Lumea discretă a gheișelor japoneze, în prima imagine din serialul Netflix The Makanai, semnat de câștigătorul Palme d'Or Hirokazu Kore-eda

de Gloria Sauciuc în 24 Oct 2022
Serialul marchează o premieră - este prima dată când câștigătorul Palme d'Or face un proiect pentru o platforma globală de streaming

Hirokazu Kore-eda oferă publicității prima imagine din serialului Netflix Makanai: Mâncare și maiko. Plasat în lumea discretă a gheișelor din Japonia, serialul marchează prima dată când câștigătorul Palme d'Or face un proiect pentru o platforma globală de streaming, scrie THR.

Această perspectivă inițială oferă fanilor o primă incursiune în ceea ce va fi abordarea originală semnată de către Kore-eda asupra lumii discrete a gheișelor japoneze.

Inspirat de o manga de succes semnată de către Aiko Koyama, serialul de nouă episoade este plasat în districtul Geiko din Kyoto, și înfățișează sanctuarul curtezanelor Maiko. Povestea o urmărește pe protagonista Kiyo, jucată de Mori Nana, care se mută de la țară la Kyoto pentru a deveni Makanai (bucătăreasă), într-o casă unde locuiesc mai multe Maiko (gheișe aspirante).

Regizorul japonez de renume global Hirokazu Kore-eda a dezvăluit prima perspectivă asupra dramei sale de debut pentru Netflix, The Makanai: Cooking for the Maiko House.

Regizorul a câștigat premiul Palme d'Or în 2018 la Cannes cu drama sa de familie Shoplifters și este producător, showrunner și scenarist asociat, fiind și regizorul unora dintre episoade.

Producția este semnată de către japonezul Genki Kawamura. Printre alte personaje se numără Sumire (Deguchi Natsuki), care o însoțește pe Kiyo și care pare o gheișă neasemuită ca talent. Makita Aju joacă rolul lui Ryoko, fiica de liceu a conducătoarei casei Maiko, iar Matsuzaka Keiko joacă rolul lui Chiyo, fosta conducătoare a casei Maiko care încă joacă un rol activ în casă.

Actriță de listă A Hashimoto Ai, ambasadoarea Festivalului Internațional de Film de la Tokyo, joacă rolul lui Momoko, cea mai populară gheișă a casei.

Matsuoka Mayu o joacă pe Yoshino, o fostă colegă a lui Momoko atrasă înapoi în viața de gheișa. Azusa, conducătoarea casei Maiko și mama lui Ryoko, este jucată de către actrița veterană Tokiwa Takako.

Alături de Kore-eda, regia este semnată de către Tsuno Megumi (Ten Years Japan), Okuyama Hiroshi (Jesus) și Sato Takuma (Any Crybabies Around?). Toți împart genericul alături de Kore-eda și scenaristul regizor Sunada Mami. The Makanai este produs de către Story Inc. Din Tokyo și Bun-Buku Inc. al lui Kore-eda pentru Netflix.

Serialul va debuta pe Netflix pe 12 ianuarie 2023.

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells