Mission: Impossible 6 - Tom Cruise a sărit de 106 ori din avion pentru scena perfectă

de Cristina Grigore în 27 Apr 2018
Când e vorba de cascadorii nebuneşti, starul hollywoodian pare să fie întrecut doar de Jackie Chan

După numărul şi complexitatea scenelor de acţiune pe care preferă să le execute fără dublură, Tom Cruise pare să fie Jackie Chan al Hollywoodului. Potrivit Deadline, starul reprezintă perfect spiritul perfectionist şi curajos al colegului său chinez şi a devenit celebru pentru scenele care sfidează legile fizicii. Este o atitudine ce nu avea cum să lipsească la filmările lui Mission: Impossible – Fallout - la filmările celui de-al şaselea film al seriei, actorul a sărit de 106 din avion pentru a obţine scena perfectă.

Complexa scenă de acţiune promite să intre în istoria recentă a celei de-a şaptea arte. Hunt execută o cădere liberă cu parașuta de aproape 8 km şi trebuie să se intersecteze cu personajul interpretat de Henry Cavill. A fost nevoie însă de trei aparate de zbor, iar secvenţa s-a filmat în Emiratele Arabe Unite – singurul loc din lume în care legislația a permis realizarea unei astfel de scene, după cum a mărturisit însuşi Cruise.

Cele 106 sărituri, efectuate de-a lungul unui an întreg, dintr-un avion militar, au fost pregătirea pentru scena la înălţime. În timpul filmărilor, a fost nevoie de trei duble pentru a-l face fericit pe regizorul Christopher McQuarrie. În timpul săriturilor, actorul a purtat o mască de oxigen. A fost realizată una specială, care lăsa se se vadă bine faţa actorului, pentru ca publicul să fie convins că el este cel care efectuează saltul.

Tot la filmările lui Fallout Effect Cruise şi-a rupt glezna, fapt ce a amânat producţia cu câteva săptămâni. Actorul nu a fost recompensat în vreun fel – până acum – pentru ambiţia şi dorinţa de perfecţiune pe care a demonstrat-o, şi nici nu a atins recorduri, însă a reuşit, cu siguranţă, să înscrie în istorie Mission Impossible, ca pe una dintre francizele cu cele mai bune scene de acţiune din toate timpurile.

Mission: Impossible - Fallout se lansează în cinematografele noastre din 3 august.

Exploreaza subiecte similare:

Tom Cruise, Jackie Chan, Henry Cavill, Christopher McQuarrie, Mission: Impossible. Fallout

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
twitch958 pe 27 aprilie 2018 18:21
Respect pentru actorii care isi fac singuri cascadoriile. Ce este si mai impresionant este ca Tom Cruise se apropie de 56 de ani si inca poate sa duca lucruri de genul la bun sfarsit.
Vorbind de MI, trailer-ul pentru Fallout chiar e bun! Sunt curios ce o sa iasa.

carmen_angelus_romila pe 28 iulie 2018 19:52
La banii pe care ii ridica si i-a ridicat Tom Cruise de-a lungul turnarii celor sase filme, ar putea face eforturi si sacrificii mult mai mari...!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells