Iulia Dinu, Bani negri: „'Ai ceva pe suflet?' e replica definitorie a Mirelei”

19 Nov 2020
Scris și regizat de Daniel Sandu, Bani negri (pentru zile albe) are șase episoade. Fiecare episod va fi disponibil săptămânal, începând cu 22 noiembrie, pe HBO GO și la HBO

Logodnica lui Ionel (Cristian Bota) este o fată de oraș de provincie cu dorințe de oraș de provincie în noul serial HBO Bani negri (pentru zile albe), ce are premiera pe 22 noiembrie. Și-a găsit bărbatul și îi va sta mereu alături.

Ce o scoate din anonimat este „cu siguranță jaful proaspătului ei soț și al lui Doru”, spune actrița Iulia Dinu. „Cred că toți cei implicați sunt conștienți că după așa ceva nu ai cum să rămâi tocmai anonim și asta devine ulterior o mare problemă. Mirela nu cred că este o fată care iese cu mult în evidența. Și am ținut să am asta în vedere în construcția personajului. Mirela este, până la urmă, o tânără obișnuită și asta o face spectaculară. Este asistentă medicală, e o fată sinceră și care crede în Dumnezeu și în mersul normal al lucrurilor, e foarte generoasă și iubitoare, grijulie. Prin relația cu Ionel și contextele apărute acolo căpătă niște atribute care o împodobesc, apar dorințe de răzbunare, de răzvrătire, aflăm că e o fată ambițioasă și foarte protectoare, se atașează repede de oameni și iubește mult”, își prezintă Iulia Dinu personajul. 

Calitatea ei principală: iubește mult


Întrebată ce situație sau replică este definitorie pentru relația dintre Mirela și iubitul Ionel, Iulia Dinu spune - „Ah, pe lângă toate scenele de amor și pe lângă toate "Te iubesc"-urile de care ne-am ferit cât am putut? Cu siguranță, sper că celebrul, "Ai ceva pe suflet?" al Mirelei.

Iulia Dinu are 25 de ani și este din București. A terminat Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale" în 2017, la clasa maestrului Florin Zamfirescu. Actualmente este masterandă la Universitatea Hyperion, clasa domnului profesor Dan Tudor. După un debut teatral pe scena teatrului „George Ciprian” din Buzău și câteva colaborări cu Teatrul Luni de la Green Hours, a urmat cel mai important pas din cariera ei în teatru și anume angajarea la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, unde activează și în prezent, având colaborări cu regizori de renume: Horia Suru, Radu Iacoban, Cristi Ban, Ștefan Iordaneescu, Vlad Cristache etc. În perioadă facultății apare în filmele „Lumea e a mea”, a lui Nicolae Constantin Tănase, „The Worthy”, de Ali F. Mostafa, „Un pas în urmă serafimilor, de Daniel Sandu. A activat în Dubai și Abu Dhabi, alături de echipă Event Box, cu show-ul „Dora The Explorer”.

Sinopsis serial

Cele șase episoade ale serialului spun povestea lui Doru și Ionel, doi tehnicieni de semafor care glumesc într-un bar pe seama ideii de a manipula traficul pentru a jefui o dubă blindată aparținând uneia dintre băncile principale din oraș. În cele din urmă, împotriva voinței lor, ajung să comită acest furt. Toate instituțiile de la care cer ajutor se arată, de fapt, dornice să participe la înfăptuirea jafului și să primească o parte din bani. Cei doi eroi ghinioniști luptă să găsească o cale de mijloc între moralitate și dorința de a supraviețui.

Exploreaza subiecte similare:

Bani negri, Iulia Dinu

Alte știri din cinema

Actorul din rolul lui Darth Vader a încetat din viață

Dave Prowse, britanicul din Bristol și fost culturist, devenit celebru pentru rolul lui Darth Vader din originalul trilogiei Războiul Stelelor, a murit la vârsta de 85 de ani

Procesul celor şapte din Chicago: caracatiţa abuzurilor

Când protestele supără puterea, în 1968 şi 2018

Relevanța Globurilor de Aur, readusă în discuție de acuzele că organizația care le decernează e „un cartel”

Plângerea ziaristei atrage atenția asupra unor manevre de culise și trezește semnale de alarmă

Avalanşă de nominalizări la Oscar 2021 pentru Netflix?

Gigantul media ar putea primi cel puţin cinci nominalizări la Oscarul pentru Cel mai bun film

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells