Maşini de curse mai rapide ca avioanele: trailerul F1!

de Ştefan Dobroiu în 8 Iul 2024
Brad Pitt interpretează rolul unui pilot care revine pe pistă într-un bolid revoluţionar

În 2022, producătorul Jerry Bruckheimer şi regizorul Joseph Kosinski dădeau lovitura cu Top Gun: Maverick, blockbuster cu Tom Cruise care, deşi mersul la cinema era încă afectat de schimbările în industrie provocate de pandemie, a încasat aproape 1,5 miliarde de dolari. Cei doi cineaşti par hotărâţi să repete acel succes cu F1, un film despre Formula 1 cu Brad Pitt în rolul principal.

Filmul este o colaborare cu Formula 1, filmările având loc pe pistele unde se întrec maşinile McLaren, Ferrari şi Mercedes. Brad Pitt interpretează rolul unui pilot care revine în competiţie, iar Deadline anunţă că actorul conduce maşinile echipei fictive APXGP, alături de nume mari din Formula 1. Însuşi Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial, este coproducător al filmului, acesta implicându-se în toate etapele producţiei, inclusiv la retuşurile aduse scenariului scris de Ehren Kruger. Reamintim că acesta a fost nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun scenariu adaptat pentru Top Gun: Maverick.

F1 este realizat în format IMAX şi va încerca să rezolve a nemulţumire a piloţilor reali în ceea ce priveşte filmele despre cursele cu maşini, anume că maşinile din acele filme nu sunt la fel de rapide ca cele din realitate. De această dată bolizii sunt realizaţi într-o colaborare cu Mercedes, care a pus la dispoziţia echipei de producţie designeri şi experţi în aerodinamică pentru ca totul să treacă testul realismului. Tot pentru realism, Kosinski a folosit o nouă generaţie de camere Sony, de dimensiuni mai reduse, pentru a surprinde confruntările dramatice de pe pistă.

Singura hibă pe care i-o găsim filmului este că mai avem de aşteptat aproape un an până la premieră: F1 se lansează global la sfârşitul lui iunie 2025.

Exploreaza subiecte similare:

Top Gun: Maverick, Brad Pitt, F1, jerry bruckheimer, Joseph Kosinski, Ehren Kruger

Alte știri din cinema

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells