Keanu Reeves dezvăluie scenele preferate din filmele Matrix

de Marina Florea în 19 Dec 2021
Keanu Reeves a menționat un număr de scene din primul film

Intervievat de BBC Radio 1, Keanu Reeves a fost întrebat care sunt momentele sale preferate din trilogia Matrix. A început cu două scene din filmul din 1999, prima dintre ele întâlnirea între Trinity (Carrie-Anne Moss) și Neo (cunoscut încă sub numele de Thomas Anderson). Întâlnirea dintre cei doi are loc într-un club de noapte, unde Trinity îi spune lui Neo că se află acolo pentru a-l avertiza și îi dezvăluie că „este căutat”.

Reeves pomenește și de prima întâlnire dintre Neo și Morpheus (Laurence Fishburne), în care cel de-al doilea îi explică ce este Matricea. Aici, lui Neo i se oferă de către Morpheus pastila albastră sau cea roșie și este rostită replica devenită apoi celebră: „rămâi în țara minunilor, și îți voi arăta cât de adânc merge gaura de iepure”...

Actorul a mai subliniat cât de mult îndrăgește scena antrenamentului din dojo cu Morpheus, unde Neo începe să își valorifice adevăratul potențial al puterilor sale.

În plus, scena în care Neo se trezește în capsulă este unul dintre momentele preferate ale lui Reeves.

Keanu Reeves l-a lăudat și pe colegul de platou

Keanu Reeves nu doar că a subliniat scene din originalul The Matrix, dar a mai vorbit și despre scena de luptă cu Agentul Smith (Hugo Weaving) în The Matrix Reloaded. Aici, Smith dezvăluie că s-a schimbat și aduce mai multe clone ale sale însuși pentru a-l ataca pe Neo într-o tentativă de a-l schimba, constrângându-l pe erou să se lupte.

Totuși, nu a fost singura scenă de luptă între Neo și Smith despre care a vorbit Reeves, pe măsură ce a menționat scena finală de luptă dintre cei doi din The Matrix Revolutions drept una dintre scenele sale preferate.

Secvența implică o scenă de luptă prelungită, între cei doi, în ploaie, care arată amploarea puterilor amândorora, pe măsură ce distrug clădiri întregi în tentativa lor de a se distruge unul pe altul.

Reeves a mai vorbit despre orbirea temporară a lui Neo în The Matrix: Revolutions în timp ce Smith se infiltrează în lumea reală. Actorul relatează că a avut ochii închiși timp de două zile în timp ce filma scenele respective.

În plus, actorul relatează că lucrul cu Carrie-Anne Moss a fost un punct cheie pentru el de-a lungul tuturor celor trei filme. Reeves a menționat și două scene cu Trinity pe care le îndrăgește: Momentul în care ea spune „Scapă de asta!” înainte să îl împuște pe agent și momentul în care își spune ei însăși să se ridice după ce scapă de o dublură a agentului în The Matrix.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

The Matrix Resurrections, The Matrix, The Matrix Revolutions, The Matrix Reloaded, Keanu Reeves

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells