Jurassic World: Dominion are șanse să fie cea mai mare premieră de la Hollywood, în China, anul acesta

de Gloria Sauciuc în 10 Iun 2022
Filmul produs de către Universal se îndreaptă către o premieră de 15 milioane de dolari în China

Jurassic World: Dominion al studiourilor Universal se îndreaptă spre încasări de 15 milioane de dolari la box-office-l din China, conform preconizărilor făcute de Artisan Gateway, publicația locală de box-office.

Filmul în regia lui Colin Trevorrow a încasat 673.000 de dolari (4,5 milioane de yuani) în avanpremiera de joi noapte și apoi 6,4 milioane de dolari (43 milioane de yuani) vineri. Totuși, filmul se află cu mult în urma predecesorului său, Jurassic World: Fallen Kingdom, cu o marjă considerabilă.

După o premieră în China în 2018, filmul anterior din serie a câștigat în total 261 de milioane de dolari (1,7 miliarde yuani), după ce câștigase 13,7 milioane yuani la avanpremieră și 202 milioane yuani la premieră, scrie hollywoodreporter.com.

Top Gun: Maverick și Doctor Strange and the Multiverse of Madness au fost interzise de cenzura de la Beijing

Chiar și așa, Dominion se clasează cu ușurință ca cea mai mare premieră a unui film de Hollywood, în China, anul acesta, depășind cifra modestă de 12,1 milioane de dolari a lui Batman, la premiera în China din martie (Unele dintre producțiile de top ale anului 2022 de la Hollywood, precum Top Gun: Maverick al studioului Paramount sau Doctor Strange and the Multiverse of Madness al Marvel au fost interzise de cenzura de la Beijing).

Totuși, Dominion este lansat în China sub egida unei piațe de filme considerabil slăbită. Deși numeroase centre urbane, precum Shanghai, își revin din pandemia de COVID, un număr mare de săli din țară rămân închise din motive sanitare, iar publicul e mai restrâns.

Luni, box-office-ul chinez pentru un an întreg era abia 2,4 miliarde de dolari, cu 40% în scădere față de cele 3,9 miliarde de dolari în același moment al lui 2021, mai notează THR.

Exploreaza subiecte similare:

Jurassic World: Dominion

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells