Michel Gondry, acest Méliès contemporan, va da Palme d'Or-ul pentru Scurtmetraj

de Gloria Sauciuc în 23 Feb 2011
Michel Gondry, acest Méliès contemporan, va da Palme d'Or-ul pentru  Scurtmetraj

Cineastul Michel Gondry va prezida juriul secţiunii Cinéfondation şi pe cel al scurtmetrajelor celei de-a 64-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, succedându-i pe regizori ca Atom Egoyan, Hou Hsiao Hsien, Martin Scorsese sau John Boorman.  Michel Gondry obţinea în 2004 Oscarul pentru scenariu cu Eternal Sunshine of the Spotless Mind, iar în 2011 este pe afişele thrillerului cu supereroi The Green Hornet.

Michel Gondry a realizat până în acest moment şapte lungmetraje, mai multe scurtmetraje şi aproximativ 70 de videoclipuri muzicale, toate purtând nota personală a creatorului, adică un amestec de oniric şi utopie. "El este unul dintre acei artişti virtuozi, care reinventează fără încetare cinema-ul, un Méliès modern", îşi descriu conaţionalul (într-un comunicaT de presă remis Cinemagia) organizatorii festivalului.

Primul său lungmetraj, Human Nature este selecţionat în 2001 la Cannes, unde regizorul revine cu tripticul Tokyo!, în secţiunea Un Certain Regard, iar în 2009 prezintă în afara competiţiei portretul-documentar L’épine dans le cœur.  Urmează Eternal Sunshine of the Spotless Mind, apoi - în 2006 - La Science des rêves, după care Be Kind, Rewind în 2008. Cel mai mare succes al său de box office este The Green Hornet.

Michel Gondry va decerna cele trei premii Cinéfondation, vineri, pe 20 mai,  după care va înmâna Palme d’Or-ul la secţiunea Scurmetraj, în cadrul ceremoniei din 22 mai 2011.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells