Liam Neeson despre eroul din Urmărit în noapte: „Loialitatea înseamnă totul”

10 Mar 2015
Un interviu cu popularul actor despre action-ul aşteptat de vineri pe ecrane

De vineri, Liam Neeson poate fi văzut într-un nou film de acţiune, Urmărit în noapte/Run All Night. Popularul actor este Jimmy Conlon, un fost asasin al mafiei care va trebui să înfrunte, alături de fiul său înstrăinat (Joel Kinnaman, din noul RoboCop), un periculos gangster. Iată mai jos ce crede Liam Neeson despre film şi personajul său.

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la povestea filmului Urmărit în noapte?
M-a încântat faptul că filmul abundă în scene de acţiune şi impresionează prin relaţia distorsionată dintre doi bărbaţi care au fost apropiaţi ca fraţii. De asemenea, acţiunea este declanşată de dorinţa unui tată de a-şi îndrepta greşelile faţă de fiul său. Firul epic este complex şi bogat în detalii, cu răsturnări de situaţii şi multe ipoteze. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă Jimmy ar fi ales alt drum. Aceasta este dilema cu care ne confruntăm toţi.  

Te-ai identificat în vreun fel cu personajul interpretat?
Scenariul a atins o coardă sensibilă pentru că am copiii la vârsta la care trebuie să îşi decidă singuri viitorul. Nu-mi pot imagina viaţa fără dragostea şi încrederea lor. Aş face absolut orice pentru a păstra aceste sentimente vii. În plus, am avut mereu o slăbiciune pentru scenariile despre conflicte familiale, mai ales dacă sunt piperate cu puţină acţiune. Urmărit în noapte are din plin aceste lucruri.

Jimmy e un fost mafiot. Mai are principii?
Jimmy face parte dintr-o grupare cu un set unic de valori morale şi un cod etic pe care îl urmează cu stricteţe. Loialitatea înseamnă totul. De aici porneşte conflictul său interior şi problemele care urmează. Când va veni momentul să aleagă, pe cine va apăra?

Cum a fost la filmări cu Ed Harris?
Dacă ai ocazia să lucrezi cu el, nu stai pe gânduri, accepţi pe loc. Ed e un actor legendar. M-am simţit grozav cu el la filmări.

Joel Kinnaman este fiul tău în film. Ce ne poţi spune despre el?
Mi-a plăcut să joc alături de Joel. Am fost o echipă unită care descoperea labirintul emoţional al defectuoasei relaţii tată-fiu. Personajele noastre sunt prinse într-o situaţie în care trebuie să aibă încredere unul în celălalt, însă Michael nu ştie cum să se lase pe mâinile lui Jimmy. Cei doi sunt împreună de nevoie şi trebuie să fugă atât de poliţie cât şi de mafie.

Vincent D'Onofrio este poliţist în film. Care e relaţia dintre el şi Jimmy?
Detectivul Harding reprezintă nu doar justiţia, ci şi conştiinţa lui Jimmy. Acesta din urmă e bântuit de crimele din trecut şi simte nevoia să se descarce mărturisind totul. Trebuie doar să treacă peste această singură noapte în care să-şi apere fiul, ca abia apoi să poată face dreptate victimelor lui.

O surpriză a filmului vine de la participarea actorului Nick Nolte. Ce rol joacă?
Am fost extrem de norocoşi şi încântaţi că Nolte a acceptat rolul. Nu-mi venea să cred când Jaume mi-a dat vestea. Omul e un geniu. E cinstit şi direct. Are un rol scurt, dar extrem de important pentru personajul meu.

Exploreaza subiecte similare:

Liam Neeson, Joel Kinnaman, Ed Harris, Vincent D'Onofrio, Nick Nolte, Run All Night

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 10 martie 2015 11:56
Foarte frumos interviul , Liam este un om destept si carismatic ;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells