Jurassic World: Un regat în ruină, cu specii noi de dinozaur, un vulcan reactivat și teme mai obscure

de Cinemagia în 30 Mai 2018
Plin de aventuri, mister și suspans, acest nou capitol din Jurassic World se lansează la cinema pe 8 iunie

Pare greu de crezut, însă atunci când producătorii filmului Jurassic Wolrd (2015) au început producția, nici nu se gândeau că munca lor cinematografică va ajunge în topul celor mai bine vândute 5 filme. Regizorul Colin Trevorrow, care a co-scris și primul capitol, se întoarce ca scenarist, dar și ca producător executiv al Jurassic World: Un regat în ruină—relansarea seriei care l-a captivat încă din copilărie. Alături de co-scenaristul Derek Connolly, el se mândrește cu aducerea poveștilor lui Michael Crichton și a lumii create de Steven Spielberg la un nivel cu totul neașteptat.

„La două săptămâni de la lansarea Jurassic World, deși locuiam cu familia mea în Los Angeles, a trebuit să ne întoarcem acasă, în Vermont”, își amintește Trevorrow. „L-am întrebat pe Derek dacă vine cu mine, ca să folosim ocazia pentru a discuta despre viitorul poveștii. Aveam o serie de idei principale pe care voiam să i le prezint – într-un loc care să ne ofere libertate de gândire și imaginație cât încape”.

Fiind încurajați de succesul răsunător al filmului și de încrederea lui Spielberg în poveste, cei doi au pornit la drum, discutând ce va urma pentru fostul dresor de dragoni Owen, Claire, managerul de operațiuni și miile de dinozauri care aleargă liberi, survolând Insula Nublar. „Cam pe atunci, Steven a spus: <<Arată-mi care crezi că poate fi continuarea poveștii, unde crezi că trebuie să ajungă personajele și unde ar trebui să le ducem noi>>”, spune Trevorrow. „Așa că am mers în Vermont și, pe drumul de întoarcere, am creat Un regat în ruină.

Când universul Jurassic a abordat parcul care era doar o promisiune ce urma să ajungă la incredibilul nivel la care este astăzi, Trevorrow știa că următorul capitol poate și trebuie să cocheteze cu teme mai obscure. Trevorrow care a dat lovitura cu celebrul Călător în timp (2012) a fost curios în legătură cu ideea de a exista în timpul paradoxal. „Acești dinozauri trăiau pe Pământ acum 65 de milioane de ani, iar acum ei există într-un loc total străin lor”, afirmă el. „Mă gândeam că trebuie să fie un mod prin care să spunem o poveste cu care să se identifice oamenii. Cum te-ai simți într-o lume în care nu aparții… dar în care ești doar pentru satisfacția celorlalți? Era o lume pe care nu o abordaserăm, însă eram siguri că ar fi benefică pentru aceste filme”.

Scenariștii erau conștienți de posibilitățile de explorare a insulei, și astfel nu au stat degeaba în acești ani. „Care ar fi rezultatul acelei distugeri; care ar fi pasul de după?”, întreabă Trevorrow. „Din fericire, erau multe indicii în primul film; în peliculă în sine, în hărți și pe website—adică în locuri în care oamenii nu s-ar gândi să caute indicii despre următoarele două filme—însă există informații ascunse în toate”.

Foarte puține personaje îi sunt atât de dragi lui Trevorrow cum sunt Claire Dearing și Owen Grady, foștii iubiți car par sortiți să fie departe unul de celălalt. Discutând evoluția eroilor, el punctează: „Claire știe că un dezastru natural urmează să lovească insula—unul care a stârnit o dilemă globală: „Lăsăm aceste animale să moară, sau le salvăm?”. Ea este persoana care se simte cea mai responsabilă pentru salvarea dinozaurilor”.

„Pe de altă parte, îl avem pe Owen, care trebuie să demonstreze că dinozaurii pot urma ordine. El știe că ei pot fi întrebuințați ca alte animale care au fost folosite de-a lungul istoriei în război”, continuă Trevorrow. „Așa se deschide Cutia Pandorei. Avem aceste două personaje care sunt părinții noii lumi. Ei sunt părinții acestui dezastru biologic început de John Hammond. A fost important pentru noi să găsim o cale de a-l integra pe Hammond în poveste și de a-i interconecta, dar și de a spune mai multe despre istoria Jurassic Park”.

Sinopsis oficial

Legat de sinopsisul filmului filmului, producătorii spun că „Au trecut trei ani de când parcul tematic și stațiunea de lux Jurassic World au fost distruse de dinozaurii care au scăpat din captivitate. Insula Nubar este acum abandonată de oameni, iar dinozaurii care au supraviețuit sunt acum pe cont propriu în junglă.

Când vulcanul adormit de pe insulă dă semne de reactivare, Owen și Claire lansează o campanie pentru a salva dinozaurii care au mai rămas până la erupția iminentă a vulcanului. 

Owen e hotărât să-l găsească pe Blue, raptorul său lider, care e dispărut în sălbăticie, iar Claire a ajuns să respecte aceste creaturi care au devenit acum o cauză în care crede și pentru care se luptă. Cei doi ajung pe insulă cu misiunea de a salva dinozaurii, dar descoperă o conspirație care ar putea reîntoarce întreaga noastră planetă la o stare de lucruri extrem de periculoasă, și care nu a mai fost văzută din timpuri preistorice.

Plin de aventuri, mister și suspans, acest nou capitol din Jurassic World ne prilejuiește reîntâlnirea cu personajele noastre favorite și cu dinozaurii pe care îi îndrăgim din capitolul anterior, și  ne promite noi aventuri, mai terifiante și mai emoționante ca nicidoată, odată cu introducerea în poveste a unor specii noi.

Jurassic World: Un regat în ruină îi are în distribuție pe Chris Pratt, Bryce Dallas, James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall, BD Wong și Jeff Goldblum.

 

Exploreaza subiecte similare:

Jurassic World: Fallen Kingdom, Colin Trevorrow, Derek Connolly, Jeff Goldblum, Chris Pratt, Bryce Dallas Howard

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells