Jessica Henwick a trebuit să aleagă între Matrix 4 și Marvel, după ce studiourile nu au acceptat ca actrița să dea probă pentru ambele producții

de Marina Florea în 2 Dec 2021
Henwick: A fost un moment de genul pilula roșie/pilula albastră pentru mine

Jessica Henwick a avut propuneri de a da probe atât pentru The Matrix Resurrections, cât și pentru Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings din cadrul Universului Cinematografic Marvel.

Jessica Henwick nu este străină de mega-seriile de filme după ce a jucat rolul Nymeriei Sand în Urzeala Tronurilor la HBO, și pe cel al lui Colleen Wing în seria Netflix Iron Fist, dar va face saltul la marele ecran cu un misterios rol secundar în The Matrix Resurrections (regia Lana Wachowski).

Henwick va juca rolul lui Bugs, o femeie-asasin cu părul albastru care îi oferă ajutorul său lui Keanu Reeves (Neo). Actrița declara pentru Entertainment Weekly că personajul ei reprezintă „ochii publicului” în noul film. Însă apariția ei în Resurrections era cât pe ce să nu mai aibă loc.

Așa cum anunță Entertainment Weekly: „Henwick a trebuit să facă o alegere... era pregătită pentru un rol în producția Marvel Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, dar în același timp se pregătea pentru rolul Bugs. Atât studiourile Disney cât și Warner Bros au aflat că actrița dorește să dea probe în paralel și i-au dat un ultimatum: poate da proba pentru unul din filme numai dacâ renunță să dea la studioul concurent. În acel moment, niciunul dintre roluri nu era garantat...”

Henwick a ales rolul Bugs și The Matrix Resurrections în locul Marvel Cinematic Universe, ceea ce pentru unii a fost un pariu riscant considerând popularitatea MCU. Shang-Chi a încasat 431 de milioane de dolari la box-office-ul global, făcându-l unul dintre marii câștigători ai pandemiei. Filmul a încasat 224 de milioane de dolari în Statele Unite, depășind filmele Black Widow și Eternals din 2021.

Anul trecut, Henwick vorbea despre Resurrections susținând că Lana Wachowski va schimba din nou cursul filmului, așa cum a făcut-o și cu originalul.

„Sunt momente pe platou în care eu și Yahya (Abdul-Mateen II) ne uităm unul la altul... momentele acelea în care credem că visăm”, susținea Henwick. „Da. Lana (Wachowski) face niște lucruri interesante din punct de vedere tehnic, în același mod, știți voi, în care a creat un stil. Cred că va schimba industria filmului cu acest nou film. Există niște trucuri pe care nu le-am mai văzut înainte. Este tot ceea ce pot spune.”

The Matrix Resurrections are premiera la noi pe 24 decembrie.

Exploreaza subiecte similare:

Jessica Henwick, The Matrix Resurrections

Alte știri din cinema

Belle: frumoasa și bestia în era digitală

Ultimul film al legendarului regizor de anime-uri, Mamoru Hosoda, are avanpremiera în România pe 29 ianuarie

Ce făcea George Lucas înainte de Star Wars

Primele filme ale lui George Lucas retrasează originile seriei Star Wars

Filmul Miracol, de Bogdan George Apetri, se vede în prezența echipei

Miracol îmbină intensitatea unei drame cu suspansul și intriga unui film polițist

True Story: James Franco și Jonah Hill într-o goană după adevăr

Thrillerul psihologic „True Story/ Poveste adevărată” (2015) poate fi vizionat miercuri, 26 ianuarie, ora 22:00, la TV1000

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 11 ianuarie 2022 01:37
Mi se pare o urma de egoism, mai ales ca niciun rol nu era garantat in prima faza...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells