La revedere, Sean Connery! Omagiul adus de Daniel Craig, Michael Bay, Pierce Brosnan, Hugh Jackman și alții

de Marina Florea în 1 Nov 2020
„El a creat blockbusterul modern”, a scris Daniel Craig

„Talentul lui Connery de a transmite o combinaţie de duritate şi de şarm uşor cinic a fost greu de egalat - poate numai de vedetele generaţiei de aur a Hollywood-ului, precum Humphrey Bogart sau Robert Mitchum. Cu Dr. No, From Russia With Love şi Goldfinger, un uriaş al cinematografiei s-a născut”, a titrat presa internațională la moartea lui Sean Connery, survenită sâmbătă, din cauze naturale, la 90 de ani. Artiști și nu doar ei s-au grăbit să adreseze câteva cuvinte ca tribut adus marelui actor.

Nicola Sturgeon, doamna prim-ministru al Scoţiei, relatează că a fost „îndurerată” să afle despre moartea îndrăgitului actor, unul dintre cei mai vizibili susţinători ai independenţei Scoţiei: „Astăzi, ţara noastră plânge moartea unuia dintre cei mai îndrăgiţi fii. Sean s-a născut într-o familie din clasa muncitoare din Edinburgh şi, prin talent şi muncă grea, a devenit o legendă a cinematografului şi unul dintre cei mai distinşi actori pe plan global”.

„Sir Sean Connery va fi pentru întotdeauna Bond şi nu numai", spune Daniel Craig. „Isteţimea şi şarmul pe care le-a adus pe ecran ar putea fi măsurate în megawaţi; el a creat blockbusterul modern. El va continua să influenţeze pe actori şi pe producători în anii care vin. Gândurile mele merg la familia sa şi la cei dragi. Oriunde o fi fiind acum, sper să aibă la îndemână un teren de golf”.

„Fiecare (actor Bond), la rândul său, v-a privit cu stimă şi admiraţie pe măsură ce ne-am croit drum cu propria noastră interpretare a rolului” (Pierce Brosnan).

Inclusiv familia defunctului Sir Roger Moore l-a onorat pe Connery drept „cel mai bun Bond al tuturor timpurilor”.

Pierce Brosnan a scris pe Instagram, sâmbătă, în onoarea colegului său Sean Connery, care a murit în somn la vârsta de 90 de ani - „Sir Sean Connery, aţi fost cel mai bun James Bond al copilăriei mele, şi omul care a devenit James Bond el însuşi. Aţi lăsat în urmă o splendoare a cinematografiei care va trăi veşnic. Ne-aţi condus deschizând drumul pentru noi toţi, cei care v-am urmat paşii în domeniul actoriei. Fiecare (actor Bond), la rândul său, v-a privit cu stimă şi admiraţie pe măsură ce ne-am croit drum cu propria noastră interpretare a rolului”.

Brosnan adăuga: „Aţi fost măreţ din toate punctele de vedere, ca actor şi ca om, şi veţi rămâne aşa pentru totdeauna. Aţi fost iubit, şi ne va fi dor de dumneavoastră. Dumnezeu să vă binecuvânteze, odihniţi-vă în pace”.

Sam Neill, care a jucat alături de Connery în filmul din 1990 Vânătoarea lui Octombrie roşu a scris - „Fiecare zi pe platouri alături de Sean Connery era o lecţie cum să te porţi pe ecran. Carisma şi puterea lui erau unice”.

Michael Bay a scris despre „Zâmbetul lui James Bond de aprobare” de la începutul carierei lui de regizor

Michael Bay scrie despre actorul care a jucat inclusiv în filmul Fortăreaţa: „M-a învăţat atâtea despre actorie şi despre meseria de actor. Era tânăr şi nepregătit, făceam al doilea film, Fortăreaţa. Auzisem că este cunoscut ca fiind aspru cu regizorii. Eram înfricoşat să îi dau indicaţii: "Hm, Sean, te rog joacă ceva mai puţin fermecător". Mi-a zis: „Sigur, băiatu'”. De atunci, „băiatu'” mi-a rămas porecla.

Sean era vestit de măsurat şi de practic, mai povestește Michel Bay. Nu o să uit niciodată că, în prima zi de platou, aruncam o monedă care ajuta, în film, la evadarea lui Mason. Am folosit o monedă falsă de la un magazin de suveniruri din Hollywood, am legat-o de un băţ şi am învârtit-o în faţa camerei. Stăteam pe jos, învârtind moneda, în faţa lui Sean. Omul făcuse 75 de filme, şi credeam că nu o să mă lase să filmez un cadru de nivelul şcolii. Şi apoi m-am uitat în sus către el. Nu voi uita niciodată zâmbetul de James Bond pe care mi l-a aruncat pentru a-și exprima aprobarea.

Edgar Wright a scris „despre carisma extraordinară a băiatului din Edinburgh devenit cel mai celebru personaj de film care, apoi, în loc să se identifice cu personajul, a devenit la fel de faimos el însuşi: Sean Connery. O adevărată legendă a marelui ecran, adesea imitată, dar niciodată egalată”.

Hugh Jackman a scris pe contul său de Instagram - „Am crescut avându-l ca idol pe Sean Connery. O legendă pe ecran şi nu numai. Odihnească-se în pace”.

Exploreaza subiecte similare:

Sean Connery, Edgar Wright, Pierce Brosnan, Daniel Craig, Sam Neill, Michael Bay, Hugh Jackman

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells