Melissa McCarthy, cea pusă pe şotii

de Gloria Sauciuc în 11 Feb 2013
Hoaţa de identitate, cu Melissa McCarthy în rolul titular, rulează în cinematografele din ţară cu promisiunea unor hohote de râs pe cinste.

Actriţa care a ajuns să cunoască celebritatea la 40 de ani, şi care sparge canoanele comediilor romantice, reuşeşte să aibă haz. Chiar dacă tipologia ei mai greu şi-a găsit locul la Hollywood, deşi îmi aduc bine aminte o discuţie cu un director de casting de la noi care se plângea că are nevoie de actori supraponderali şi nu găseşte, Melissa McCarthy a intrat pe o pantă ascendentă: cu Hoaţa de identitate a marcat debutul în roluri titulare. Pentru că o îndrăgim pe Melissa de ceva vreme, îi dedicăm astăzi un material detaliat.

Melissa Ann McCarthy (născută pe 26 august 1970) este o actriţă americană de film şi de televiziune, comic, scenarist şi producător. Venită la New York ca tânără doritoare să facă design vestimentar, a ajuns într-o seară să facă un număr de stand-up comedy în faţa microfonului. "Eram prea naivă ca să ştiu că numerele acestea se pregătesc de dinainte", spune ea. Însă a reuşit să se descurce cu bine, şi la puţin timp după aceea, se muta în Los Angeles pentru a deveni actriţă.

Era anul 1998, şi McCarthy îşi câştiga primul rol în Fetele Gilmore. Cele mai multe scene cu ea se petreceau la bucătărie: "Şapte ani în care amestecam în oale şi turnam sare...", îşi aminteşte actriţa amuzată. Chiar şi după succesul cu Mike&Molly, în rolul unei profesoare îndrăgostite de un poliţist, McCarthy rupe canoanele comediei romantice: "Nu văd nimic interesant la cineva perfect", declara ea şi - se pare - producătorii îi dădeau dreptate.

McCarthy a căpătat pentru prima oară notorietate cu rolul lui Sookie St. James din serialul de televiziune Fetele Gilmore, în care a jucat din 2000 şi până în 2007. Din 2007 şi până în 2009 a jucat rolul Dena din comedia canalului ABC Samantha Who?. Mai târziu, McCarthy a fost distribuită în rolul lui Molly Flynn, din comedia Mike & Molly de pe postul CBS: rolul lui Molly Flynn-Biggs i-a adus lui McCarthy un premiu Emmy, după care a mai fost nominalizată încă o dată pentru acelaşi rol. A mai fost, de asemenea, nominalizată ca "Outstanding Guest Actress in a Comedy Series", alături de prezenţa ei ca moderatoare la Saturday Night Live.

McCarthy a avut succes şi a căpătat faimă odată cu primul ei rol important în 2011, în comedia Bridesmaids, care i-a adus numeroase nominalizări printre care una la Oscar, o nominalizare la premiile BAFTA şi o nominalizare la premiile Screen Actors Guild pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar.

McCarthy a captat atenţia publicului în rolul lui Megan, o femeie independentă cu o atitudine mai degrabă masculină, apetit sexual feroce, surse obscure de venit şi cu o garderobă stridentă. Rollingstone scria despre jocul din Bridesmaids: "McCarthy a făcut-o pe Megan să apară supradimensionată la modul comic, dar totuşi credibil - mai ales cu verva cu care şi-a jucat rolul - haine nepotrivite, păr prins în codiţe. Megan are un aspect de lesbiană, însă îi plac bărbaţii - şi prin asta a reuşit să aprindă ecranul ca un bec de 500 de waţi".

A mai apărut în filme ca: The Nines, The Back-Up Plan şi Life as We Know It. Crescută la o fermă, într-o "mare familie catolică irlandeză", McCarthy a început cu stand-up comedy şi a trecut apoi la teatru, televiziune, cinema. McCarthy este fostă membră a trupei Groundlings, o trupă de comedie şi de teatru de amatori din Los Angeles. McCarthy a mai jucat în filmul din 2012 This Is 40, un sequel la Knocked Up, filmul lui Judd Apatow. În Hoaţa de identitate joacă alături de Jason Bateman.

Va mai apărea în Tammy, un film aflat în producţie. McCarthy este, de asemenea, autoarea şi producătorul unui film pilot de pe CBS. Va apărea alături de Sandra Bullock în filmul The Heat.

McCarthy este căsătorită cu Ben Falcone, care a fost mult timp iubitul ei, din 8 octombrie 2005: acesta a fost, la rândul lui, membru al The Groundlings. Cei doi au două fiice, Vivian, născută pe 5 mai 2007, şi Georgette, născută în martie 2010. McCarthy, gravidă cu Vivian, apare în ultimul sezon din Fetele Gilmore.

Exploreaza subiecte similare:

Melissa McCarthy, Samantha Who?, Gilmore Girls, Mike & Molly, Bridesmaids, The Back-Up Plan, Life as We Know It, The Nines, This Is 40, Tammy, Ben Falcone

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
MikkaelWolfganger pe 11 februarie 2013 10:12
Doamne...daca ii mai vad o singura data fata...sparg monitorul.Numai pe mine ma enerveaza fata tipei asteia?
HarryCineastul5 pe 11 februarie 2013 11:02
Nope.
MikkaelWolfganger pe 11 februarie 2013 18:39
:))...Esti cumva la geamul meu?
HarryCineastul5 pe 11 februarie 2013 11:02
Nu stiu unde sa postez. Mai aveti concursul acela de predictii la Oscar?
AndreBlack pe 11 februarie 2013 15:41
Parerea mea este ca Melissa McCarthy este o actrita talentata . Am vazut Identity Thief si a jucat chiar foarte bine alaturi de Bateman .
monicarusu25 pe 11 februarie 2013 20:37
e simpatica!
alex_il_fenomeno pe 6 martie 2013 21:31
Prestatiile sale se simt din plin, atat de voioase si de placute.
forever_young_ pe 10 mai 2020 15:13
o actrita in ascensiune si ca fiecare actor va acumula experienta si va deveni din ce in ce mai buna ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells