Mix trăsnit de genuri şi cinci staruri pe minut în filmele TV de marţi seara

de Ştefan Dobroiu în 8 Iun 2020
Cowboys & Extratereștri, Elicopter la pământ! şi Malavita: O familie criminală, în program

"Only the dead have seen the end of war"/"Numai cei morţi văd sfârşitul războiului" este citatul de început al unuia din filmele de marţi seara, dar tema conflictului, abordată serios sau pentru distracţie, se regăseşte şi în celelalte două opţiuni ale noastre. Te invităm să ne spui într-un comentariu ce alt film ai vrea să vezi marţi la TV. Iată lista.

Cowboys & Aliens/Cowboys & Extratereștri (2011)
Paramount Channel, 20:30
Înainte de a se apuca de remake-uri după animaţii Disney (motiv pentru care l-am inclus pe lista regizorilor de serviciu de la Hollywood), Jon Favreau a făcut senzaţie mai întâi cu Iron Man (2008), filmul a cărui popularitate a făcut Universul Cinematografic Marvel posibil, şi apoi cu o neaşteptată combinaţie de genuri, western şi SF. Cowboys & Extratereștri este "un blockbuster lejer, de vară", aşa cum l-am numit noi în prima cronică publicată în România a filmului şi, chiar dacă dezvoltarea personajelor lasă de dorit, măcar filmul este plin de scene de acţiune.

În roluri principale îi vedem pe Daniel Craig şi Harrison Ford, care amintesc de emblematicele lor personaje, James Bond şi Indiana Jones, iar prin cadru mai trec Olivia Wilde, Sam Rockwell, Paul Dano şi Keith Carradine.

Black Hawk Down/Elicopter la pământ! (2001)
Filmcafe, 22:00
De o cu totul altă natură este acţiunea din acest film al lui Ridley Scott, o producţie de război despre o operaţiune ONU din 1993, în timpul războiului civil din Somalia. În Mogadishu, trupele americane răspunzătoare de siguranţa operaţiunii sunt atacate de susţinătorii unuia dintre pretendenţii locali la putere, rezultând o confruntare pe viaţă şi pe moarte între câteva zeci de soldaţi americani şi sute de localnici. Puţine sunt filmele de război care să prezinte mai brutal ce pot face câţiva oameni cu nişte arme distrugătoare. Trebuie spus şi că premiera filmului a fost înconjurată de controverse, mai ales din cauza faptului că scenariul nu este chiar atât de conectat la realitate pe cât le place producătorilor să spună.

Black Hawk Down are o distribuţie de excepţie: Josh Hartnett, Ewan McGregor, Eric Bana, Hugh Dancy, Tom Sizemore, William Fichtner, Sam Shepard, Orlando Bloom, Jason Isaacs, Nikolaj Coster-Waldau, Jeremy Piven şi Tom Hardy, mulţi dintre ei complet necunoscuţi la acea vreme. Tom Hardy, de exemplu, se afla la prima prezenţă pe marele ecran şi nici nu apucase să se hotărască asupra numelui de scenă: apare pe generic drept Thomas Hardy.

The Family/Malavita: O familie criminală (2013)
Pro Cinema, 22:15
Robert De Niro, Michelle Pfeiffer şi Tommy Lee Jones intepretează roluri principale în această comedie neagră a imprevizibilului Luc Besson despre un mafiot american (De Niro) care face o înţelegere cu FBI-ul şi este relocat împreună cu familia într-un sat francez, pentru a i se pierde urma. Adoptaţi de localnici, membrii familiei vor fi curând nevoiţi să improvizeze din plin...

Ce alt film ai recomanda marţi la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Black Hawk Down, The Family, Cowboys & Aliens, Jon Favreau, iron man, Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde, ridley scott, Sam Rockwell, Paul Dano, Keith Carradine, Josh Hartnett, Ewan McGregor, Eric Bana, Hugh Dancy, Tom Sizemore, William Fichtner, Sam Shepard, Orlando Bloom, Jason Isaacs, Nikolaj Coster-Waldau, Jeremy Piven, Tom Hardy, Robert De Niro, Luc Besson, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells