Johnny Depp, cel mai căutat dintre Inamicii publici, pe DVD şi Blu-ray

30 Ian 2010
Johnny Depp, cel mai căutat dintre Inamicii publici, pe   DVD şi Blu-ray

Universal Studios ne propune Public Enemies/Inamicii publici, un thriller despre viaţa lui John Dillinger, unul din cei mai populari gangsteri americani. Cu un scenariu ofertant şi o distribuţie de calibru, filmul confirmă carisma lui Johnny Depp şi se recomandă drept un „must see”. Acum, disponibil pe DVD şi Blu-ray.

Michael Mann, care a mai regizat Heat, Collateral, The Insider şi a fost distins cu 4 nominalizări la Oscar, şi-a creat pelicula după un scenariu inspirat de cartea „Public Enemies: America's Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI, 1933-43” a lui Bryan Burrough.

„Inamicul public” nr.1 este John Dillinger (Johnny Depp, la fel de excentric şi carismatic cum ne-a obişnuit), cunoscut gangster din America anilor ‘30, când, pe fondul Marii Recesiuni, crescuse criminalitatea, iar spărgătorii de bănci, consideraţi nişte haiduci moderni, se bucurau de simpatia şi sprijinul publicului larg, pentru care singurii vinovaţi de criză erau bancherii.  

După numeroase jafuri, care culminează pe alocuri cu vreo câţiva morţi, Dillinger şi complicii săi - Baby Face Nelson şi Pretty Boy Floyd - reuşesc să se sustragă mai multor tentative de arest, ba chiar evadează de două
ori din închisoare. Astfel intră în vizorul recent înfiinţatului FBI condus de J. Edgard Hoover (Billy Crudup), care îşi deleagă cei mai buni agenţi pentru a drege imaginea şifonată a autorităţilor. Echipa lui Melvin Purvis (Christian Bale) îl urmăreşte ani întregi într-o cursă de-a şoarecele şi pisica, în timp ce Dillinger demonstrează că se pricepe ca nimeni altul să trăiască la limită şi să-şi sfideze rivalii: în vreme ce e dat în urmărire generală, merge la cinematograf, iubeşte intens, savurează fiecare clipă, trăieşte viaţa la maxim.  

Filajul e în toi, gloanţele „curg” în rafale asurzitoare, suspansul creşte tumultuos, iar camera pătrunde în intimitatea relaţiei cu Billie Frechette
(Marion Cotillard, premiată cu Oscar pentru rolul din „La Vie en Rose”), singura iubire a lui Dillinger, ea însăşi în pericol. Pentru a-şi atinge scopul, FBI nu ezită să apeleze în interogatorii la tortură, şantaj şi intimidare - o aluzie clară la acuzaţiile recente privind relele tratamente aplicate de SUA deţinuţilor.

Dillinger este inamicul public nr.1 şi trebuie capturat cu orice preţ. Vor reuşi oare să-l prindă folosindu-se de Billie? Aflăm din Public Enemies/Inamicii publici, disponibil acum pe DVD şi Blu-ray.  

O introspectivă sugestivă în viaţă lui John Dillinger oferă şi materialele speciale disponibile în exclusivitate, precum comentariul regizorului Michael Mann inclus pe DVD ori scurtmetrajele şi mini-documentarele HD oferite ca bonus pe Blu-ray: „Historical Interactive Timeline”, „În mărime naturală: Adversarii”, making of, „Ultimul dintre rebelii legendari”, „Pe urmele lui Dillinger: Locaţii reale”, „Tehnologie criminală” ş.a. Filmul este disponibil în hypermarketuri şi în magazinele de specialitate, precum şi pe www.mymovie.ro, la un preţ recomandat de 49,9 lei (DVD) şi 99,9 lei (Blu-ray). O producţie Universal Studios distribuită de Audio Visual România.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
andreea_andreea pe 30 ianuarie 2010 10:30
foarte bine!
Clau pe 31 ianuarie 2010 13:35
Bravo lui! E un film foarte bun, un "must see" in care Johnny Depp il interpreteaza pe John Dillinger foarte natural.
Rose pe 1 februarie 2010 10:34
Deşi filmul este foarte bun iar interpretarea lui Johnny Depp excepţională, nu s-au bucurat , din păcate, de prea multă apreciere, neprimind nici o nominalizare la "Globul de Aur".
adriano.b pe 1 februarie 2010 14:26
frumos film..extraordinar actor...nota 10.
alex_il_fenomeno pe 28 noiembrie 2011 20:45
este un film bun , pe care merita sa il ai in casa .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells