Legături de sânge/Blood Ties închide diseară B-IFF 2014

de Cinemagia în 2 Apr 2014
Celor doi protagoniști, jucați de Clive Owen și Billy Crudup, li se alătură Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldanha

Cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, se va încheia astăzi, 2 aprilie.

Gala de închidere a București IFF va avea loc la ora 19.00, la Cinema Studio, și va fi urmată de proiecția extraodinară a celui mai recent film al actorului devenit regizor Guillaume Canet, Legături de sânge/Blood Ties. Co-producătorul acestei producții franțuzești filmate la New York este James Gray, mare amator de cinema clasic american (nordist) - Little Odessa, The Yards sau We Own the Night, care l-a ajutat pe Canet să-și vadă visul american cu ochii. Povestea celor doi frați „pătați” (unul gangster, celălalt polițist) a fost filmată inițial în Franța, acum șase ani, cu Francois Cluzet și Guillaume Canet în rolurile principale. Acum, celor doi protagoniști, care sunt jucați de Clive Owen și Billy Crudup, li se alătură o distribuție eclectică: Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldanha, Matthias Schoenaerts, Griffin Dunne, Lili Taylor și James Caan. Premiera oficială a avut loc la Cannes 2013. Filmul este distribuit în România de Independența Film.

La NCRR veți putea urmări, de la ora 19.00, în secțiunea Panorama, Frances Ha (SUA, 2013). Greta Gerwig, descoperită de Noah Baumbach (și de publicul București IFF) cu rolul secundar din Greenberg, primește acum un film numai al ei – din partea aceluiași Baumbach care, între timp, i-a devenit iubit. Frances Ha își scoate voioasă pălăria în fața Noului Val Francez (e filmat alb-negru și din mână), la pachet cu un „clin d'oeil” către Leos Carax, filtrat printr-un Manhattan mai puțin disperat.

De la ora 21.00, va fi reluat The Selfish Giant/Uriașul cel egoist (regia Clio Barnard), care este mai puțin o adaptare după Oscar Wilde și mai mult o fabulă socială lirică și brutală care pășește hotărât pe cărarea bătătorită pe vremuri de Ken Loach sau Alan Clarke și urmată, mai recent, de Lynne Ramsay sau Andrea Arnold. Premiul Label Europa Cinemas – Quinzaine des realisateurs, Cannes 2013.

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 17.00, în cadrul secțiunii Panorama, va fi proiectat Michael Kohlhaas (Franța, 2013), un epic franțuzesc de epocă regizat de Arnaud des Pallières, inspirat de fapte reale și lansat anul trecut în competiția oficială de la Cannes, în care Mikkelsen joacă un fel de Iancu Jianu Zapciu, cu hotărârea și flerul pe care i le cunoaștem, de acum, prea bine.

De la ora 19.00, în cadrul aceleiași secțiuni, va fi reluat Jeune et jolie (Franța, 2013), filmul lui François Ozon, care provoacă din nou, deopotrivă sexual și intelectual, cu povestea unei june de familie bună care decide, hodoronc-tronc, să se prostitueze. Jeune & jolie, lansat la Cannes în 2013, se poziționează cumva între Bunuel și Von Trier. Aviz amatorilor.

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc în perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea, Cinema Elvira Popescu, Club Control și Institutul Cervantes.

Exploreaza subiecte similare:

Blood Ties, Frances Ha, Greta Gerwig, The Selfish Giant, Jeune & jolie, Michael Kohlhaas

Alte știri din cinema

Disney+ lucrează la un serial Daredevil

Netflix și-a anulat propriul serial cu acest personaj Marvel în 2018

Cinemagia recomandă trei filme imersive narate la persoana întâi

POV: de la mocumentare comice la found footage horror

Warner Bros. pregătește un nou film Ocean's Eleven, cu Margot Robbie în rolul principal

Regia va fi semnată de Jay Roach, iar producția începe în primăvara lui 2023

Jujutsu Kaisen 0: un anime de acțiune despre vrăjitori, blesteme și iertare

Din 20 mai, Jujutsu Kaisen 0 (2021) poate fi văzut în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 30 mai 2014 21:43
Un film bun de incheiere, l-am urmarit si chiar merita.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells