La Sagrada Familia: Trofeul Transilvania la TIFF

de Stefan Dobroiu în 10 Iun 2007
La Sagrada Familia: Trofeul Transilvania la TIFF

Un scenariu de 12 pagini, trei zile de filmare si cativa actori care au fost nevoiti sa improvizeze incontinuu. Acestea au fost ingredientele necesare pentru a crea castigatorul trofeului Transilvania la TIFF 2007, "La Sagrada Familia", debutul in lungmetraj al chilianului Sebastian Campos. Cu doar 200.000 de dolari si camera pe umar, Campos a reusit unul dintre cele mai sensibile si in acelasi timp radicale filme din competitie, uimind juriul cu economia sa de mijloace si inventivitatea cu care a facut ca problemele financiare ale filmului sa nu se vada pe ecran. Un Sebastian Campos foarte emotionat a urcat pe scena Teatrului National din Cluj pentru a multumi pentru acest premiu, pe care-l considera cel mai important din cele 25 castigate de filmul sau de la lansarea din 2006.

Premiul pentru cea mai buna regie a fost castigat de islandezul Ragnar Bragason, pentru filmul Born/Copii.

Premiul pentru cea mai buna interpretare i-a revenit lui Luca Lionello, pentru rolul lui Michele din filmul Cover-Boy/Fotomodelul.

Premiul pentru imagine a fost castigat de Cristian Cottet, pentru filmul argentinian La Antena.

Juriul festivalului a acordat o mentiune speciala si spaniolului Daniel Sanchez Arevalo, pentru Azul Oscuro Casi Nero/Albastru inchis aproape negru.

Printre alte premii acordate in cadrul festivalului se numara cel special oferit de echipa organizatoare filmului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile (care a primit si premiul Zilelor Filmului Romanesc, sectiunea lungmetraj), premiul FIPRESCI, primit de Einst suse Heimat/Dincolo de padure, film austriac in regia lui Gerlad Igor Hauzenberger, iar premiul publicului a ajuns la acelasi Azul Oscuro Casi Nero.

Radu Jude a primit premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru scurtmetrajul Lampa cu caciula, iar Anamaria Marinca premiul pentru o tanara speranta a cinematografului romanesc.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells