« Înapoi la pagina festivalului

Mungiu, parodiat în Franţa

de Gloria Sauciuc in 18 Mai 2013
Mungiu, parodiat în Franţa

Ediţia de miercuri seară a emisiunii franceze de satiră "Les Guignols de l'Info" a avut o secţiune dedicată Festivalului de Film de la Cannes, în care Cristian Mungiu, membru al juriului ce va decerna Palme d'Or-ul anul acesta, a fost parodiat.

Marioneta care îl reprezintă pe Mungiu îi cere lui Steven Spielberg, preşedintele juriului de la Cannes 2013, o cameră de filmat, spunând că nu are bani să o cumpere, apoi că tatăl său este în închisoare, iar mama bolnavă şi că trebuie să aibă grijă de un bebeluş. Concluzia marionetei - prezentator e ca Mungiu "e - se pare - la începutul carierei".

Contactat de Mediafax în legătură cu acest incident, Mungiu a declarat: "Oricât de neinspirate pot fi asemenea comentarii la adresa noastră ca români, cred că e preferabil să nu cădem în acelaşi păcat de a generaliza: nu e cazul să considerăm că francezii - în general - ne detestă sau ne nedreptăţesc: prezenţa mea în juriul Festivalului de la Cannes, distincţia pe care urmează să o primesc în zilele următoare din partea statului francez şi, nu în ultimul rând, faptul că filmele mele sunt, totodată, difuzate de Canal+ demonstrează contrariul".

"Les Guignols de l'Info", denumită uneori doar "Les Guignols", este o emisiune de televiziune franceză de satiră, cu marionete, difuzată începând din 29 august 1988 pe postul Canal+. Parodie a unui buletin de ştiri de televiziune, această emisiune reprezintă o caricatură a lumii politice, a actualităţilor din mass-media, a celebrităţilor, a societăţii franceze în special şi a lumii întregi în general, scrie Mediafax.

Joi, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să sesizeze - la propunerea preşedintelui CNA, Laura Georgescu - Conseil supérieur de l'audiovisuel (CSA) din Franţa cu privire la emisiunea difuzată de Canal+, unii membri ai Consiliului nefiind însă de acord cu acest demers.

copyright imagine: MediafaxFoto

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bloodthirst pe 18 mai 2013 10:36
Se spune ca Franta e curva Europei,de ce sa ne mai miram?
Fourleaf22 pe 18 mai 2013 11:40
Elegant raspuns la o gluma mai putin eleganta.
legolas05 pe 18 mai 2013 13:38
Ce sa le ceri francezilor,daca atat pot atat duc.
Echilibru pe 18 mai 2013 16:38
Foarte urat!De cate ori si-a batut Franta joc de noi...
Cum zicea o profesoara de la scoala:"Poti sa mori cu prostia,ca aia nu ti-o ia nimeni,n-ai grija!"

Arlequinade pe 18 mai 2013 18:56
Daca pana si francezii isi dau seama de penibilul filmelor romanesti... francezii insusi fiind niste glume.
cotzofica pe 19 mai 2013 13:28
Răspunsul lui Mungiu cred că le-a demonstrat francezilor că lucrurile nu stau chiar cum cred ei. Nu e prima dată când aceştia parodiază românii. Bine că autorităţile noastre tac şi înghit în sec. Ruşine şi unora şi altora.
lorabelle pe 19 mai 2013 21:38
Un popor de snobi, care nici macar nu au atata cultura generala incat sa realizeze ca tiganii care cersesc in Franta nu sunt tocmai romani de felul lor, ci nomazi care s-au stabilit (din nefericire) in Romania. Judeca tot dupa aparente, ca doar sunt superiori, cu beretele si croissantele lor...
alex_il_fenomeno pe 22 iunie 2013 10:59
Cam urat, dar dupa cum a spus si Mungiu, faptele denota contrariul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells