Lincoln, filmul lui Steven Spielberg, record de nominalizări la Critics Choice Movie Awards

de Cristina Grigore în 12 Dec 2012
Lincoln, filmul lui Steven Spielberg, record de nominalizări la Critics Choice Movie Awards

Pelicula regizată de Steven Spielberg, Lincoln, a primit anul acesta cele mai multe nominalizări din partea Asociaţiei Criticilor Americani de Film. Pelicula se află aşadar, în fruntea preferinţelor pentru cea de-a 18-a ediţia  Critics Choice Awards, scrie Deadline.com, iar cele 13 nominalizări includ categorii importante precum Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun Actor (Daniel Day-Lewis), Cea mai bună actriţă în rol secundar (Sally Field) şi Cel mai bun actor în rol secundar (Tommy Lee Jones).

Un concurent puternic în această competiţie este şi Les miserables, cu 11 nominalizări, printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Tom Hooper), Cel mai bun actor (Hugh Jackman) şi Cea mai bună actriţă în rol secundar (Anne Hathaway).

Cu zece nominalizări s-a ales şi The Silver Linings Playbook, filmul celor de la The Weinstein Company, ce a fost ales, printre altele, şi la categoria Cel mai bun scenariu adaptat (David O. Russell). Life of Pi a obţinut nouă nominalizări, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Ang Lee) şi alte categorii din sfera tehnică.

Argo, The Master şi Skyfall sunt şi ele prezente în zona fierbinte a competitoarelor, cu şapte nominalizări fiecare.

Absenţe notabile la categoria Cel mai bun film sunt The Dark Knight Rises, The Impossible, Anna Karenina şi Flight. La Cea mai bună actriţă Asociaţia Criticilor nu le-a inclus şi pe Naomi Watts (The Impossible) sau Keira Knightley (Anna Karenina), în vreme ce printre cele mai importante nume care lipsesc din lista celor mai buni actori din rolurile secundare se află Leonardo DiCaprio şi Christoph Waltz din Django Unchained sau Eddie Redmayne şi Russell Crowe din Les Miserables.

Premiile oferite de Asociaţia Criticilor de Film Americani sunt un important barometru în stabilirea câştigătorilor Oscarurilor. Câştigătorii Critics Choice Awards vor fi anunţati pe 10 ianuarie, aceeiaşi dată la care vor fi anunţate şi nominalizările pentru premiile Oscar.

                                        

Părerea ta

Spune-ţi părerea
DanyMarica pe 15 decembrie 2012 05:02
Acest film este unul dintre favoritele pentru castigarea, macar a unui premiu, la Oscarl din 2013. Pacat ca la noi, in romanica, apare abia in februarie 2013. Inacceptabila data pt. un asemenea film.
alex_il_fenomeno pe 3 ianuarie 2013 18:23
Va fi favorit, fara doar si poate, in toate competitiile in care se va prezenta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells