Katniss, detronată la box office de Exodus: Gods and Kings

de Cristina Grigore în 15 Dec 2014
Aventura biblică de proporţii a lui Ridley Scott, cu Christian Bale în rol central, a avut încasări slabe faţă de aşteptările producătorilor

Exodus: Gods and Kings, adaptare a unei binecunoscute legende biblice, în regia lui Ridley Scott (şi cu Christian Bale în rol principal) a debutat în acest week-end pe marile ecrane din Statele Unite. Aventura profetului Moise şi a poporului evreu a detronat-o pe cea a lui Katniss din The Hunger Games: Mokingjay – Part I, reiese din cifrele obţinute de BoxOfficeMojo.com. Exodus a preluat astfel primul loc în top, cu 24,5 milioane de dolari încasări, Mockingjay trecând pe cea de-a doua poziţie, cu 13,2 milioane de dolari încasări.

Este una dintre cele mai slabe lansări din cariera lui Scott, deloc în marja de aşteptări a realizatorilor. Judecând după aceste prime date, filmul pare să aibă un traseu puţin spectaculos la box office. Cealaltă producţie de inspiraţie biblică lansată anul acesta, Noah, deşi ceva mai controversată şi mai puţin atractivă, a beneficiat de o lansare nord-americană de 40 de milioane de dolari.

Între timp, Mockingjay a depăşit 611 milioane de dolari internaţional (de cinci ori cât bugetul de producţie), iar Penguins of Madagascar, aflat acum pe locul trei în clasament, a trecut de mult de cele 132 de milioane indicate de cheltuielile de producţie (a ajuns la 175 de milioane de dolari internaţional).

Top Five, o altă nou intrare a săptămânii, nu intră chiar pe locul cinci în top… Comedia scrisă şi regizată de Chris Rock a obţinut 7,2 milioane de dolari. Urmează Big Hero 6, cu încasări de 6,1 milioane de dolari şi Interstellar, pe şase, cu 5,5 milioane de dolari încasări în acest final de săptămână.

Exploreaza subiecte similare:

Exodus: Gods and Kings, The Hunger Games: Mockingjay - Part 1, The Penguins of Madagascar, Top Five, Big Hero 6, Interstellar

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 15 decembrie 2014 12:01
Prea multe controverse legate de filmul asta (da, clar mai multe decat Noah, unde erau doar religioase, nu si rasiale ca aici). Era clar ca o sa aiba probleme mari la box-office-ul american.... poate isi scot bugetul de pe piata internationala.
spartacus pe 15 decembrie 2014 18:54
Sa fim seriosi> bugetul va fi recuperat in cateva saptamani la ce efecte speciale are filmul. Controversele nu apar pt prima data in asemeena cazuri, cel mai elocvent exemplu fiind "Iisus" al lui Mel Gibson, care a avut parte de niste critici devastatoare, dar a avut incasari excelente.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells