Mărturiile cascadorului devenit regizor al action-ului hiper-violent Extraction

de Gloria Sauciuc în 29 Apr 2020
„S-a inventat și un verb. Să(-l) faci John Wick pe cineva. Adica să îl bați cu stil...”, spune Sam Hargrave

Cascadorii deveniți cu bine regizori nu sunt mulți. În anii 1970 și 1980 era Hal Needham (regizorul lui Smokey and Bandit și, se pare, sursa de inspirație pentru personajul lui Brad Pitt în Once Upon a Time in Hollywood) și Buddy Van Horn (Any Which Way You Can). Totuși, ultimul deceniu a adus o serie de noi exemple, scrie The Hollywood Reporter: Chad Stahelski (trilogia John Wick), David Leitch (Atomic Blonde, Deadpool 2) și acum Sam Hargrave, coordonatorul de cascadorii în vârstă de 37 de ani care, în mod regulat, l-a dublat pe Chris Evans în rolul lui Captain America.

Hargrave și-a făcu debutul regizoral cu un alt fost Avenger - Chris Hemsworth, în thriller-ul Netflix Extraction. Cronica Cinemagia a action-ului se poate citi aici. Hemsworth joacă rolul unui mercenar, Tyler Rake, trimis la Dhaka în Bangladesh să salveze fiul răpit al unui șef mafiot. Violența nu lipsește în film: sunt tăiate gâturi, o greblă este înfiptă într-o față, un copil este aruncat de la balcon etc. „Nu e nimic glorios să omori pe cineva. Nu este ca în jocurile video: împușcă pe unul, zâmbește și mergi mai departe. Sunt acțiuni reale cu consecințe reale”, spune Hargrave.

Realitatea imediată și caracterul concret sunt unele dintre motivele pentru care Sam Hargrave consideră că efectele speciale digitale nu vor putea niciodată înlocui cascadoriile. Există, totuși, și dezavantaje atunci când sunt oameni în carne și oase și nu efecte pe computer.

Între cascadori există un simț sănătos al competiției. Printre altele, John Wick a devenit un nume de legendă: „S-a inventat și un verb. Să(-l) faci John Wick pe cineva. Adica să îl bați cu stil...”, spune Sam Hargrave.

„Dinamica între actori și dublele lor, totuși, tinde să fie una de respect reciproc. La fel cum se respectau pe ecran personajele lui DiCaprio și al lui Brad Pitt din Once Upon a Time in Hollywood”, adaugă Hargrave.

„Cea mai remarcabilă persoana cu care am lucrat, a mai spus cascadorul devenit regizor, a fost Charlize Theron în Atomic Blonde. „Unele dintre lcururile pe care le-a făcut, dârzenia și hotărârea ei, erau incredibile”.

Copyrigt foto: Jasin Boland/Netflix

Exploreaza subiecte similare:

Extraction, Chris Evans, Captain America: The First Avenger, Chris Hemsworth, Chad Stahelski, David Leitch, Sam Hargrave, John Wick, Once Upon a Time in Hollywood, Charlize Theron, Atomic Blonde, Hal Needham, Buddy Van Horn

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 30 aprilie 2020 07:36
M-am plictisit din primele 20 de minute. În scbimb, am văzut Bad Education de pe HBO Go. Pe tot.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells