John Carter ar putea reveni pe marile ecrane

de Cristina Grigore în 22 Oct 2014
Creatorul aventurierului de pe Marte şi-a exprimat intenţia de a realiza un nou film al seriei

Autorul lui John Carter of Mars şi Tarzan, Edgar Rice Burroughs, a reintrat prin intermediul companiei care îi poartă numele (înfiinţată în 1923 chiar de scriitor, în Tarzana, California) în posesia drepturilor de ecranizare şi distribuire a materialelor legate de John Carter de la studiourile Walt Disney. Edgar Rice Burroughs Inc. a ţinut să anunţe cu această ocazie că intenţionează să realizeze un nou film ale cărui aventuri să îl aibă în centru pe eroul de pe Marte.

„John Carter of Mars a reprezentat stimulul creativ din spatele unor producţii clasice precum Superman, Star Wars şi Avatar”, a declarat într-o declaraţie preluată de Variety.com James Sullos, preşedintele Edgar Rice Burroughs Inc.

„E.R. Burroughts a fost Maestrul Aventurii iar opera sa literară continuă să se bucure de atenţia publicului din toată lumea. Vom căuta un nou partener alături de care transpunem în film aventurile din cele 11 romane cu acţiunea plasată pe Marte scrise de Burroughs. Această ‚aventură’ a noastră nu se va opri. Alături de un nou film Tarzan, aflat în lucru acum la Warner Bros., sperăm să facem din John Carter of Mars o nouă mare franciză ce a încânta publicul de toate vârstele”, a mai spus Sullos.

Adaptarea romanului O Prinţesă de pe Marte, a lui Burroughs, a ajuns în 2012 pe marele ecran sub bagheta regizorală a lui Andrew Stanton (Finding Nemo). Cu Taylor Kitsch în rol central, filmul a înregistrat doar 284 de milioane de dolari în clasamentul încasărilor internaţionale, la un buget de producţie de 250 de milioane de dolari, ceea ce a reprezentat cel mai mare eşec al anului la box office.

Exploreaza subiecte similare:

John Carter, Taylor Kitsch

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 22 octombrie 2014 11:09
Mie, unul, mi/a placut "John Carter". Am vazut multe pareri contra, dar, cum spuneam, mie mi/a placut. Nu pot decat sa ma bucur ca ar putea exista un remake, sper sa fie si mai bun.
Bayard pe 22 octombrie 2014 13:56
Ar fi extraordinar .... primul film mi-a placut foarte mult. A avut si probleme, dar in niciun caz nu merita presa negativa. Campania de promovare a fost DEZASTRUOASA!!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells