James Cameron spune că nu ar putea regiza niciodată un film precum Aquaman

de Cristina Grigore în 15 Feb 2019
Cineastul este de părere că producția lui James Wan este distractivă, dar nerealistă

Lumea fantastică de sub ape creată pentru filmul Aquaman nu l-a impresionat foarte mult pe regizorul lui Avatar, James Cameron. Cineastului i s-a părut „cât se poate de distractivă” pelicula lui James Wan, însă a avut şi câteva comentarii mai puţin apreciative la adresa acesteia.

„Eu nu aş fi putut face niciodată acest film, pentru că necesită această deconectare totală, de domeniul fantasticului, de orice fel de lege a fizicii şi de orice urmă de realism. Personajele se deplasează prin apă cu mare viteză, de parcă se autopropulsează mental; nu ştiu cum… Dar este captivant! O iei aşa cum e”, a spus Cameron, într-un interviu acordat paginii de film a Yahoo.com.

Cu o experienţă bogată în explorarea subacvatică şi multe acţiuni de protejare a mediului la activ, cineastul este convins că, cu el la cârmă, Aquaman nu doar că ar fi fost mai credibil în scenele subacvatice, însă ar fi subliniat mai bine pericolele legate de poluarea excesivă a apelor.

„Am petrecut mii de ore sub apă… Deşi îmi place filmul lui Wan, nu rezonez cu el deoarece nu pare deloc real. Conţine însă unele referinţe la ce se întâmplă cu balenele şi alte lucruri de acest fel, pentru a ne aduce aminte că folosim de fapt oceanul ca pe o groapă de gunoi, ca pe o toaletă. Aşa că, pentru acest lucru, aplaud filmul”, a explicat el.

Un spectacol subacvatic marca James Cameron vom putea urmări în Avatar 2, ce se lansează în decembrie 2020. Între timp, a primit undă verde şi Aquaman 2, posibil fără James Wan.

Exploreaza subiecte similare:

Aquaman, James Cameron, James Wan, Avatar 2

Alte știri din cinema

Kit Harington a avut nevoie de terapie după moartea personajului său din Game of Thrones

Atenţia sporită primită din partea presei şi a publicului după finalul abrupt al sezonului 5 l-a afectat pe interpretul lui Jon Snow

Disney a devenit, în mod oficial, proprietarul 21st Century Fox

Fuziunea va ridica pe noi culmi dominanța la box office a Disney

Netflix lansează în premieră trailerul extins pentru documentarul Planeta noastră

Serialul de istorie naturală care cuprinde opt părți va fi lansat pe 5 aprilie în toată lumea

The Order: vrăji, vârcolaci şi angst adolescentin

Noul serial Netflix combină tonul sprinţar cu teme macabre

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 15 februarie 2019 10:38
”Am petrecut mii de ore sub apă. Deşi îmi place filmul lui Wan, nu rezonez cu el deoarece nu pare deloc real”, a grăit Cameron. Cu tot respectul pt talentul său, aici cred că bate câmpii rău de tot. Filmul a avut și are atât de mare succes tocmai pentru că filmările sub apă incredibil de reale. Pe de-o parte, îi înțeleg frustrarea că un regizor, altul decât el, a reușit să facă un astfel de film precum ”Aquaman” în doar doi ani de la primele zvonuri (iar el se chinuie de peste 10 ani cu Avatar 2), dar Cameron ar fi fost mult mai apreciat și ar fi avut mult de câștigat la imagine dacă ar fi încercat să fie mai cumpătat în astfel de declarații precum cele de mai sus, nu mai spun de vreo laudă adresată regizorului ”Aquaman”. Păcat, sunt dezamăgit de reacția lui Cameron și vorbele sale pline de invidie aiurea care nu își au rostul. Părerea mea, desigur.
boghiu_andrei pe 15 februarie 2019 13:52
:)))Ce invidie? Omul a spus adevarul..Aquaman se vede ca e CGI de la o posta..Cine nu vede asta, are o problema. El nu lucreaza de 10 ani la Avatar 2. Lucreaza de 10 ani la Avatar 2, 3, 4, 5..Filme enorm de scumpe si de mari. Nu e Aquaman care se face intr-un an..Are perfecta dreptate. Nu rezoneaza cu filmul lui Wan si a spus si de ce si are dreptate. Nu a zis ca nu pare reala lumea creata, a spus ca nu i se pare real ce se intampla sub apa si nu ii plac unele detalii..''Personajele se deplasează prin apă cu mare viteză, de parcă se autopropulsează mental; nu ştiu cum… Dar este captivant! O iei aşa cum e”, Si chiar asa e..Wan nu a lucrat la anumite detalii, pe el l-a interesat doar ca filmul sa fie facut si sa arate bine pe partea vizuala. Cameron e un regizor mare de tot. El lucreaza la fiecare detaliu si Avatar 2 va fi o nebunie de film..la fel si continuarile. El nu se joaca. Cand face ceva, pai munceste la orice detaliu si vrea sa iasa totul perfect..Wan a facut ce i s-a spus..nimic deosebit.
cavallioty pe 16 februarie 2019 15:02
@boghiu_andrei,poate nu ai auzit dar Avatar 3 si 4 sunt sub semnul intrebarii,inca nu are unda verde la ele,in consecinta el a lucrat doar la Avatar 2 si 3,faza ca lucreaza la toate 4 a fost doar o incercare de promovare
ciprianmatei pe 15 februarie 2019 19:57
Spartacus ai gandit bn ce ai scris si ai mare dreptate vb serios
pdf pe 16 februarie 2019 08:53
INVIDIE mare la astia, jumatate din filmele lui James Cameron sunt sience fiction, parca avatar este real sau altele

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells