Leatherface: Ucigașul fără chip - orori vizuale, fiori dar şi emoţie

de Gloria Sauciuc în 12 Nov 2017
Leatherface, un prequel pentru The Texas Chain Saw Massacre rulează acum în cinematografele noastre

În 1974, cu numai 30.000 de dolari, Tobe Hooper reușea să creeze una dintre cele mai memorabile pelicule horror din toate timpurile, The Texas Chain Saw Massacre, și unul din hit-urile box office-ului din acea decadă. Leatherface, un prequel pentru The Texas Chain Saw Massacre rulează acum în cinematografele noastre. Cinemagia a văzut Leatherface: Ucigașul fără chip şi vă spune la ce să vă aşteptaţi.

În mod cert, horror-ul are ingredientele care să satisfacă un consumator de horror iar pentru publicul mainstream filmul garantează fiori plus emoţie. Dincolo de ororile vizuale, ceea ce oripilează este oroarea pe care o aduce cu sine ideea de a expune un copil cruzimii. Filmul care prezintă copilăria şi tinereţea lui Leatherface reuşeşte, printre găleţi de sânge, capete retezate şi drujbe să ni-l apropie pe terifiantul personaj.

Un produs al unei familii degenerate şi al unei lumi grăbite să condamne şi să pună etichete, Jackson (Sam Strike) nu reuşeşte, până la urmă, să se sustragă unui destin care îl condamnă la a deveni nemilosul ucigaş fără chip.

După cum ştim, filmul original The Texas Chainsaw Massacre a obținut un succes uluitor încă de când a șocat și uluit pentru prima dată publicul, în 1974, cu realismul său absolut înfricoșător. Această poveste îngrozitoare, inspirată după o serie de evenimente reale, este considerată de mulți drept unul dintre cele mai mari thrillere ale tuturor timpurilor, un punct important de reper în genul filmelor de groază, o producție care a influențat nenumărate filme realizate ulterior. Deși filmul a fost făcut cu un buget mic, a realizat încasări de peste 100 milioane dolari la nivel mondial și și-a stabilit reputația unui 'cult classic' pentru armate întregi de fani din întreaga lume. Filmul a intrat în iconografia culturii populare datorită personajului malefic “Leatherface”. Acesta rămâne unul dintre eroii negativi clasici cel mai ușor de recunoscut, iar filmul a devenit un adevărat etalon al teroarei, la care se raportează evaluările filmelor moderne.

Leatherface: Ucigașul fără chip (2017) dezvăluie motivaţia şi felul în care Jackson (Sam Strike) a devenit nemilosul ucigaş fără chip. Filmul începe cu aniversarea micuţului Jackson. Cadoul care i se oferă acestuia de către familia degenerată e un bărbat legat fedeleş. Lui Jackson i se va face „onoarea” de a-l decapita cu drujba pe bărbatul bănuit că ar fi furat de la ferma familiei...

Ulterior, Jackson şi fratele retard al lui, Bud (Sam Coleman), ajung într-un spital de psihiatrie. Ororile nu-i ocolesc pe cei doi fraţi, căci doctorul Lang (Christopher Adamson) îi torturează pe copii. Locul este macabru iar cei doi cresc în spital încercând să se ferească de probleme. Un eveniment din spital face ca tinerii să evadeze. Acum va începe pentru Jackson ultima parte a unei călătorii către ce e mai întunecat din natura umană...

Alături de un cuplu ce ne-a amintit de Bonnie și Clyde, de fratele Bud şi o asistentă medicală (Vanessa Grasse) luată ostatică, Jackson va încerca să fugă spre libertate. Necrofilie, dezaxaţi, poliţişti corupţi, poliţişti mânaţi de dorinţa de răzbunare, şi - în final - propria familie vor pecetlui soarta lui Jackson.

Exploreaza subiecte similare:

The Texas Chain Saw Massacre, Leatherface , Sam Strike, Christopher Adamson, Sam Coleman, Vanessa Grasse

Alte știri din cinema

Titluri HBO de succes se pot vedea în platforma Telekom TV

Seriale precum The Handmaid’s Tale și Big Little Lies, dar și filme ca Passengers și Beauty and the Beast

Investiții în echipamentele de proiecție de la Movieplex Cinema. Ecran mult mai luminos în cea mai mare sală a multiplexului

Primul cinematograf care a adus tehnologia 3D în România deține de acum și un proiector laser 4K

Jurassic World 3 a fost confirmat. Va ajunge în cinematografe în 2021

Jurassic World: Fallen Kingdom se lansează la noi pe 8 iunie

Filmările la Terminator 6, amânate. Se caută o actriţă latino-americană pentru rolul central

James Cameron revine la franciză ca producător, Tim Miller (Deadpool) preia cârma

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells