Maria Dinulescu jurizează filme româneşti în Belgia

de Gloria Sauciuc în 18 Feb 2010
Maria Dinulescu jurizează filme româneşti în Belgia

Maria Dinulescu este membru al juriului Festivalului Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons, care se desfşoară între 19 şi 26 februarie în Belgia.

Mons International Love Film Festival a ajuns la cea de-a 26-ea ediţie, iar anul acesta România are în competiţie Cealaltă Irina, filmul în regia lui Andrei Gruzsniczki, Websitestory, debutul în lungmetraj al lui Dan Chişu, care concurează în competiţia internaţională pentru marele premiu şi Francesca, în care joaca Monica Bârlădeanu (concurează în competiţia europeană).

"Sunt foarte curioasă care iubire o să fie mai surprinzătoare pe ecran! Din Africa de Sud, Finalnda, Maroc, Elveţia, Italia... sau poate chiar România o să fie cea câştigătoare.", spune Maria Dinulescu. Juriul este prezidat de Thomas Gilou.

În anul 2009, Maria Dinulescu a câştigat premiul pentru cea mai buna actriţă la BAFICI, în Argentina. Pelicula Pescuit sportiv a câştigat şi premiul pentru cel mai bun scenariu, chiar în cadrul Festivalului Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons, tot în 2009.
            
Maria Dinulescu a intrat în atenţia publicului în anul 2003, când Traffic, unul dintre primele scurtmetraje în care a jucat, a câştigat Palm D’ Or la Cannes.

Pelicula care a adus-o înapoi la Cannes a fost California Dreamin’ (nesfârşit) , cu care a câştigat premiul Un Certain Regard în anul 2007. Până în prezent, Maria a jucat în peste douăzeci de scurtmetraje, reclame şi videoclipuri. Maria Dinulescu a lucrat cu regizori ca Radu Mihăileanu, Cătălin Mitulescu şi Cristian Nemescu, iar dintre partenerii ei de film se numără, printre alţii, Rutger Hauer, Armand Assante şi Anthony Delon.

Pe 12 februarie s-a lansat la cinema Casanova, identitate feminină, în regia lui Theodor Barna, film în care deţine rolul principal.

 

Credit foto: Alex Galmeanu

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bucovineanu" pe 1 martie 2010 14:58
o prostuta, aceasta maria dinulescu. sexy, dar cumva nematurizata. greseala vietii ei: sa joace in telenovele!!! odata intrata in telenovele, o actrita asa tanara si frumoasa, cu tot viitorul in fata ochilor, trebuie sa lupte cu sarg sa-si recastige credibilitatea in filme, oricat de premiate ar fi acestea.
Mr. Bean pe 2 martie 2010 19:27
"Maria Dinulescu a intrat în atenţia publicului în anul 2003, când Traffic, unul dintre primele scurtmetraje în care a jucat, a câştigat Palm D’ Or la Cannes."

Gloria, cel mai ravnit trofeu din lume pentru cineasti nu se numeste Palm D'Or, ci Palme d'Or

loonycushion pe 28 septembrie 2011 05:58
this bitch sucks. parca e moartea in persoana. oribila.
margott pe 14 aprilie 2012 16:05
E si mare actrita Dinuleasca asta, ca sa ajunga membru intr-un juriu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells