Martin Scorsese critică producţiile Marvel: „Acestea nu sunt cinema!”

de Gloria Sauciuc în 6 Oct 2019
Regizorul susţine că a încercat fără succes să urmărească filmele cu supereroi, pe care le aseamănă cu parcurile de distracţii tematice

Martin Scorsese, unul dintre cei mai celebraţi regizori, a deplâns filmele cu supereroi - numărul 1 în industria media de astăzi, scrie The Guardian. Regizorul, reputat pentru filme precum Şoferul de taxi, Taurul furios şi Goodfellas a declarat pentru revista Empire că a încercat să înţeleagă filmele cu supereroi, dar fără succes.

„Ştiţi că am încercat?!”, declara ironic regizorul referindu-se la filmele Marvel... „Dar ăsta nu e cinema...”. A continuat: „Sincer, genul cel mai apropiat de ele la care mă gândesc, indiferent cât de bine ar fi făcute, cu actori care dau ce e mai bun, sunt parcurile de distracţie tematice. Nu este acel cinematograf cu fiinţe umane care încearcă să transmită o experienţă emoţională, psihologică altor fiinţe umane”.

Anterior, anul acesta, Avengers: Endgame a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie, cu un total de 2,8 miliarde de dolari la box-office (al cincilea din top actualizat după inflaţie). Alte opt titluri ale aceluiaşi studio apar în topul 30 - fără a lua inflaţia în calcul.

Şeful Marvel, Kevin Feige, îşi apăra anul trecut producţiile, declarând că lipsa unor premii nu trebuie înţeleasă ca lipsă de calitate sau de ambiţie: „Probabil e uşor să luăm în derizoriu efectele speciale, sau oamenii care zboară, navele spaţiale sau încasările de miliarde”. Continuă: „Cred că e uşor de vorbit atunci când ai luat premii. Hitchcock niciodată nu a fost premiat pentru cel mai bun regizor, dar nu înseamnă nimic. Prefer să fiu în aceeaşi cameră cu mai mulţi fani împătimiţi”.

Ultimul film al lui Scorsese, The Irishman, a avut cronici elogioase la Festivalul de Film de la New York weekendul trecut, critica nuindu-l „monumental”, „un clasic”, lăudându-i totodată tehnica de „întinerire”. 

Primele reacții la noul flm al lui Martin Scorsese, aici.

Exploreaza subiecte similare:

Raging Bull, Taxi Driver, Goodfellas, Martin Scorsese, Kevin Feige, The Irishman

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 6 octombrie 2019 10:34
Bine zice.
spartacus pe 6 octombrie 2019 12:45
Nu sunt cel mai mare fan al filmelor Marvel, dar Scorsese trebuia să fi priceput deja până la vârsta lui cel mai elementar lucru atunci când vine vorba de artă: ”Gusturile nu se discută”.
adriana.pita pe 6 octombrie 2019 15:32
Da oricat de proaste, aparent gusturile nu se discuta, dar arata fidel nivelul de cultura, bagajul de cunostinte, educatie, intelegere si experienta sociala. Si cred ca asta deplange Scorsese.
AdrianSe pe 8 octombrie 2019 00:29
Povetile din filmele lui Scorsese au un singur rol, acela de a sutine violenta explicita si gratuita, e la fel de impotent ca si Tarantino. Majoritatea filmelor pe care le fac sun doar pentru a-si satisface fanteziile macabre ... am zis-o :))
cavallioty pe 6 octombrie 2019 15:31
ce chestie,critici niste filme foarte populare fix cand tu lansezi un nou film, ce coincidenta, cred ca nu are nimic de-a face cu niste publicitate gratuita.... ce ipocrit, filmele lui se adreseaza unui tip de public iar filmele Marvel, altui tip de public, nu trebuie facuta o comparatie intre cele doua,practic el i-a facut animatori in parcuri tematice pe toti actorii din filmele Marvel,eu il dadeam in judecata
blackmore pe 7 octombrie 2019 00:47
popular nu inseamna si bun .pt ca ghici cemajoritatea populatiei din ziua de azi este foarte proasta , inculta, fara macar un neuron functionabil.
cavallioty pe 7 octombrie 2019 20:25
arata-mi unde am vorbit de calitatea filmelor
makina1980 pe 7 octombrie 2019 00:35
Probabil ca Scorsese uita ca Marvel, DC sunt ecranizari ale benzilor desenate. Filme la care poate merge oricine de la 6 la 80 ani . E normal sa faca o tona de bani.

Lumea o sa isi aduca aminte de Stan Lee si peste 500 de ani, De Scorsese nu as fi asa sigur.

blackmore pe 7 octombrie 2019 00:45
Prin oricine intelegi orice forma inferioara de viata
blackmore pe 7 octombrie 2019 00:44
S-a si gasit cine sa critice mizeriile de la Marvel.Rade ciob de oala sparta
Cretzulynne pe 8 octombrie 2019 14:35
Hihi, câte comentarii și câtă lipsă de logică! Rațiunea doarme și emoțiile-și fac de cap! Haha!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells