Kaley Cuoco (The Flight Attendant): Acest nou sezon e despre iertarea și acceptare de sine

de Cinemagia în 20 Apr 2022
Actrița povestește despre provocările noului sezon și marile bucurii pe care i le-a adus acest proiect

Kaley Cuoco revine la finalul lunii aprilie pe HBO Max în rolul lui Cassie Bowden din „The Flight Attendant”/ „Însoțitoarea de zbor”, serial pentru care este și producătoare executivă.

Bazat pe romanul bestseller scris de Chris Bohjalia despre felul în care o viață întreagă se poate schimba într-o noapte, serialul urmărește o poveste tensionată despre încercarea unei însoțitoare de zbor dependentă de alcool, Cassandra Bowden (Kaley Cuoco), de a afla cine este vinovat de moartea unui tânăr cu care are o aventură într-un hotel din Bangkok și cum a ajuns să fie implicată într-o astfel de poveste. Într-un interviu pus la dispoziție de HBO, actrița povestește despre provocările noului sezon și marile bucurii pe care i le-a adus acest proiect.

Primul sezon al show-ului a fost un mare succes. Te-ai așteptat să aibă parte de asemenea reacții?

KC: Dumnezeule, nu, nici măcar o secundă. Încă sunt șocată. Aș fi preferat să las povestea încheiată și să mergem mai departe cu viețile noastre! M-am temut să facem un al doilea sezon pentru că nu știam cum să facem povestea mai bună. Dar am ajuns să facem al doilea sezon și cred că e la un nivel superior față de primul. Am făcut mult mai multe lucruri. Avem multiple Cassie. Și m-am simțit ca și cum m-am întors în familie, când am văzut toate acele personaje întorcându-se și făcând cunoștință cu noile personaje. În mod clar e o cursă nebună… din nou!

Ai avut emoții când te pregăteai de al doilea sezon?

KC: Da, am avut emoții. Când ceva e deja bun, cum reușești să îl faci și mai bun? Îți împingi limitele iar și iar și trebuie să îți dai seama cum te poți autodepăși. Și când am auzit că voi juca cinci versiuni ale lui Cassie, mi-am zis: ok! Trebuie să mă arunc în muncă și să mă asigur că fiecare dintre personaje este unic și interesant, ca publicul să nu vadă doar cinci personaje identice. Mi-a consumat multă energie mentală și emoțională. Au fost multe suișuri și coborâșuri cu personajul, dar și pentru mine însămi. A fost o experiență nebunească. 

Î: Primul sezon a fost bazat pe carte, în timp ce sezonul al doilea nu are același material sursă - cum s-a decis felul în care va continua povestea lui Cassie?

KC: Știam că vom călători din nou și am ales Islanda și Berlin, ceea ce mi s-a părut incredibil și că ne-am pierdut mințile, dar am avut parte de cele mai bune experiențe acolo! A fost atât de pitoresc încât mă tem că oamenii vor crede că totul e fals. Palatul minții (în care am făcut cunoștință cu Alex cel mor în primul sezon) a fost o parte foarte specifică a primului sezon, și voiam mult să o păstrăm pentru al doilea sezon, dar ne gândeam: cum să facem asta? Nu am vrut să ne repetăm, așa că întrebarea era: „cu cine se va întâlni acolo și de ce e ea acolo?” Apoi ne-am dat seama că trebuie să se întâlnească cu ea însăși și toate versiunile sale diferite; lucrurile pe care le detestă și viziunea ei despre propriul viitor. Când am aflat cum va trebui să filmăm acele secvențe, reacția mea a fost: „<cum> o să reușim să filmăm asta?!” (râde).

Până la urmă, cum ați reușit să filmați acele scene?

KC: A fost o adevărată provocare. Cantitatea de pregătire și de muncă depusă de atât de mulți oameni - nu am mai văzut niciodată așa ceva, până acum. Echipa noastră s-a întâlnit cu echipa serialului „Orphan Black” pentru că au făcut lucruri foarte similare și ne-au ajutat foarte mult, dar a fost o provocare majoră și nu am mai făcut așa ceva până acum. Practic jucam cu mine însămi. Intram în scenă ca una din grupul de Cassie, îi filmam toate replicile și apoi mă schimbam [în următoarea Cassie]. Mă uitam pe video assist la rezultat și apoi mă puneam în scenă și literalmente jucam cu mine, așa că trebuia să fiu foarte exactă la ritm, ceea ce a fost ciudat pentru mine. Eu sunt o actriță foarte prezentă în moment și nu îmi place neapărat să știu ce urmează să fac, dar în cadrul acestui proces a trebuit să fac asta. Au existat zile multiple în care le-am jucat pe toate versiunile lui Cassie. Existau mai multe dubluri corporale și multe dintre aceste fete stăteau în locul meu și trebuiau să învețe tot dialogul. Lucrau cu mine și în afara momentului filmării și m-au ajutat enorm. Au fost incredibile. A fost o provocare pentru toată lumea. 

Cum le-ai descrie pe cele cinci versiuni ale lui Cassie?

KC: O avem pe Cassie cea normală, Cassie în rochia aurie, Cassie în puloverul negru, Cassie perfectă din viitor și Cassie nihilistă. Râdeam mult că Cassie perfectă din viitor este de fapt cea mai disfuncțională dintre ele, deși e foarte bine pusă la punct și perfectă. Ne gândeam: „nu, de fapt ea are cele mai multe probleme!” Nu îmi fusese dor de rochia aurie a lui Cassie din primul sezon, sinceră să fiu. Mi-ar plăcea să dispară. Există multe scene cu Cassie în rochia aurie și Cassie cea normală - cele două se înfruntă frecvent în acest sezon. 

La începutul celui de-al doilea sezon facem cunoștință cu „Cassie cea normală!”. Ce ne poți spune despre ea?

KC: Poartă o mască. A început o viață nouă și încearcă să o ia de la capăt; s-a mutat la Los Angeles și a renunțat la alcool și mănâncă sănătos. Are un job part-time pe post de colaboratoare cu CIA, care cred că îi place mult pentru că îi e dor de adrenalina de la petreceri și alcool, așa că își canalizează acest dor în slujbă. Asta e partea intensă a vieții ei. Dar aflăm foarte repede că îi minte pe toți, și mai ales pe ea însăși, în legătură cu felul în care se simte în viața ei. 

Cum se simte ea de fapt?

KC: Ca naiba. Nu se simte bine deloc! Renunțarea la alcool e o experiență diferită pentru fiecare. Oricine are un drum diferit legat de cum gestionează situația și cum rezistă și cum își înfruntă propriii demoni, iar Cassie se confruntă cu foarte mulți demoni. La finalul primului sezon, are parte de primul nivel atins la AA (Alcoolici Anonimi), este „trează” de câteva zile și are impresia că ce urmează va fi foarte ușor. Face toate lucrurile pe care nu ar trebui să le faci în primul an de program - se mută cu casa, începe o relație, își ia un job nou. Le face pe toate în primele șase luni!

Cassie e o persoană haotică și mereu ia decizii proaste și cu toate astea îi ținem pumnii să reușească - de ce?

KC: Cred că oamenii empatizează cu ea din cauza traumei provenite din copilărie și din familie. Are multe cicatrici și mulți demoni care se preface că nu există, de atât de mult timp, și a venit momentul să îi înfrunte. Acest sezon întreg e despre iertarea de sine și acceptarea de sine - de aceea se întâlnește cu părți diferite din ea pe care le detestă, dar acestea fac parte din ea. Cu toții avem laturi ale noastre pe care nu le iubim și care ne dorim să fie diferite și muncim să încercăm să schimbăm acele părți, dar acestea sunt mărcile a cine suntem, ale personalității noastre. Cassie încearcă să ascundă tot ce e rău și vrea doar ca lucrurile bune să fie vizibile, și acest lucru nu e realist. 

O găsești la fel de „enervantă” ca și noi?

KC: În mod clar aș spune că e enervantă! Știi că există anumiți oameni în viața ta în care vezi atât de mult potențial și te gândești: „de ce nu sunt în stare să se adune odată?” Eu așa simt față de Cassie. Prietenii ei văd și ei acest lucru. Se gândesc: „dacă ai reuși să învingi în acest conflict interior, ai avea cea mai incredibilă viață!”

Ca producătoare executivă, cât de mult contează dorințele tale legate de călătoria lui Cassie?

KC: E un proces de colaborare. Avem o echipă uimitoare. Clar vocea mea atârnă greu în cum vreau să fie interpretată Cassie și cum vreau să arate și să se simtă în anumite momente. Au existat multe scene în care nu eram sigură cum vreau să arate pe ecran, așa că făceam o dublă comică și apoi una întunecată, tristă și decideam ulterior care a mers mai bine. Am putea monta acest serial ca pe o comedie și am putea să-l montăm ca pe cea mai întunecată dramă - ar putea merge în oricare direcție și asta e provocarea dar și frumusețea serialului nostru și ce intenționăm să avem ca rezultat. 

Sharon Stone o interpretează pe mama lui Cassie în acest sezon. Cum s-a întâmplat asta și cum a fost să lucrezi cu ea?

KC: A fost o experiență intensă. Nu era pe lista noastră de posibile actrițe pentru că nici nu-mi imaginam că ar exista posibilitatea să o avem pe ea. Apoi am auzit că îi place serialul și că voia s-o joace pe mama ea și am fost șocați și apoi obsedați de ideea asta și am vrut să semnăm cât se poate de repede. Pe măsură ce treceau lunile și încercam să găsim cea mai bună modalitatea de a face asta, aveam impresia că e imposibil să se întâmple așa ceva. Nu am crezut cu adevărat până când a început să îmi trimită sms-uri și să mă sune și am avut o mulțime de conversații despre scene. Sms-urile de la Sharon Stone sunt cel mai incredibil lucru care mi s-a întâmplat. Are experiență personală cu alcoolismul în familia ei și s-a simțit apropiată de acest person. A fost incredibilă; nu numai minunată la lucru, ca actriță, dar a fost afectuoasă, caldă și foarte amuzantă și sarcastică. Ne-am înțeles foarte bine. 

Atmosfera de la filmare pare foarte distractivă. Există vreun moment care ți s-a părut deosebit?

KC: Anecdota mea pereferată de pe platouri este că dragul meu câine, Dumpy, este în prima secvență din primul episod! El este micul chihuahua care cască. Sunt foarte mândră de el, a fost foarte distractiv la filmări și apare și pe generic, care este cea mai amuzantă parte din această experiență. Eu ziceam: „Dumpy trebuie să apară pe generic la filmare”, ceilalți au zis nu, dar eu am zis din nou „da!” și până la urmă așa s-a întâmplat. (râde)

Au existat până acum discuții legate de un al treilea sezon?

KC: Vor exista discuții la un moment dat. Cred că trebuie să vedem cum e primită premiera sezonului de public. 


Exploreaza subiecte similare:

The Flight Attendant, Kaley Cuoco, Orphan Black

Alte știri din cinema

Revin scurtmetrajele în cinematografe

Calupul de trei scurtmetraje „Dragoste”, în weekend la Union

Drama sportivă Gran Turismo turează motoarele

Se va lansa în luna august a anului viitor, cu Orlando Bloom în distribuție

Bradley Cooper va relua rolul polițistului Frank Bullitt, jucat de Steve McQueen în 1968

 Steven Spielberg va semna regia noului film, care nu este un remake, ci are un scenariu original, centrat - însă - pe celebrul personaj

Un nou film Alien este în pregătire. S-a găsit și protagonistul

Filmul va fi produs de către creatorul seriei, Ridley Scott

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells