Jon Snow şi Daenerys Targaryen, în prima imagine oficială din Urzeala tronurilor, sezonul 8

de Cristina Grigore în 2 Nov 2018
Sezonul final al seriei se va lansa în 2019

A trecut mai bine de un an de la sezonul şapte al lui Game of Thrones, iar fanii aşteaptă cu nerăbdare să vadă cum se va încheia saga fantasy. Cu toate că realizatorii au fost foarte precauţi cu informaţiile oferite presei, declaraţiile entuziaste oferite până acum de actorii seriei anunţă un final epic. O primă imagine oficială din acesta a fost publicată de revista Entertainment Weekly.

Într-un decor de iarnă, Jon Snow (Kit Harington) şi Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) sunt surprinși într-o postură afectuoasă, ceea ce ar putea însemna că idila lor continuă. Cum co-producătorul executiv al serialului, Bryan Cogman, a declarat că vom avea parte de un un ultim sezon „dulce-amar”, s-ar zice că va fi scos din scenă unul dintre personajele cu greutate, posibil chiar Jon Snow. Este cumva greu de crezut, în condiţiile în care personajul a fost deja ucis o dată (apoi readus la viaţă), că acest lucru se va întâmpla, dar serialul ne-a obişnuit deja cu morţile neaşteptate ale unor personaje populare, de prim-plan.

„Toată povestea de final se strânge în jurul acestor personaje răzleţe, aduse laolaltă de lupta împotriva unui inamic comun, ceea ce le obligă să îşi înfrunte trecutul şi să decidă ce fel de persoane aleg să fie atunci când știu că le așteaptă o moarte sigură”, a spus Cogman.

„Este un sezon final incredibil de emoţionant, marcant, un sezon dulce-amar și zic eu că respectă foarte bine ceea ce şi-a propus autorul George R. R. Martin – să revoluţioneze genul acesta de poveste”, a mai punctat el.

Deşi are doar şase episoade, sezonul opt al serialului a însemnat un efort de producție mai mare – fiecare episod are aproape durata unui film şi costat nu mai puţin de 15 milioane de dolari.

„Este o muncă asiduă; scene pe care acum cinci ani le filmam într-o zi, acum durează cinci zile”, a arătat Harington.

„Vor să iasă totul bine, aşa că filmează în toate modurile posibile, să fie siguri că au cât mai multe variante la final. Verificările camerelor durează mai mult, costumele sunt mai bine, părul şi machiajul mai complexe, fiecare alegere, fiecare dialog, fiecare atitudine sunt definite de un «Asta e!». Totul este mai intens”, a arătat şi Clarke.

Sezonul opt al serialului se va lansa anul viitor (cel mai probabil în prima parte a anului), la o dată ce urmează a fi anunțată.

HBO are în lucru și un spin-off Game of Thrones, al cărui scenariu va fi semnat de Jane Goldman și George R. R. Martin. Titlul provizoriu al seriei este The Long Night, evenimentele sale desfășurându-se cu câteva mii de ani înaintea celor din Game of Thrones. Din distribuție va face parte și Naomi Watts. 

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, Kit Harington, Emilia Clarke, Bryan Cogman

Alte știri din cinema

Aquaman schimbă regulile jocului, aratând că modelul Marvel nu e imbatabil

Studiourile Warner Bros. nu vor mai pune accent pe universul cinematografic „DC Extended Universe”

Filmele Avatar 2 și 3 sunt gata

Bob Iger, CEO Disney, a relatat recent că filmele 4 și 5, care ar costa circa 1 miliard de dolari, nu au primit OK-ul

Selecție Berlinală 2019: Monștri., de Marius Olteanu, în secțiunea „Forum”

Secţiunea, aflată la cea de-a 49-a ediție, este cea mai îndrăzneaţă a Berlinalei

Premierele săptămânii 18-24 ianuarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells