte de morţi misterioase, gata să dezvăluie secrete despre trecutul şi identitatea protagonistelor. Serialul pare să promită atmosferă şi un impresionant efort de producţie în ce priveşte scenografia şi costumele.

Rim of the World/Până la marginea lumii (film)
24 mai
Acest SF ar putea fi trăsnaia simpatică a lunii mai. Vedem ce se întâmplă atunci când o tabără de vară este atacată de extratereştri, iar patru adolescenţi neadaptaţi sunt gata de orice pentru a se salva şi în acelaşi timp pentru a-i învinge pe invadatori. Regizor este McG (Charlie's Angels, Terminator Salvation), iar printre actori se numără King Bach (pe numele său real Andrew B. Bachelor), cel mai popular membru al comunităţii acum defuncte Vine.

How to Sell Drugs Online (Fast)/Cum să vinzi droguri online (rapid) (serial)
31 mai
Dacă Breaking Bad ne arăta cum un inofensiv profesor de chimie bolnav de cancer se transformă într-un traficant de droguri fără scrupule, acest nou serial german restartează premisa cu un erou adolescent: ca să-şi impresioneze fosta iubită, un licean tocilar începe să vândă droguri online din dormitorul său. Eroul nu va întârzia să ajungă unul dintre cei mai mari dealeri din Europa, cel puţin aşa îl laudă sinopsisul serialului Netflix.

Ce filme şi seriale vei vedea în mai pe platforma Netflix?

Exploreaza subiecte similare:

lucifer, The Last Summer, Wine Country, Christina Applegate, Renee Zellweger, Uma Thurman, Linda Cardellini, K.J. Apa, Riverdale , McG, Amy Poehler, Tina Fey

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells