Jurassic World: Un regat în ruină, „claustrofobic” și cu „un element gotic”

de Gloria Sauciuc în 10 Iun 2018
SF-ul de aventuri rulează pe marile noastre ecrane

Jurassic World: Un regat în ruină rulează pe marile noastre ecrane, readucând lumea creată de Steven Spielberg în atenția publicului de pretutindeni. Spielberg a rămas în echipa filmului ce rulează acum pe marile noastre ecrane, în calitate de producător executiv.

Iată un clip în care membri ai echipei filmului, în frunte cu Steven Spielberg, vorbesc despre producție. Alături de co-scenaristul Derek Connolly, producătorul Colin Trevorrow se mândrește cu aducerea poveștilor lui Michael Crichton și a lumii create de Steven Spielberg la un nivel cu totul neașteptat.

Steven Spielberg: Acum douăzeci şi cinci de ani Universal şi cu mine am făcut un pariu riscant pe un film care pur şi simplu nu era doar despre dinozauri. Era un film care aborda o întrebare veche de generaţii: ar putea SF-ul deveni, în cele din urmă, ştiinţă?

Colin Trevorrow, scenarist şi producător executiv: Jurassic World era sărbătorirea a ceva ce iubim cu toţii. Filmul acesta este totuşi diferit. Acesta împinge ceva ceea ce ştim în viitor.

Regizorul JA Bayona: În acest film găseşti tot ce cauţi la un film Jurassic, pentru ca mai apoi filmul să devină mai claustrofobic. Are acest gen de element „gotic", şi începe să crească tensiunea într-un mod foarte diferit. Tot JA Bayona e de pĂrere că dinozaurul Blue e „inima filmului”.

Actrița Bryce Dallas Howard spune: „Prima parte a acestui film a fost un Jurassic clasic. Şi apoi ne aruncăm într-o lume mult mai periculoasă”. Chris Pratt completează: Ajungem la această reşedinţă luxoasă unde dinozaurii sunt vânduţi, la licitaţie, celui care dă mai mult.


Sinopsis. După dezastrul produs în parcul de distracții, vulcanul insulei amenința să omoare populația de dinozauri rămasă pe Insula Nublar. Este o dezbatere în desfășurare, iar Dr. Ian Malcom (Jeff Goldblum) este adus în Washington, D.C., pentru a vorbi în fața Senatului despre necesitatea salvării dinozaurilor. Este interesant că majoritatea dialogului pe care Ian Malcolm îl poartă în ședința de Senat este direct din romanul lui Michael Crichton.

Dacă Owen (Chris Pratt) s-a retras în sihăstrie, Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) a făcut opusul—înființând Grupul de Protecție a Dinozaurilor (GPD), a cărui misiune este să salveze dinozaurii rămași pe Insula Nublar. Claire speră că Senatul să ia o decizie în favoarea animalelor preistorice. Claire și Owen au dus vieți separate, însă un ideal comun îi unește. Dacă ea și-a impus ca scop protejarea și salvarea tuturor creaturilor, știe că singurul lucru care l-ar determina pe Owen să se întoarcă pe insulă este șansa de a o salva pe Blue, velociraptorul cu care are o conexiune puternică. Totuși, cinismul lui Owen nu s-a pierdut. „Ce ar putea să meargă rău în a salva dinozaurii de pe o insulă care stă să explodeze”, se întreabă el retoric. 

Exploreaza subiecte similare:

Jurassic World: Fallen Kingdom

Alte știri din cinema

Mark Hamill confirmă revenirea lui Luke în Star Wars: Episode IX

Lansarea filmului este programată în Statele Unite pe 20 decembrie 2019, când va debuta şi pe marile ecrane de la noi

Sebastian Stan şi starul lui Fifty Shades, rivali în dragoste într-o dramă romantică

Triunghiul amoros va fi declanşat de personajul lui Shailene Woodley

Durata lui Aquaman, dezvăluită. Filmul va ţine peste două ore

Filmul se lansează la noi pe 21 decembrie

Spin-off-ul lui Fast & Furious, în impas. Universal, dat în judecată de un producător

Neal Moritz, un vechi producător al celebrei serii, cere daune de zeci de milioane de dolari

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells