Keira Knightley şi Steve Carell caută prieten pentru sfârşitul lumii

de Cinemagia în 17 Iul 2012
Keira Knightley şi Steve Carell  caută prieten pentru sfârşitul lumii

V-aţi întrebat vreodată cum ar fi dacă sfârşitul lumii ar veni peste trei săptămâni? Lorene Scafaria a regizat răspunsul la această întrebare sub forma producţiei cinematografice “Caut prieten pentru sfârşitul lumii” (Seeking a Friend to the End of the World), o călătorie emoţionantă, dar şi amuzantă către sfârşitul lumii, aflat la distanţă de fix trei săptămâni. Filmul rulează în cinematografele din România din 13 iulie.

Povestea este plasată într-un viitor apropiat, în care timpul stă în loc pentru câteva clipe, pentru ca apoi să se apropie în viteză de ultimele clipe pe care le va trăi vreodată omenirea. Pe măsură ce timpul se scurtează clipă cu clipă, lumea personajelor devine tot mai complexă, iar acestea se străduiesc să traiască tot mai intens într-o perioadă tot mai scurtă. Un asterioid gigantic este în drum spre Pâmânt, iar încercările de a evita dezastrul au eşuat.

În acelaşi timp, căsnicia lui Dodge (interpretat de Steve Carell, actor premiat cu un Glob de Aur), personajul principal, un vânzător de poliţe de asigurări blajin, eşuează şi ea: atunci când află că sfârşitul lumii soseşte peste fix 21 de zile, soţia lui îl părăseşte pe loc. Dodge este un introvertit care a respectat mereu convenţiile societăţii, dar vecina sa, Penny (interpretata de Keira Knightley) este o persoană expansivă, care nu a ţinut cont niciodată de normele sociale. Cei doi se întâlnesc atunci când Penny îi aduce lui Dodge o scrisoare rătăcită de la Olivia, iubita lui din liceu şi dragostea vieţii lui.

În momentul în care o revoltă izbucneşte în clădirea în care cei doi locuiesc, aceştia decid să evadeze împreună, dar cu destinaţii diferite: Penny porneşte spre Anglia pentru a-şi petrece ultimele zile cu familia, iar Dodge pleacă în căutarea Oliviei. Călătorind împreună în maşina lui Penny, perspectivele lor asupra vieţilor lor personale, dar şi asupra lumii în care trăiesc, par să se însenineze.

Scenarista şi scriitoarea Lorene Scafaria explică esenţa filmului: până în momentul culminant, cei doi şi-au trăit vieţile foarte diferit: pe măsură ce Dodge evita să trăiască în adevăratul sens al cuvântului, Penny dimpotrivă, trăieşte intens, fără să se gândească la consecinţe. Cei doi îşi reunesc lumile şi îşi aliniază perspectivele pentru a întâmpina împreună sfârşitul lumii". Keira Knightly povesteşte ce a determinat-o să joace rolul lui Penny: "Atunci când am primit scenariul de la agentul meu, am zis ca este unul dintre cele mai ciudat de optimiste filme din câte am văzut. Mi-am dorit imediat să mă implic în film".

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 17 iulie 2012 13:25
Mam ir ca joaca Steve Carell si Keira Knightley. Aveam pretentii de la ei. Spun pas la acest film. Nu ma intereseaza nici cand apare pe dvd
xuta pe 19 iulie 2012 11:16
am vazut filmul; este o tragicomedie din punctul meu de vedere! Nu este un film de baieti, mai mult fetele o sa se dea in vant dupa el....daca urmaresti firul povestii fara sa fii picky este foarte posibil sa te binedispui!
florance98 pe 19 iulie 2012 15:39
mi-a placut filmul...plotul m-a intrigat primul, dupa personajele! Tema m-a facut sa merg si sa vad despre ce este vorba...nu citisem nimic despre el inainte...asa ca a fost o supriza mai mult decat placuta! Comedie romantik usoara de vazut cu persoana iubita!
alex_il_fenomeno pe 7 august 2012 19:24
de mult mi-a atras atentia acest film , si sper sa il urmaresc curand .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells