Mowgli va fi o adaptare mai sumbră a Cărţii Junglei, spune Andy Serkis

de Cristina Grigore în 23 Feb 2018
Vedeta tehnicii motion capture se află şi la cârma acestei combinaţii de live-action şi animaţie computerizată, ce va debuta în octombrie

Starul lui Planet of the Apes şi Lord of the Rings, Andy Serkis, a declarat în emisiunea Good Morning Britain a postului ITV (citat de MovieWeb.com) că noua adaptare a operei lui Rudyard Kipling, Cartea Junglei, va fi ceva mai sumbră decât versiunile anterioare ale Disney. Serkis se află şi la cârma peliculei, ce va îmbina tehnica motion capture cu live-action-ul.

„Versiunea noastră este un PG-13 (nerecomandat celor sub 13 ani; poate fi vizionat cu aprobarea părinţilor - în sistemul de rating american, n. red.) şi este un fel de «Planeta Maimuţelor», o versiune mai întunecată şi mai apropiată de cele imaginate de Rudyard Kipling. Sperieturile pentru copii sunt bune într-un mediu sigur, acest lucru face parte dintr-o dezvoltare sănătoasă a lor. Şi nouă ne plăcea să fim speriaţi când eram mici, aşa că nu este cazul să îi hiperprotejăm. Copiii sunt nemaipomenit de inteligenţi şi de aceea versiunea noastră pentru Cartea Junglei este ceva mai întunecată… Este povestea unui străin, care trebuie să se adapteze unor noi legi şi obiceiuri de viaţă, unei noi culturi”, a explicat Serkis.

În realizarea lui Mowgli s-au folosit cele mai avansate tehnici de motion capture, motiv pentru care filmul şi-a lungit foarte mult producţia. Şi Balu va fi ceva mai dur în această adaptare ce promite să nu mai fie la fel de restrictivă cu scenele violente şi sângeroase. „Balu îşi va păstra, desigur, acea latură prietenoasă, însă - în acelaşi timp - va fi mai aprig, mai hotărât”, a mai menţionat Serkis.

Povestea de origine a lui Mowgli se lansează în cinematografele noastre pe 19 octombrie, cu vocile lui Christian Bale (Bagheera), Cate Blanchett (Kaa), Benedict Cumberbatch (Shere Khan), Andy Sekis (Baloo), dar şi Tom Hollander, Naomie Harris, Jack Reynor şi Freida Pinto. Mowgli va fi interpretat de actorul Rohan Chand (cu o scurtă apariţie şi în Jumanji: Welcome to the Jungle).

 

Exploreaza subiecte similare:

Andy Serkis, Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Tom Hollander, Naomie Harris, Jack Reynor, Freida Pinto, Mowgli

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 23 februarie 2018 13:05
Deci se pregătește un nou film pe același subiect ca cel din ”The Jungle Book” făcut de Jon Favreau cu doar doi ani în urmă?!?!?... Ce idioțenie, ăștia chiar nu mai au imaginație deloc în ciuda atâtor cărți excelente noi existente pe piață!?!?
mihnea_aspru95 pe 23 februarie 2018 18:13
Wrong. https://screenrant.com/andy-serkis-jungle-book-origins-differences-interview/ . Plus, cum se spune corect şi-n articolul întocmit de Cristina, aici avem motion-capture (deci animalele vor arăta mult mai bine decât în iteraţia lui Disney din 2016, + împrejurimile, flora). So, sunt nerăbdător pentru teaser trailer când va apărea, ar fi mişto dacă va fi ataşat de filmul lui Spielberg, Ready Player One (e cam din scurt, dar îşi poate face apariţia atunci, sau late April).
mihnea_aspru95 pe 24 februarie 2018 01:22
*9 iulie
ddman pe 24 februarie 2018 19:57
Mihnea dupa logica ta un mar nu e un fruct! Nu conteaza ca unul urmareste fidel cartea sau altul mai putin, ci ca ambele sunt inspirate dupa aceeasi sursa. Omul are dreptate, sunt atatea surse de inspiratie dar "se fac" doua filme cu acelasi subiect in doi ani, nu conteaza care a fost anuntat primul sau care a fost primul in cinematografe! Si apropo, nu fii asa de sigur ca va fi unul foarte reusit (nu numai din perspectiva ta)!
mihnea_aspru95 pe 25 februarie 2018 23:09
D-le "nu fii" (ai uitat de "să", ca să funcţioneze), nu fi şi tu ca Samuel L. Jackson în "Mărul discordiei" :)). Dacă nu băgai prima propoziţie, nu te simţeai om, hă?! Trebuia să spui "din punctul meu de vedere", nu contează că unul urmăreşte cartea şi altu' mai puţin! (atunci suna mult mai bine, era opinia ta). Pentru mine contează! Înţeleg că nu vrei alt "Jungle Book" (dar acesta nu va fi ca cel din 2016, o să vezi în octombrie, nu e nicio grabă, nu este cazul de precipitare). Îţi dai seama, că n-am cum să fiu convins 100% că Serkis va face un film bijou (dar am încredere că o să facă o treabă nu extraordinară, ci foarte bună, încăt filmul va obţine critical acclaim, dar la Box Office, rămâne o nebuloasă. O să fie greu să încaseze de la $550 milioane în sus).
mihnea_aspru95 pe 27 februarie 2018 18:20
Cred că-ţi dai seama de ce am băgat "ceva miştocăreală" :)). Ştii, noţiunea în sine "de dreptate", de multe ori e subiectivă, adică "fiecare are dreptatea lui" (până se întâmplă acel moment, ca după aceea cineva să iasă triumfător din toată chestiunea asta). Întorcându-mă la oile noastre, Mowgli-ul de aici (Rohan Chand, care a jucat teribil de excelent în Bad Words, să-l vezi acolo, uşor a ieşit în faţa lui Jason Bateman :)), îl văd mult mai bine decât pe Neel Sethi (deah, a jucat bine pentru unul care n-a avut experienţă, s-a văzut treaba asta, totuşi, trebuia să aibă unele roluri mai mici înainte să-l bage în ceva important ca The Jungle Book). Aşa, fiindcă singurul film JB care m-a mulţumit enough (adică animaţia din 1967, ce mai, a fost şi printre primele casete VHS - văzute), cu nerăbdare aştept ziua când va sosi filmul lui Andy Serkis (mai ceva ca filmul VENOM, tot din acea lună, deoarece trailerul n-a fost bun d.p.m.d.v., ci aşa si-aşa).
Viva60 pe 25 februarie 2018 01:39
ddman. Ce analogie proasta, previzibila ai facut. Dar dintre toti trei, mihnea si-a spus parerea bine, apoi urmezi tu, ai si tu dreptate cu sursa si ultimul e spartacus, care n.a inteles absolut nimic. Sunt sincera.
ddman pe 25 februarie 2018 07:04
Adica? El incearca sa ne convinga ca este altceva, cand de fapt acesta reflecta intocmai povestea (ramane de vazut), iar celalt s-a inspirat doar din carte. Si imi zici ca analogia mea este proasta si previzibila si ca el si-a spus parerea bine? Era o analogie "desteapta" si imprevizibila sa zic "ce se naste din pisica soareci manananca"?
mihnea_aspru95 pe 27 februarie 2018 18:28
The Jungle Book (2016)
Rated PG for some sequences of scary action and peril.

Mowgli (2018)
Rated PG-13 for intense sequences of action violence including bloody images, and some thematic elements (de obicei, tot ce era cu imagini sângeroase, mergea spre R-17 :))). Să vedem cum vor arăta toate astea pe marele ecran.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells