Jennifer Lawrence povesteşte o experienţă umilitoare de la începutul carierei

de Cristina Grigore în 18 Oct 2017
De la comparaţii în costumul Evei cu alte tinere, la aluzii sexuale, actriţa a acceptat totul pentru a putea avansa în branşă...

După scandalul de amploare declanşat în jurul producătorului Harvey Weinstein – acuzat de hărţuire sexuală şi viol - în Cetatea Filmului pare că s-a dat startul unei campanii împotriva acestui tip de comportament. Astfel, tot mai multe actriţe se simt încurajate să povestească experienţele degradante şi abuzurile de care au avut parte.

Cea mai recentă mărturie vine din partea lui Jennifer Lawrence (27 de ani), care a povestit, într-un eveniment organizat de revista Elle, una din experienţele umilitoare de care a avut parte la începutul carierei.

„Când eram mult mai tânără şi mă aflam la început, un producător mi-a cerut să slăbesc 8 kg în două săptămâni. Una din fetele dinaintea mea pierduse rolul tocmai pentru că nu reuşise să slăbească suficient de repede”, a povestit starul lui „Mother!”.

Tot în acea perioadă, un alt producător, o femeie, i-a cerut să se dezbrace şi să intre într-un rând cu alte cinci fete, mult mai slabe ca ea (doar părţile intime erau puţin acoperite). După degrandanta aliniere, producătoarea i-a spus că ar trebui să folosească fotografiile realizate astfel pentru a o motiva să slăbească.

Lawrence a vorbit despre cerinţele nerealiste legate de dietă şi aspectul fizic cu alt realizator de filme, care i-a dat, în schimb, o altă replică jenantă şi i-a spus că, în opinia lui, nu este chiar aşa de grasă pe cât se spune şi că o consideră „o partidă bună”.

Lawrence a admis că a acceptat astfel de comportamente pentru că era dornică să lucreze ca actriţă - nu dorea să ajungă să fie ocolită de producători şi să fie considerată "dificilă". Ea a asigurat tinerele dornice să îşi facă o carieră în domeniu că, de acum încolo, vor avea susţinere în cazul în care se vor mai confrunta cu astfel de cazuri umilitoare şi nepotrivite. „Împreună, vom face ca astfel de situaţii oribile să nu mai fie considerate normale”, a spus ea.

Exploreaza subiecte similare:

Jennifer Lawrence, Harvey Weinstein, Mother!

Alte știri din cinema

Noi filme și seriale vor transforma The Walking Dead într-o franciză fără sfârșit

Potrivit AMC, serialul ar mai putea rula încă 10 ani pe micile ecrane, chiar și după ieșirea din scenă a protagoniștilor

Horațiu Mălăele filmează drama „Luca”, pe Aeroportul Henri Coandă

Filmările au loc în perioada 5 septembrie - 4 octombrie 2018 în București și Buftea

Se face Space Jam 2, cu LeBron James în distribuție

Producătorul executiv al filmului va fi regizorul lui Black Panther

Imagine Dragons semnează melodia de final a noii animații Disney Ralph Rupe Netu'

Solistul, Dan Reynolds, spune că temele emoționale ale filmului se reflectă în noul cântec compus de ei

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Costirik pe 18 octombrie 2017 18:38
Ce ipocrita:)))
cavallioty pe 20 octombrie 2017 19:17
brusc toate actritele au fost agresate sexual sau violate,atunci cand au obtinut rolul nu au mai fost agresate sexual

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells