Medeea Marinescu, Bani negri: „Personajul meu se apropie de Miranda Priestly din The Devil Wears Prada”

19 Nov 2020
Scris și regizat de Daniel Sandu, Bani negri (pentru zile albe) are șase episoade. Fiecare episod va fi disponibil săptămânal, începând cu 22 noiembrie, pe HBO GO și la HBO

Cunoscuta actriță Medeea Marinescu interpretează rolul principal feminin, Evelina, în noul serial HBO Bani negri (pentru zile albe), ce are premiera pe 22 noiembrie. Ea este bancherul bandei insolite ce pune la cale jaful. A visat la o cariera într-un oraș mare. A acceptat această slujbă în speranța că o va ajuta să avanseze mai rapid în ierarhia corporației, dar s-a trezit lăsată de izbeliște. Este, de departe, cea mai inteligenta din gașcă și are cel mai mult de demonstrat. Deși nu vrea ca superiorii sa afle niciodata ca i-a jefuit, are parte de o enorma satisfacție personala știind ca i-a pacalit.

Medeea a avut roluri importante în producții românești de teatru și film, dar și în producții de anvergură internațională, precum Je vous trouve tres beau/Vă găsesc fermecător.

 Biroul meu este la cel mai înalt etaj pentru că eu îmi asum riscuri pe care alții nu au curajul să și le asume (Evelina)

Întrebată ce calitate trebuie să aibă o femeie ca să se impună în genul de anturaj în care intră Evelina, Medeea Marinescu menționează curajul și inteligența. Cinemagia a mai întrebat-o pe Medeea Marinescu cu ce stereotip are Evelina cea mai mare afinitate, cu „femeia fatală”, cu eroul negativ feminin sau cu raisonneur-ul? Medeea Marinescu spune - „cred că mai degrabă se apropie de ideea de personaj feminin negativ. Este o femeie puternică, îndrăzneață, îi place să riște dar mai ales să câștige. Toate aceste trăsături conturează un personaj autoritar (tipul de personaj care s-ar apropia de Miranda Priestly din Diavolul se îmbracă de la Prada), însă deciziile pe care le ia o plasează în categoria eroinelor negative”.

Sinopsis serial 

Cele șase episoade ale serialului spun povestea lui Doru și Ionel, doi tehnicieni de semafor care glumesc într-un bar pe seama ideii de a manipula traficul pentru a jefui o dubă blindată aparținând uneia dintre băncile principale din oraș. În cele din urmă, împotriva voinței lor, ajung să comită acest furt. Toate instituțiile de la care cer ajutor se arată, de fapt, dornice să participe la înfăptuirea jafului și să primească o parte din bani. Cei doi eroi ghinioniști luptă să găsească o cale de mijloc între moralitate și dorința de a supraviețui. Cei doi prieteni, Doru și Ionel, sunt interpretați de Alexandru Papadopol (Marfa și banii, Acasă la tata, Occident, Povestea unui pierde-vară) și Cristian Bota (Un pas în urma serafimilor, Karmasutra, Poarta Albă). 

Exploreaza subiecte similare:

Medeea Marinescu, Bani negri

Alte știri din cinema

Actorul din rolul lui Darth Vader a încetat din viață

Dave Prowse, britanicul din Bristol și fost culturist, devenit celebru pentru rolul lui Darth Vader din originalul trilogiei Războiul Stelelor, a murit la vârsta de 85 de ani

Procesul celor şapte din Chicago: caracatiţa abuzurilor

Când protestele supără puterea, în 1968 şi 2018

Relevanța Globurilor de Aur, readusă în discuție de acuzele că organizația care le decernează e „un cartel”

Plângerea ziaristei atrage atenția asupra unor manevre de culise și trezește semnale de alarmă

Avalanşă de nominalizări la Oscar 2021 pentru Netflix?

Gigantul media ar putea primi cel puţin cinci nominalizări la Oscarul pentru Cel mai bun film

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells