Los Abrazos Rotos al lui Almodovar deschide Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL 2009

30 Iul 2009
Los Abrazos Rotos al lui Almodovar deschide Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL 2009

Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL, ediţia a VI-a, va avea loc în perioada 10-16 august 2009, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunarii.

Festivalul se deschide luni, 10 august, cu proiecţia în premieră în România a celui mai recent film al regizorului spaniol Pedro Almodóvar, Los abrazos rotos. Aflat în Competiţia Oficială a Festivalului de la Cannes anul acesta, filmul o are în rolul principal pe actriţa Penélope Cruz.

Câştigător al unui premiu OSCAR pentru cel mai bun regizor - Hable con ella - în 2003, Pedro Almodóvar este cunoscut publicului din Romania pentru filme precum Todo sobre mi madre, 1999; La mala educación, 2004 sau Volver, 2006.

Filmul este povestea unui bărbat care trăieşte şi iubeşte în întuneric. Cu paisprezece ani în urmă, el a suferit un grav accident de maşină în insula Lanzarote, în acel accident pierzându-şi nu numai vederea, ci şi pe Lena, iubirea vieţii sale.

Festivalul de film ANONIMUL anunţă şi principalul program paralel - Actori deveniţi regizori şi producători.
În 2008 Festivalul de film ANONIMUL prezintă sub titulatura Actori în spatele Camerei titluri regizate de Isabella Rossellini, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Gael García Bernal, Joseph Fiennes, Ben Affleck, Sean Penn. Datorită succesului la public, programul este continuat şi extins în 2009, la Actori deveniţi regizori şi producatori:

Departe de ea, regia Sarah Polley
Filmul a primit 2 nominalizări la Premiile Oscar 2008 pentru Cea mai bună actriţă în rol principal - Julie Christie şi pentru Cel mai bun scenariu adaptat - Sarah Polley.
A primit Globul de Aur 2008 şi o nominalizare la Premiile BAFTA pentru Cea mai bună actriţă (dramă) - Julie Christie.
Sarah Polley este o actriţă tânără, implicătă politic, cunoscută în Canada mai ales pentru rolurile din filme semnate de Atom Egoyan, David Cronenberg, Michael Winterbottom dar şi, mai recent, din filmul Don't Come Knocking de Wim Wenders. Înainte de succesul cu Away from Her, Polley a mai regizat şi produs atât scurtmetraj cât şi filme de ficţiune.
 
Regăsirea, regia Helen Hunt

Adaptat după un roman de Elinor Lipman, Then She Found Me reprezintă debutul regizoral al lui Helen Hunt. Câştigătoare a unui OSCAR pentru rolul din As Good as It Gets, Hunt a regizat şi co-produs primul său film în care alături de ea joaca Bette Midler, Matthew Broderick şi Colin Firth.

Sleuth, regia Kenneth Branagh
Sleuth este remake după filmul omonim din 1972, în care Michael Caine juca rolul pe care îl are în 2007 Jude Law. În 1972, tandemul Michael Caine - Laurence Olivier obţinea pentru Sleuth 4 nominalizări la OSCAR, în timp ce tandemul Jude Law - Michael Caine şi remake-ul lui Kenneth Branagh obţine în 2007 o nominalizare la Leul de Aur - Festivalul de Film de la Veneţia.

Tube Tales, regia Bob Hoskins, Jude Law, Ewan McGregor
Tube Tales reprezintă o îmbinare a celui mai nuanţat talent britanic, atât în faţa, cât şi în spatele camerei, reunind regizori precum Bob Hoskins şi debuturile regizorale ale lui Ewan McGregor şi Jude Law.

The Tehuacan Project, regia Andrew Lauer
Actor nominalizat la Premiile Emmy, Andrew Lauer a realizat The Tehuacan Project, un documentar despre copiii cu deficienţe auditive ce sfidează sărăcia şi circumstanţele în Mexic. Filmul este produs de Brad Pitt şi narat de către Adrien Brody.

Unul dintre titlurile incluse în secţiunea ECO DOCS a Festivalului de Film ANONIMUL, Playground de Libby Spears expune industria sinistră a exploatării sexuale a copiilor, o industrie de o generalitate şi actualitate nerecunoscute. Produs de către George Clooney şi Julia Ormond, filmul ar putea fi încadrat şi în secţiunea OFF Actori deveniti regizori şi producători.

Festivalul este organizat de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Televiziunii Române, producător asociat.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 18 februarie 2012 20:40
Un inceput bun!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells