Jexi/Într-o relație cu telefonul meu, parodie la filmul Her

de Gloria Sauciuc în 29 Nov 2019
Personajul principal cumpără un celular posedat de către o inteligență artificială care începe să îi dea sfaturi de viață

Adam DeVine este un bărbat introvertit și neîndemânatic, care intră într-o relație cu ... propriul lui telefon mobil, în comedia Jexi, ce pare să fie o parodie la drama lui Spike Jonze Her, ce îl avea pe Joaquin Phoenix protagonist.

Personajul principal, pe nume Phil, jucat de către Adam DeVine, cumpără un celular posedat de către o inteligență artificială care începe să îi dea sfaturi de viață. Un bărbat singur începe, așadar, o relație cu asistenta sa virtuală... Majoritatea publicului va recunoaște subiectul din filmul Her al lui Spike Jonze, și probabil ar spune că filmul lui Jonze, o fantezie romantică, în care Joaquin Phoenix este un singuratic depresiv care este sedus de către o muză virtuală (vocea lui Scarlett Johansson) este realizarea absolută în acest gen de filme. Dar iată că a apărut filmul Jexi, ce seamănă cu Her, însă într-o notă ușor satirică.

Phil, un bărbat drăguț dar neatrăgător, care are un serviciu obișnuit într-un birou,  este dependent de telefonul său, de social media, de toate lucrurile care îl fac să nu aibă o viață socială obișnuită. Atunci când prețiosul său telefon mobil este distrus (o adevărată dramă) își cumpără unul nou, care are un asistent virtual pe nume Jexi. Care are o grămadă de idei proprii. Jexi este impulsivă, nu are niciun gând profund și nu are coerență în spatele motivațiilor ei. Plus că e rea de gură. Uneori, ea îl ajută pe protagonist să își schimbe viața în bine, alteori pur și simplu i-o sabotează sau spune lucruri scandaloase sau pur și simplu neașteptate. De fapt, este doar un artificiu narativ care face lucrurile să meargă înainte, creând o tensiune artificială și ocazii banale de râs.

Spre deosebire de vocea caldă a lui Scarlett Johansson din Her, Jexi vorbește - cu vocea lui Rose Byrne - într- un stil neutru, parcă preînregistrat. Însă ceea ce spune este orice dar nu monoton. Începe prin a anunța „Ne vom distra de minune, fraierule”, apoi pune stăpânire pe conturile de card ale lui Phil, insultându-l atunci când nu îi ascultă ordinele. Comandă o salată sănătoasă în loc de paste cu carne, trimite mailuri în locul lui Phil și o sună pe fata pe care Phil o place. Cântă pe ritmuri de hip-hop cenzurate, îl critică deschis pe șeful lui Phil și se declară excitată. Pare un coach cu vocabularul unui birjar, ce vrea să comande viața lui Phil.

Este o parodie pentru dependenții de tehnologie. Filmul livrează și câteva replici amuzante; este „consumabil”, puteți să vă bucurați de el. Dar asta mai ales dacă vă plac genul de glume fără perdea, de tipul celei în care telefonul îi cere lui Phil să p bage  la încarcat, apoi să o scoată, și așa tot mai repede, băgat, scos, băgat, scos....

Exploreaza subiecte similare:

Jexi, Her

Alte știri din cinema

Primul trailer No Time to Die. Final de serie Bond în stil mare pentru Daniel Craig

Filmul se va lansa în cinematografele noastre pe 10 aprilie

Scarlett Johansson era să rateze rolul din MCU. Cine ar fi trebuit să fie Black Widow

Filmul Black Widow va intra în cinematografele noastre pe 1 mai 2020

Filmele lunii decembrie

Decembrie este cea mai polarizată lună a anului în cinematografe

Un nou film Planeta Maimuțelor este în lucru, cu regizorul seriei Maze Runner la cârmă

Ultimul film din serie, War for the Planet of the Apes, a fost lansat în 2017

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells