Magie în lumina lunii, o poveste romantică de epocă

de Gloria Sauciuc în 14 Nov 2014
„Colin Firth, într-o gamă largă de posturi - de la furie până la şarm şi înapoi, salvează filmul. Este filmul lui!”, scrie The New Yorker despre premiera din 14 noiembrie

Cel de-al 47-lea film în regia lui Woody Allen, şi cel de-al optulea în Europa în ultimii nouă ani, este plasat în lumea expaţilor britanici şi americani de pe Riviera franceză a anilor '20-'30 ai secolului trecut. Acţiunea este simplă. Un iluzionist cinic (Colin Firth) îşi propune să demaşte o escrocherie pusă la cale de o frumoasă pretinsă clarvăzătoare (Emma Stone).

The New Yorker scrie că „În ultima comedie a lui Woody Allen, Magic in the Moonlight, Colin Firth joacă iarăşi rolul lui Mr. Darcy (din Bridget Jones: The Edge of Reason - n.red.). Aerul de superioritate, dispreţul perfect exprimat, natura romantică din spatele personajului: Colin Firth transmite acestea mai bine decât oricine altcineva. De data asta, personajul se numeşte Stanley Crawford şi este, la începutul secolului XX, un faimos magician britanic. Echipat cu haine aurii şi roşii, cu o mustaţă neagră, Stanley vrăjeşte publicul sub pseudonimul unui iluzionist chinez, Wei Ling Soo”.

În paralel, Stanley Crawford face acelaşi lucru ca şi Houdini - demontează pretenţiile de autenticitate ale celor care ţin şedinţe de spiritism, mai ales ale celor care primesc mesaje de la defuncţi prin bătăi ritmice în masă. Un om raţional şi ursuz, Stanley nu crede în nimic altceva decât în cele cinci simţuri, în ştiinţă şi în inevitabilitatea morţii. Autosatisfacţia îl însoţeşte într-o viaţă lipsită de bucurie, care îl face să fie un om nefericit.

O comedie uşoară dar fermecătoare, plasată pe Riviera franceză în anii '20, care îi dă lui Woody Allen ocazia să reia câteva din temele lui preferate: magia, metafizica şi perechea romantică dintre un actor matur şi o actriţă tânără (Movie Talk)...

Un vechi prieten şi coleg iluzionist (Simon McBurney) îl cheamă pe Stanley în sudul Franţei, unde o frumoasă tânără americană, Sophie Baker (Emma Stone) şi mama ei (Marcia Gay Harden) s-au stabilit la reşedinţa bogatei familii Catledge şi ţin şedinţe de spiritism. Astfel, pe bani frumoşi, Sophie o convinge pe văduva domnului Catledge cum că ar fi reuşit să comunice cu soţul ei defunct. Restul timpului Sophie îl petrece cu atrăgătorul Brice Catledge (Hamish Linklater), moştenitorul familiei, care îi cântă serenade.

Se va căsători Sophie cu bogatul ei pretendent? Sau se va îndrăgosti de bărbatul matur, care o vede ca pe o infractoare?

„O comedie romantică, Magic in the Moonlight respectă o reţetă clasică: putem anticipa acţiunea. Uneori, filmul pare să fie o comedie de salon de acum optzeci de ani. Totuşi, Firth, într-o gamă largă de posturi de la furie până la şarm şi înapoi, salvează filmul. Este filmul lui”.

The Globe And Mail notează că „Imaginea este radiantă, maşinile de epocă şi costumele sunt elegante, şi comedia pare mult lucrată, dar oricum este un film uşor.

Fie că preferăm Magia sub forma clasicelor lui Woody Allen, fie că preferăm noile filme ale lui Woody Allen, Magie în lumina lunii oferă o poveste romantică de epocă”.

Exploreaza subiecte similare:

Magic in the Moonlight, Colin Firth, Woody Allen, Emma Stone, Simon McBurney, Hamish Linklater

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells