Jennifer Lawrence povesteşte o experienţă umilitoare de la începutul carierei

de Cristina Grigore în 18 Oct 2017
De la comparaţii în costumul Evei cu alte tinere, la aluzii sexuale, actriţa a acceptat totul pentru a putea avansa în branşă...

După scandalul de amploare declanşat în jurul producătorului Harvey Weinstein – acuzat de hărţuire sexuală şi viol - în Cetatea Filmului pare că s-a dat startul unei campanii împotriva acestui tip de comportament. Astfel, tot mai multe actriţe se simt încurajate să povestească experienţele degradante şi abuzurile de care au avut parte.

Cea mai recentă mărturie vine din partea lui Jennifer Lawrence (27 de ani), care a povestit, într-un eveniment organizat de revista Elle, una din experienţele umilitoare de care a avut parte la începutul carierei.

„Când eram mult mai tânără şi mă aflam la început, un producător mi-a cerut să slăbesc 8 kg în două săptămâni. Una din fetele dinaintea mea pierduse rolul tocmai pentru că nu reuşise să slăbească suficient de repede”, a povestit starul lui „Mother!”.

Tot în acea perioadă, un alt producător, o femeie, i-a cerut să se dezbrace şi să intre într-un rând cu alte cinci fete, mult mai slabe ca ea (doar părţile intime erau puţin acoperite). După degrandanta aliniere, producătoarea i-a spus că ar trebui să folosească fotografiile realizate astfel pentru a o motiva să slăbească.

Lawrence a vorbit despre cerinţele nerealiste legate de dietă şi aspectul fizic cu alt realizator de filme, care i-a dat, în schimb, o altă replică jenantă şi i-a spus că, în opinia lui, nu este chiar aşa de grasă pe cât se spune şi că o consideră „o partidă bună”.

Lawrence a admis că a acceptat astfel de comportamente pentru că era dornică să lucreze ca actriţă - nu dorea să ajungă să fie ocolită de producători şi să fie considerată "dificilă". Ea a asigurat tinerele dornice să îşi facă o carieră în domeniu că, de acum încolo, vor avea susţinere în cazul în care se vor mai confrunta cu astfel de cazuri umilitoare şi nepotrivite. „Împreună, vom face ca astfel de situaţii oribile să nu mai fie considerate normale”, a spus ea.

Exploreaza subiecte similare:

Jennifer Lawrence, Harvey Weinstein, Mother!

Alte știri din cinema

Ce se întâmplă în Creed II

Scenaristul filmului oferă detalii legate de noua provocare a lui Adonis Creed

Incredibles 2, încasări peste așteptări. Are cel mai bun debut al unui film de animație

Încasările obținute pe teritoriul nord-american au fost cu 30-40 milioane de dolari mai mari față de estimări

Povestea de origine a Joker-ului, cu Joaquin Phoenix protagonist, se va filma în septembrie

Cu producția semnată de Martin Scorsese, filmul va fi o poveste tenebroasă despre originile Joker-ului

Regizorul lui Aquaman explică cum vor fi dialogurile sub apă din film

Vor fi diferite de cele din Justice League, iar soluţia găsită de realizatori a fost una cât se poate de simplă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Costirik pe 18 octombrie 2017 18:38
Ce ipocrita:)))
cavallioty pe 20 octombrie 2017 19:17
brusc toate actritele au fost agresate sexual sau violate,atunci cand au obtinut rolul nu au mai fost agresate sexual

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells