Laura Donnelly, The Nevers: „Este o poveste despre cine deține puterea în lumea asta și care sunt consecințele pentru ceilalți”

de Cinemagia în 20 Apr 2021
The Nevers îi prezintă pe „Cei Atinși”, un grup de oameni care au obținut în mod misterios abilități magice. Ei trebuie să-și găsească locul într-o societate rigidă

Laura Donnelly, cunoscută publicului larg pentru prestațiile din Outlander, Casualty, The Fall, Hex sau din filmul irlandez Insatiable (2008), joacă rolul principal în serialul HBO The Nevers (2021), care a avut premiera pe 11 aprilie și prezentâ câte un episod din prima parte a primului sezon în fiecare săptămână.
Serialul poate fi urmărit și pe HBO GO.

Amalia True, personajul Laurei, este cel al unei văduve care luptă ca toți cei care au ajuns să aibă puteri supranaturale, în urma unui eveniment misterios, să fie la adăpost de toate pericolele, într-un orfelinat de care ea are grijă împreună cu prietena ei cea mai bună.

Fă-ne cunoștință cu The Nevers...
E greu să fac asta pentru că acoperă foarte multe lucruri, dar în esență este un serial de proporții, fantasy, de epocă, construit în jurul unui grup format în mare parte din femei în era victoriană. Aceste persoane au dezvoltat niște abilități speciale, deși nu sunt neapărat superputeri; nu e chiar ca în X-Men. Dar practic le-au dezvoltat peste noapte. The Nevers istorisește cum au descoperit de ce se întâmplă acest lucru și cum motivul pentru aceste întâmplări este să le ajute să lupte pentru putere într-o societate în care, altfel, ele nu ar avea așa ceva. Este foarte mult o poveste despre cine deține puterea în lumea asta și care sunt consecințele pentru cei care nu au deloc putere.

Tu pe cine joci?
Amalia True. Amalia este una dintre Cei Atinși și este plasată ca lider al acestui grup. A ajuns că conducă acest Orfelinat, locul în care mulți dintre Cei Atinși s-au adunat pentru a locui împreună, în siguranță, și să-și dea seama de ce sunt aici, ce trebuie să facă în lume. Amalia conduce acest Orfelinat și adjuncta ei este și prietena ei cea mai bună, Penance Adair [Ann Skelly]. Puterea ei are legătură cu electricitatea și energia electrică și cum o poate folosi; este și un inventator foarte talentat. Penance și Amalia lucrează împreună pentru a-i ghida pe Cei Atinși.

Amalia are o misiune despre care știe, dar ceilalți Cei Atinși nu o știu, neapărat, și nici publicul nu știe despre ea. Misiunea Amaliei este de a aduce acest grup laolaltă pentru a crea, în esență, o lume mai bună. Amalia însăși este foarte practică. Pare să fie complet lipsită de sentimentalism, concentrată pe concret, intransigentă. Și este o luptătoare; este o rebelă, bănuiesc. Poate să pară necruțătoare, dar asta se întâmplă pentru că poate vedea clar unde trebuie făcute schimbări. Și e vorba de schimbări necesare.

Știai unde se îndreaptă povestea atunci când ai semnat pentru proiect?
Știam, da. Și ăsta a fost 100% motivul pentru care am fost atrasă de proiect. Când am citit prima oară brief-ul pentru casting despre ce este serialul, nu m-a atras în mod special pentru că nu-mi doream neapărat să mă implic în ceva care urma să dureze câteva sezoane și care era un serial fantasy, etc. Și apoi am fost să mă întâlnesc cu Joss Whedon în California. Am crezut că va fi o întrunire scurtă, de 15 minute. Dar cred că am stat acolo vreo 40 de minute sau ceva asemănător. Mi-a povestit tot ce avea în minte legat de proiect și despre lumea pe care o crea. Și m-am simțit imediat atrasă de asta. Adică, nu-mi venea să cred că o singură persoană poate ține toate acele lucruri în creier. Felurile în care povestea urma să pornească în direcții diferite și amploarea ei și ce voia să ne spună despre noi ca rasă umană și cum ne tratăm unii pe ceilalți... Mi-am dat seama că existau mult mai multe straturi și mult mai multe lucruri de spus despre asta decât părea la început în acea propoziție citită în brief-ul de casting. Și abia așteptam să fiu implicată. Îmi dezvăluise toate secretele și direcțiile în care se îndrepta - lucrul acesta nu se întâmplă mereu atunci când lucrezi la un serial de amploare și de obicei ai voie doar să afli de la scenariu la scenariu ce urmează să se întâmple. Dar Joss a fost foarte foarte generos, așa că aveam o idee destul de clară despre povestea în ansamblul ei. Și pot să vă spun că este uimitor.

Ce anume face ca The Nevers - o serie fantasy de epocă - să atragă un public din zilele noastre?
Este clar o poveste despre schimbările din dinamicile de putere - și cine are puterea în epoca victoriană nu e chiar așa de diferit de cine are puterea acum. În acea epocă lumea se schimba foarte rapid. Rolul femeilor în societate avea să se schimbe în curând, odată cu mișcarea sufragetelor și industrializarea și noile tehnologii care garantau că lucrurile avansează foarte repede, pe măsură ce se apropiau de un nou secol. Dacă te uiți la lume și unde ne aflăm azi, cu conversațiile legate de egalitate și drepturi pentru toată lumea - femei, minorități - poți observa aceleași teme care apar iar și iar. Începem să ne dăm seama, sper, că singura rezolvare este compasiunea. Și cred că asta e una dintre temele centrale ale serialului: să le permitem oamenilor să-și păstreze demnitatea și cum noi, ca oameni, până când nu ajungem să ne înțelegem cu adevărat unii pe ceilalți și nu ne tratăm cu compasiune, atunci nu putem măcar spera să supraviețuim ca specie.

Amalia este o luptătoare temerară. Cum ți s-a părut partea fizică a jobului?
Îmi place la nebunie. Nici că ar putea să-mi placă mai mult. Când eram mică am fost gimnastă și aceasta a fost o parte imensă a copilăriei mele. Și aici am putut să-mi folosesc acele aptitudini exersate, și nu cred că avusesem vreodată oportunitatea de a face asta. Îmi place să mă implic din punct de vedere fizic în roluri și să am șansa să mă antrenez la un nivel dur și să învăț. Desigur, gimnastica a fost o aptitudine pe care puteam s-o aduc la muncă, dar și dansul, pe care de asemenea l-am practicat când eram mică, dar e foarte diferit să înveți lupte cu cascadorii, așa că asta a fost o șansă de a învăța ceva complet nou. Și doar la un nivel personal, să pot deveni foarte puternică a fost pur și simplu minunat. Nu primești ocazia de a juca pe cineva care să aibă această latură, dar de asemenea este și un personaj foarte complicat, care profită de abilitatea de a juca și te face să-ți testezi limitele. Amalia este aceste două lucruri și e atât de rar să ai parte de ele în același timp.

Cât de dificil a fost să faci un show de această amploare în timpul pandemiei de Covid-19?
Dumnezeule! Păi, să spunem așa: trebuia să facem 10 episoade în opt luni și iată-ne după aproape doi ani, și avem șase episoade. Așa că a fost o adevărată misiune. Dar am reușit să le facem datorită - și spun asta din tot sufletul - distribuției și echipei. A fost cea mai incredibilă distribuție și echipă cu care am lucrat vreodată. Atmosfera pe platouri, de la început până la sfârșit a fost minunată. A fost prietenoasă și atât de muncitoare. Adică echipa care a trebuit să lucreze prin restricțiile legate de COVID, care au transformat niște filmări deja complexe în ceva și mai complicat, a fost uimitoare. Am fost impresionată de modul în care toată lumea s-a strâns laolaltă pentru a face acest lucru - dar asta e pentru că noi toți credem în asta.

Exploreaza subiecte similare:

Laura Donnelly, Outlander, The Nevers

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells