Missing Link/Haios și blănos, o călătorie pentru a afla ce înseamnă familia

de Gloria Sauciuc în 16 Apr 2019
Admirabilă prin estetică, animația Missing Link/Haios și blănos atrage prin palpabilul personajelor și scenografiei

Missing Link/Haios și blănos, o animație despre nevoia de acceptare, despre a fi alături de cei asemena ție dar și despre a găsi adevărata familie în locul pe care nici nu-l gândeai, rulează în premieră pe marile noastre ecrane. Filmul îi învață pe micii și mai marii spectatori că familia nu e cea de care te leaga asemanarea fizica, ci cea de care te leaga preocuparile, idealurile, sentimentele.

Laika, studioul din spatele animațiilor surprinzătoare prin estetică și poveste Coraline, ParaNorman, The Boxtrolls, Kubo and the Two Strings, ne propune de această dată două noi personaje interesante - antieroul Frost, o combinație între Indiana Jones și Sherlock Holmes și blănosul Mr. Link, un munte de blană cu suflet de copil. Egocentricul Frost va învăța pe parcursul acestui road movie că interesul celor dragi trebuie să primeze în raport cu al său, iar Mr Link își va găsi familia acolo unde nu se aștepta.

Admirabilă prin estetică, animația Missing Link/Haios și blănos atrage prin palpabilul personajelor și scenografiei. Realizată prin tehnica stop motion, cu efecte computer-generated și procesare 3D, animația e total diferit de alte produse de gen de la Hollywood. Fiecare personaj din film este o păpușă pentru care s-au creat zeci de expresii faciale și sute de mii de combinații faciale, astfel încât fiecare emoție să fie redată. Toate obiectele din film, animalele, plantele și copacii sunt făcute manual, la fel și vestimentația personajelor.

Egocentricul Sir Lionel Frost, un explorator și aventurier scăpătat, aflat mereu în căutarea creaturilor mitice, face orice îi stă în putință pentru a fi primul care descoperă ceva nou, pe care să îl arate întregii lumi, dar mai ales grupului select de oameni de stiinta din care isi doreste cu ardoare sa faca parte. Șeful acestei societati selecte de oameni de stiinta, lordul Piggot-Dunceby, îi contestă mereu descoperirile si ridiculizeaza pistele pe care Frost le are, doar pentru a-l tine departe de grup. Dar când Frost primește o scrisoare prin care i se aduce la cunoștință că o creatură Sasquatch a fost văzută dincolo de Pacificul de Nord-Vest, aventurierul face o înțelegere cu lordul Piggot-Dunceby, prin care - dacă va aduce creatura - va fi acceptat în selectul grup de „oameni de vază” ai orașului. Sasquatch ar fi dovada vie că există o legătură între om și bestii feroce precum Bigfoot sau Yeti.

Frost se imbarca intr-o calatorie ce va avea un final neasteptat, schimbandu-l pentru totdeauna. Odată ajuns la locul indicat în scrisoare, din America de Nord, Frost întâlnește cu adevărat creatura, doar că nimic din ce credea despre ea nu se dovedește adevărat. O numește Mr. Link. Sasquatch vorbește, citește ziarul și chiar a făcut propria cercetare pentru a găsi persoana cea mai potrivită să îl ajute. Sasquatch îi mărturisește cercetătorului că el i-a trimis scrisoarea pentru că are nevoie să fie ajutat să-și găseasca familia. Sasquatch bănuiește că Yeti din Munții Himalaya îi sunt veri. Frost se învoiește să îl ajute, așa că cei doi pornesc într-o călătorie din care ambii vor avea câte ceva de învățat.

La drum li se alătura Adelina Fortnight, o veche iubire a lui Frost, care deține o hartă secretă a Munților Himalaya, cum regatul lui Yeti este un loc ascuns privirii muritorilor.

Cei trei călători află curând că pe urmele lor este un vânător de recompense, care le va face și mai grea călătoria.

Cu un scenariu liniar și un antagonist cu motivații nu suficient explicate, animația bucură privirea și ne face să și reflectăm asupra a ceea ce ne apropie și îndepărtează de cei asemenea nouă dar și de cei diferiți.

Exploreaza subiecte similare:

Missing Link

Alte știri din cinema

Horror-ul Blestemul femeii care plânge aduce teroarea în cinematografe, din 19 aprilie

Ferește-te de groaznicul ei voal!

Un nou film Thor este în cărţi, cu Taika Waititi la cârmă

Informaţia vine de la interpreta lui Walkyrie, Tessa Thompson

Avengers: Endgame are cel mai bun final din MCU, spune Robert Downey Jr.

Downey Jr. este singurul actor din distribuţie care a primit integral scenariul înainte de începerea filmărilor

Serialul Netflix The Witcher se lansează spre finalul anului

Henry Cavill este Geralt de Rivia, un vânător de monştri mutant într-o lume fantastică

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells