Lungimea lui Avatar 2 este... epopeică! E pe măsura așteptării de 13 ani...

de Gloria Sauciuc în 30 Oct 2022
Pregătiți-vă pentru un film foarte foarte lung!

Filmul lui James Cameron Avatar: The Way of Water va avea un timp de rulare pe măsura așteptării de 13 ani pentru sequel, anume trei ore și 10 minute, declară sursele pentru The Hollywood Reporter.

Avatar 2 speră să facă parte dintr-un club de elită a producțiilor de Hollywood care au devenit blockbustere, printre care Avengers: Endgame (trei ore și 2 minute) sau Titanic-ul lui James Cameron (trei ore și 14 minute). Cele două filme sunt în top la numărul 2 și numărul 3, fiecare, pe lista Comscore a filmelor cu cele mai mari încasări ale tuturor timpurilor la box-office-ul global, înainte de ajustarea conform inflației.

Lungimea povestirii epopeice a lui James Cameron - în jur de trei ore și 10 minute - este pe măsura așteptării de 13 ani până la apariția continuării. 

Originalul Avatar, din decembrie 2009, rămâne nr. 1 chiar și acum, ca încasări. Dar filmul, de două ore și trei sferturi, a devenit cu 29 de minute mai scurt decât continuarea sa, The Way of Water.

De-a lungul pandemiei de COVID-19, filmele s-au făcut mai lungi, cu numeroase producții având timpul de rulare peste două ore și 30 de minute, ceea ce este mult după standardele internaționale (o excepție a fost senzația Sony Spider-Man: No Way Home, care a avut două ore și 28 de minute).

Trendul va continua de-a lungul restului anului. Babylon, ce se va lansa internațional pe 25 decembrie, iar în România în ianuarie, semnat de regizorul Damien Chazelle, are cel puțin trei ore, declară surse din interior pentru THR. Iar producția Marvel și Disney Black Panther: Wakanda Forever, ce va avea premiera pe 11 noiembrie, are lungimea de două ore și 41 de minute, pe când The Batman - al lui Matt Reeves, lansat în martie anul acesta, a avut două ore și 55 de minute.

Durata standard a unui film include genericul, ce poate ajunge chiar și până la maxim 10 minute.

20th Century și Disney, producătorul The Way of Water, nu au dat publicității un timp oficial de rulare pentru sequel, dar lungimea filmului a început să fie dezvăluită odată ce a primit un rating oficial. În Statele Unite, filmul are rating-ul PG-13 (echivalentul românesc al AP12 – Acordul părinților pentru copiii sub 12 ani). Anumite săli au anunțat și durata filmului alături de rating pe site-ul lor, mai scrie THR.

Disney a moștenit seria Avatar atunci când a achiziționat 20th Century Fox.

La începutul lunii septembrie, Cameron a afișat șase scene din The Way of Water. O mare parte din materialul filmat cuprinde scene subacvatice. Actorii Zoe Saldana, Sam Worthington și Stephen Lang revin în rolurile din primul film.

Exploreaza subiecte similare:

Avatar, Avatar: The Way of Water

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bloodthirst pe 31 octombrie 2022 21:53
Daca filmul e de calitate, poate tine si 5h. L-am asteptat prea mult, atat de mult incat cred ca o sa fiu dezamagit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells