Monştri şi băieţi buni, miercuri seara la TV

de Cinemagia în 22 Apr 2020
Dr. Strangelove (CineMAX, 19:25), The Nice Guys (Pro Cinema, 22:30), Aliens (Paramount, 23:50), seara aceasta

Iată o serie de titluri care ne-au făcut cu ochiul din oferta canalelor TV de la noi. Rubricile Filme la TV și Seriale TV vă pun în temă cu oferta integrală de producții programate săptămâna aceasta.

Sfârşitul lumii, printr-un holocaust nuclear generalizat, e prezentat în cheia parodică în comedia neagră de Stanley Kubrick Dr. Strangelove, Or How I've Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1963). Filmul e difuzat de CineMax de la ora 19.25. Peter Sellers este un savant, fost nazist şi specialist în arme nucleare, cooptat de partea americanilor în razboiul rece. În film, un holocaust nuclear pare să devina inevitabil, propune un straniu plan de supravieţuire a rasei umane. Asta după ce, la aflarea veştii, se ridică bucuros din scaunul cu rotile şi salută cu „Mein Fuhrer!”.

Prima întâlnire dintre detectivul particular Holland March (Ryan Gosling) şi bătăuşul Jackson Healy (Russell Crowe) se va lăsa cu un braţ rupt, dar o întorsătură de situaţii îi va face pe cei doi să investigheze cazul unei fete dispărute şi să provoace prăpăd, cu stilurile lor extrem de diferite de a aborda situaţii problematice, în Los Angeles-ul anilor '70. Filmul, difuzat de Pro Cinema de la 22.30, a fost lăudat pentru modul cum îmbină comedia fizică cu un mister care face Super băieţi să fie mai relevant decât ne-am fi aşteptat.

Considerat unul dintre cele mai bune SF-uri din toate timpurile, Aliens a primit şapte nominalizări la Oscar, inclusiv pentru Sigourney Weaver, foarte lăudată pentru rolul principal al curajoasei Ellen Ripley. Dacă Ridley Scott realizase un horror SF „de cameră” cu filmul original din 1979, sequelul regizat de James Cameron calcă pedala efectelor speciale şi aruncă personajele umane într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu teribilii xenomorfi. Filmul din 1986 se difuzează de către Paramount Channel, de la ora 23.50.

Exploreaza subiecte similare:

Ryan Gosling, Russell Crowe, Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb, Peter Sellers, The Nice Guys, Aliens, Sigourney Weaver

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells