Masterclass Radu Mihăileanu la Bucureşti IFF

12 Mar 2012
Masterclass Radu Mihăileanu la Bucureşti IFF

Regizorul Radu Mihăileanu, invitatul de onoare al Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, va susţine în data de marţi, 20 martie 2012, începând cu ora 11:30, la UNATC, masterclass-ul intitulat Du bonheur et de la liberté de créer et de s'exprimer.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, pe bază de acreditare pentru reprezentanţii media, legitimaţie pentru studenţi, şi înscriere pentru publicul larg. Cererile se trimit pe adresa office@b-est.ro.

Un alt eveniment special ce va avea loc în cadrul Bucureşti IFF la MŢR (NCRR) este Weekend-ul copiilor – cei mai mici dintre pasionaţii de cinema vor putea urmări patru filme ce le sunt destinate: Fiica nimănui (1976), o dramă sfâşietoare despre abandonul familial, regizată de Judit Elek şi László Ranódy; Pere sălbatice (2002), în regia lui Judit Felvidéki, o comedie de aventuri ce anunţă, practic, vacanţa care se apropie cu paşi repezi; Vuk (1979), în regia lui Attila Dargay, un delicios film de animaţie ce combină tradiţia est-europeană de gen cu o poveste foarte iubită a literaturii pentru copii; şi clasicul Băieţii din strada Pal (1969), regizat de Endre Bohem&Zoltán Fábri şi nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin.   

Fundaţia Charta, organizatorul Festivalului, şi Ambasada României în Australia, în colaborare cu Consulatul Român de la Melbourne şi cu Victorian College of Arts (VCA), au instituit o bursă post-universitară destinată în exclusivitate unui absolvent a VCA School of Film and Television. Câştigătoarea din acest an este Sarah Grimmer, care va fi prezentă la Bucureşti cu două dintre cele mai titrate scurt-metraje ale sale: Lovebox, laureat cu premiul Panavision Script pentru cel mai bun scenariu, şi Your Turn, selecţionat la Festivalul de Scurt-Metraj de la Palm Springs, la Festivalul Filmului Gay de la Melbourne şi la Festivalul Filmului pentru Femei de la San Francisco.

Vă reamintim pe această cale că în cadrul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti va avea loc o retrospectivă Stanley Kubrick, în cadrul căreia cinefilii vor putea vedea versiunile restaurate ale clasicelor Portocala mecanică, Barry Lyndon şi The Shining. Proiecţiile vor avea loc în prezenţa producătorului Jan Harlan, autor al documentarului Stanley Kubrick: A Life in Pictures, de asemenea difuzat în cadrul festivalului.

Jan Harlan este, de asemenea, şi preşedintele Juriului celei de-a 8-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, juriu din care mai fac parte: Karin Hoffinger, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale al Festivalului de Film de la Berlin, Fernanda Silva, Directorul Festivalului de Film FESTROIA din Portugalia, regizorul şi scenaristul maghiar Ferenc Moldovanyi, membru al Academiei Europene de Film şi Boyd van Hoeij, critic de film, colaborator al revistei americane Variety şi al site-ului indieWIRE.
 
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti continuă tradiţia începută anul trecut şi are din nou un juriu al criticii, format din Magda Mihăilescu (membru FIPRESCI, de cinci ori laureată a premiului pentru critică de film şi cărţi de cinema acordat de Uniunea Cineaştilor din România), Iulia Blaga (membru FIPRESCI, colaborator permanent la filmneweurope.com, HotNews.ro, Suplimentul de Cultură şi Radio România Cultural) şi Mihai Chirilov (membru FIPRESCI, director artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi curator al Festivalului de Film Românesc de la New York).

Cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj, va avea loc în perioada 19-25 martie 2012, la Cinema Studio, NCRR şi sala Elvira Popescu. Programul complet al filmelor şi al proiecţiilor speciale în afara competiţiei va fi făcut public joi 15 martie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 12 martie 2012 18:34
M-ar interesa filmul pentru copii, Fiica nimanui.
alex_il_fenomeno pe 18 martie 2012 11:18
suna bine , si niste filme extraordinare vor fi proiectate !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells