Joker, văzut de aproape 100.000 de români

de Cinemagia în 8 Oct 2019
Joaquin Phoenix recunoaște că personajul a fost o adevărată provocare și din punct de vedere emoțional

Joaquin Phoenix livrează una dintre cele mai bune interpretări ale legendarului personaj DC Joker, într-o spectaculoasă ecranizare care s-a bucurat deopotrivă de aprecierea presei de specialitate, cât şi a publicului din toată ţara şi a devenit lider de box office în weekend, fiind vizionat de 96.830 spectatori în premieră, având încasări în valoare de 2.110.334,74 lei, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Filmul este un minuțios studiu de personaj, scria Cinemagia în cronica făcută filmului.

Prin atenție la detalii și emoții, filmul își concentrează acțiunea originală și nemaivăzută până acum în jurul unuia dintre cele mai controversate personaje negative din universul DC Comics. Cu o viziune complexă, regizorul Todd Phillips explorează traiectoria lui Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), un individ ignorat de societate, cu o personalitate imprevizibilă și fascinantă, imposibil de inclus în vreun stereotip.  

Pe lângă faptul că a fost nevoit să slăbească 23 de kilograme pentru acest rol, Joaquin Phoenix recunoaște că personajul a fost o adevărată provocare și din punct de vedere emoțional.

Arthur Fleck este un bărbat trecut de 40 de ani, angajat drept clovn, care locuiește într-un apartament mizer cu mama aproape senilă, suferind el însuși de o afecțiune neurologică, din cauza căreia - în momentele de tensiune - începe să râdă isteric. Nu se poate controla. Poartă cu sine un bilețel în care descrie pe scurt afecțiunea sa, ca să evite posibile conflicte cu cei care ar percepe râsul său ca pe un act de sfidare. 

Alături de Joaquin Phoenix, din distribuția filmului mai fac parte Robert De Niro, Zazie Beetz („Deadpool 2”), Frances Conroy (serialul „American Horror Story”), Marc Maron (serialul „GLOW”), Bill Camp („Molly’s Game”), Glenn Fleshler (serialul „Billions”), Shea Whigham („Kong: Skull Island”), Brett Cullen (serialul „Narcos”), Douglas Hodge („Red Sparrow”) și Josh Pais („Going in Style”).

Exploreaza subiecte similare:

Joaquin Phoenix, Joker, Zazie Beetz, Frances Conroy, Robert De Niro

Alte știri din cinema

Maleficent 2 a cucerit topul SUA, însă cu jumătate din încasările primului film

Deși criticii nu au avut prea multe lucruri bune de spus, pelicula a primit note mari din partea publicului

După succesul lui Joaquin Phoenix drept Joker, Jared Leto nu va mai interpreta personajul

Leto l-a jucat pe villain în pelicula din 2016, Suicide Squad

Zavera, de Andrei Gruzsniczki, în competiția Festivalului Internațional de Film de la Cairo

Va avea premiera în cinematografele din România luna viitoare, pe 29 noiembrie, fiind distribuit de Bomb Film Production

Jonah Hill a refuzat întâlnirea cu Batman. Cine îl va juca pe Riddler în filmul cu Pattinson

Actorul ales este apreciat pentru interpretările sale din There Will Be Blood, 12 Years a Slave și Swiss Army Man

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells