James Franco, acuzat de hărţuire sexuală după victoria de la Globurile de Aur

de Cristina Grigore în 9 Ian 2018
Actorul a purtat insigna ce susţinea mişcarea împotriva hărţuirii sexuale şi a câştigat statueta pentru rolul central din The Disaster Artist

James Franco a câştigat duminică seară un Glob de Aur pentru rolul central din The Disaster Artist iar refuzul său de a-l lăsa să vorbească pe Tommy Wiseau (cel care a inspirat filmul şi care a urcat cu el pe scenă la decernare) a fost criticat de fanii de pe reţelele de socializare. Actorul, care a purtat la ceremonie insigna “Time’sUp”, ce arată susţinerea mişcării împotriva agresiunilor de natură sexuală de la Hollywood, a fost însă mult mai aspru criticat pe reţelele de socializare din alt motiv. A fost acuzat că face parte chiar din grupul de abuzatori, scrie foxnews.com.

Cea care a ridicat problema într-un vag mesaj pe Twitter a fost actriţa Ally Sheedy. „James Franco tocmai a câştigat la Globuri. Vă rog, nu mă întrebaţi de ce am renunţat la cariera în film/televiziune”,  a scris ea. Însă alte femei au fost mult mai explicite.

„Ai o insignă drăgută, James Franco. Îţi aminteşti atunci, în maşină, când mi-ai împins capul spre penisul tău la vedere, sau de acea dată când ai chemat-o pe prietena mea în camera ta de hotel, deşi ea avea doar 17 ani? După ce ai fost prins că ai acţionat la fel cu o altă fată de 17 ani?”, scrie Violet Paley.

„Hei, James Franco, drăguţă insignă porţi la Globuri. Îţi aduci aminte când, în urmă cu câteva săptămâni, mi-ai spus că nuditatea totală pe care mi-ai cerut-o în două dintre filmele tale în schimbul a 100 de dolari pe zi nu se numeşte exploatare, pentru că semnasem un contract? A venit timpul să vorbim despre asta!”, a scris o altă colegă de breaslă, Sarah Tither-Kaplan.

Şi fosta colaboratoare a lui Franco la școala sa de actorie a vorbit împotriva acestuia: „James Franco va merge la o mulţime de petreceri în această seară şi jurnaliştii îi vor pune o mulţime de întrebări. Însă niciuna nu va avea legătură cu mesajele de pe Twitter ale lui Ally Sheedy. Sau cu fetele minore. Sau cu fosta sa parteneră de la şcoala sa de actorie, pe care a fost nevoit să o închidă subit.”

Potrivit afirmaţiilor unui fost redactor al LA Weekly, Aprilie Wolfe, acestea sunt doar o parte din mărturiile femeilor care au fost afectate de comportamentul necorespunzător al lui Franco.

Actorul nu a comentat deocamdată acuzaţiile ce i se aduc, însă multe alte voci ale femeilor din industria cinematografică s-au făcut auzite în mediul online şi este, probabil, doar o chestiune de timp până când o publicaţie americană va aduna laolaltă mărturiile şi va arăta de ce şi acest celebru actor a depăşit limitele în colaborările sale cu sexul feminin şi trebuie tras la răspundere.  

Exploreaza subiecte similare:

The Disaster Artist, James Franco, Ally Sheedy, Sarah Tither-Kaplan

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 9 ianuarie 2018 12:02
Femeile se duc pe aratura rau.Vor sa se ridice?Dar pana acum,unde au fost?Inventii si inventii...Cata placere aveau atunci.Pentru un rol,pentru orice,dar acum ca oile,se trezesc ca si ele au patit cate ceva.Gura mica:)
cavallioty pe 9 ianuarie 2018 17:35
ce usor se fac acuzatii,de cand au aparut aceste scandaluri de ce abia acum ies in fata?de acum inainte cam orice acuzatie mai apare evident este o facatura
spartacus pe 9 ianuarie 2018 20:09
Să fim serioși: chestia asta cu hărțuirea sexuală e ”cu dus și-ntors”. Adică orice femeie poate veni și să spună că, în urmă cu ceva ani, X a agresat-o sexual și ea nu a avut încotro, și se pune logic întrebarea: cum dovedești așa ceva???... Nu ai cum, dar răul a fost făcut, adică persoana acuzată se alege cu această ”pecete” pe care nu o va mai putea înlătura.
Revenind strict la subiect, mă întreb oare câte ”actrițe” din ziua de azi ar mai fi ajuns ce sunt acum dacă nu s-ar fi culcat ”forțat” cu actorul Y sau Z în urmă cu nu știu câți ani???

unkn0wn pe 9 ianuarie 2018 21:35
Neo-liberalismul tampit promovat de Obama e direct responsabil pentru aceste acuzatii aberante. Minoritatea a devenit majoritate si aberatiile sustinute de minoritate sunt considerate litera de lege.
In toate filmele sunt promovati popo, lesby, negri, arabi etc. ... albul e automat rau, sper sa nu ajungem la fel ca specimenele de handi.capati din Europa de Vest care pur si simplu in prezent stau si sunt calcati in picioare de imigrantii arabi si africani.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells